Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ejder Yılmaz

Ejder Yılmazİcra ve İflas Hukuku yazarı
Yazar
8.8/10
27 Kişi
166
Okunma
2
Beğeni
3.533
Görüntülenme

Ejder Yılmaz Sözleri ve Alıntıları

Ejder Yılmaz sözleri ve alıntılarını, Ejder Yılmaz kitap alıntılarını, Ejder Yılmaz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"...Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yok; fakat kalplerinizin bile bile yöneldiğinde günah vardır. Allah bağışlayandır, esirgeyendir."
Sayfa 59 - Ahzab Suresi, Ayet 5Kitabı yarım bıraktı
Kişinin vicdanına yerleşmeyen adalet duygusunun kanunla sağlanabilmesi mümkün değildir.
Reklam
Yalan haber taşımayın; haksız yere tanıklık eden kötü kişiye yan çıkmayın; kötülük yapan kalabalığı izlemeyin; bir davada, çoğunluktan yana konuşarak adaleti saptırmayın; duruşmada yoksulu kayırmayın, yoksula karşı adaleti saptırmayın; çünkü Ben, kötü kişiyi aklamam. Rüşvet almayın; çünkü rüşvet, göreni kör eder, haklıyı haksız çıkarır. Yabancıya baskı yapmayın, yabancılığın ne olduğunu bilirsiniz, çünkü siz de Mısır'da yabancı idiniz.
Sayfa 54 - Mısır'dan Çıkış, 23:1-8Kitabı yarım bıraktı
Herkesin bir dereceye kadar sezdiği gibi, gerçekten de bütün insanları bağlayan doğal adalet ve adaletsizlik vardır. Genellikle, özel yasalar yazılıdır, doğa yasaları ise yazılı değildir. Yazılı olan yasalardaki boşluklar, hakkaniyet kuralları ile doldurulur; ki hakkaniyet, yazılı yasaların ötesine geçen bir adalet türüdür. Hakkaniyet, insanın zayıflığına karşı merhametli olmamızı, yasayı yapmış olanlardan çok, o insanların yargı konusu olan hareketlerinde neyi amaçladıklarını düşünmemizi emreder.
Sayfa 11 - Aristoteles'e Göre AdaletKitabı yarım bıraktı
O'na göre adalet, öncelikle insanın kendi iç dünyası ile ilgilidir. Adalet ile mutluluk bir arada bulunur; iyi insan, ölçülü ve adaletli olduğunda, hem mutludur hem talihlidir; kişi, herkesten çok zengin de olsa, adaletsiz ise, mutsuzdur. Âdil (adaletli) insan, kendi içinde bulunan değişik eğilimlerin birbiriyle çatışmasına olanak tanımaz, kendi iç dünyasında denge kurar ve böylece hem kendisiyle hem de toplumla barış ve uyum içinde yaşar.
Sayfa 7 - Platon'a Göre AdaletKitabı yarım bıraktı
Insanoğlu, kendi eylemlerinin doğruluğu konusunda, genellikle peşin fikirlidir; onun içindir ki, etrafındakilere kolay aldanır.
Sayfa 168 - N.MachiavelliKitabı yarım bıraktı
Reklam
Tarihi, tekerrür diye tanımlarlar, ibret alınsa idi, tekerrür eder miydi? /Mehmet Âkif Ersoy
Sayfa 156 - Turhan KitabeviKitabı yarım bıraktı
Aristo'nun Adaletli Yönetim Konusunda İskender'e Verdiği Öğütler
Akıl, ruhun kurtuluşudur, kusurların aynasıdır. Onunla kötülükler giderilir, iyilikler ise yüceltilir. Aklın ilk aracı, düşünmeye meyletmektir.
Sayfa 164 - Sırru'l EsrârKitabı yarım bıraktı
Zamanı, Tanrı yaşar; kullar ise hep ölmek için yaratılmış.
Sayfa 107 - Eski Türklerde Adalet, Kül Tigin AnıtıKitabı yarım bıraktı
"Ey iman edenler! Adaleti titizlikle ayakta tutan, kendiniz, ana-babanız ve akrabanız aleyhinde de olsa Allah için şahitlik eden kimseler olun. Haklarında şahitlik ettikleriniz, zengin olsunlar, fakir olsunlar, Allah onlara sizden daha yakındır. Hislerinize uyup adaletten sapmayın, (şahitliği) eğer, büker (doğru şahitlik etmez), yahut şâhitlik etmekten kaçınırsanız (biliniz ki) Allah yaptıklarınızdan haberdardır."
Sayfa 61 - Nisâ Suresi, Ayet 135Kitabı yarım bıraktı
Reklam
Tevrat'ta anlatılan Eyüp Peygamber'in hikayesinde, adalet ile ilgili olarak şöyle denilmektedir: "Doğruluğu giysi gibi giyindim; adalet, kaftanım ve sarığımdı sanki. Körlere göz, topallara ayaktım. Yoksullara babalık eder, garibin davasını üstlenirdim". "Ey sağduyulu insanlar, beni dinleyin! Allah kötülük yapar mı? Herşeye Gücü Yeten haksızlık eder mi? Asla!". "Herşeye Gücü Yeten'e biz ulaşamayız. Gücü yücedir, adaleti ve eşsiz doğruluğuyla kimseyi ezmez". "Adaletimi boşa mı çıkaracaksın? Kendini haklı çıkarmak için beni mi suçlayacaksın?".
Sayfa 56 - Eyüp, 29:14-16 / 34:10 / 37:23 / 40:8Kitabı yarım bıraktı
"Adalet" kelimesi, Arapça'dan dilimize geçmiştir. Arapça "adl” kelimesi, “adele” fiilinden türetilen soyut bir isimdir. Adele, düzeltmek, düz oturtmak, değiştirip düzeltmek, eğri bir yoldan doğru yola geçmek, doğruluk, hakkaniyet, eşit olmak, dengede tutmak, dengelemek gibi anlamlara gelir. Arapça'da adaletin zıddı, “cevr” kelimesidir ve “zulüm”, “sapma” gibi anlamlara gelir.
Sayfa 1 - Turhan KitabeviKitabı yarım bıraktı
Aristo'nun Adaletli Yönetim Konusunda İskender'e Verdiği Öğütler
Gökler, adalet sayesinde arzın üzerinde durur ve peygamberler, adalet üzerine gönderilir. Adalet, aklın görünümüdür ki Tanrı, yaratılmışlardan en sevdiklerini onunla vasıflandırır. Adalet, yeryüzünü imar eder, ülkeleri ayakta tutar ve insanları itaatkâr yapar. Onunla, vahşiler ehlileşir, uzaklar yaklaşır.
Sayfa 165 - Sırru'l EsrârKitabı yarım bıraktı
Şiir şeklinde (manzum) kaleme alınan eser, 60.000 beyitten oluşmaktadır. Firdevsî Şahnâme'yi, dönemin en büyük hükümdarı Gazneli Sultan Mahmud'a sunmuştur. Bu arada belirtelim ki, çeşitli metinlerde rivayet şeklinde yer aldığı üzere Firdevsî, eserindeki her bir beyit için 1 altın olmak üzere toplam 60.000 altın verilmesini beklerken, Hükümdar'ın kendisine yalnızca 60.000 dirhem vermesi üzerine kızmış, bu parayı etrafındakilere dağıtmıştır; ancak, eserin değerini sonradan anlayan Hükümdar, kendisine 60.000 altın göndermiş ve fakat Firdevsî o gün öldüğü için bu parayı alamamıştır.
İnsanın nasıl yaşadığı ile nasıl yaşaması gerektiği arasında büyük fark vardır; ki, ne yapılması gerektiğini düşünürken ne yapıldığını gözardı edenler, kurtuluştan ziyade mahvolmayı öğrenir. Çünkü daima iyi olmak isteyen bir insanın, iyi olmayan bu kadar çok insan arasında, mahvolması kaçınılmazdır.
Sayfa 167 - N. MachiavelliKitabı yarım bıraktı
26 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.