Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Joel Kovel

Joel KovelDoğanın Düşmanı yazarı
Yazar
8.7/10
14 Kişi
31
Okunma
9
Beğeni
1.611
Görüntülenme

Hakkında

Joel Kovel (Brooklyn, New York, 1936) ABD'li yazar, psikiyatrist. 1961'de Columbia Üniversitesi'ni bitirdi. Albert Einstein Tıp Fakültesinde psikiyatri ihtisasını tamamladı. Downstade Tıp Merkezi Enstitüsü'nde psikanaliz diploması aldı. Bronx Kent hastanesinde psikiyatri profesörlüğü yaptı. Bard College'de toplumsal çalışmalar profesörlüğü, The New School for Social Research'da antropoloji profesörlüğü yapmıştır.
Unvan:
ABD'li yazar, psikiyatrist
Doğum:
1936

Okurlar

9 okur beğendi.
31 okur okudu.
3 okur okuyor.
109 okur okuyacak.
5 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İnsan bir varlık olarak acı çeker ve bu acıyı hissettiği için tutkulu bir varlıktır.
Cinsellik dalgası, yalnızca işçilerle sınırlı olmasa bile ilk olarak onlarda odaklanmış, bu konuda üstünlüğü burjuvazi ancak yakın zamanlarda ele geçirmiştir. Kaybedecek bir şeyleri olan herkes gibi mülk sahibi sınıf da cinsel arzuları konusunda görece daha çekingendi. Onlar için tarihsel uyanış, bir başka belirleyici noktada meydana geldi: Çocukların bakımı. İlk kez Philip Aries’in belgelediğine ve o zamandan beri birçoklarının gösterdiğine göre, modern Batı’nın yükselişini belirleyen en göze çarpan ve temel değişimlerden biri çocuklara yönelik ilgi ve bakımdaki sürekli artıştı...
Reklam
Tutku, insan yeteneklerinin nesnesini elde etmeye çalışmasıdır, bu nesne de arzunun nesne-nedenidir.
"Normalliğin içerdiği akıl kendini ve yaptıklarını göremeyecek kadar güdüktür. Nevrotikler daha ileriyi görür, ama gördükleri şeyin biçimi çarpıktır ve onlara işkence etmek için geri gelmiştir."
Kapitalizm ve arzu üretimi
Tüketim toplumunun istikrar kazanabilmesi için arzu saf hale getirilmelidir ve böylece gerçek bir doyum sağlama yeteneği olmayan huzursuz bir özlem de bu amacın aracı olmaktadır.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
352 syf.
10/10 puan verdi
Bir ekonomik sistemin devamlılığı açısından sürdürülebilir bir politika ortaya koyması ve ekonomik döngüsünde süreklilik sağlaması için üretim-tüketim mekanizmasını işlevsel kılması veya bu döngüden en az birini besliyor olması gerekir. Bu noktada dünyaya egemen olan kapitalist ekonomik sistemin en başlarda belli bir zümrenin ihtiyaçlarını
Arzu Çağı
Arzu ÇağıJoel Kovel · Ayrıntı Yayınları · 20009 okunma
352 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Herkese merhaba,Joel Kovel’in Arzu Çağı isimli kitabından bahsetmek istiyorum. Arzu bürokrasiyi yenebilir mi? Arzu bizi özgürleştirebilir mi? Marksizmin arzuyu sahiplenmesi mümkün müdür? Marksizmin ilkeleriyle bağdaşan bir psikanalitik terapi olabilir mi? Bu sorulara yanıt ararken ciltler dolusu teori üretebilir. Kovel, elinizdeki alçakgönüllü, ama aynı zamanda kendine özgü kaygıları olan bu kitapta yukarıdaki soruları yanıtlamaya çalışırken psikiyatri ve psikanalizdeki ana meseleleri radikal toplumsal düşünce açısından yeniden kurgulayıp teori ile praksisi bir araya getirmeyi deniyor. Yazarımız Joel Kovel arzunun metalaştırıldığı çağımızı duyguların manipülasyon ediliş evresi olarak tanımlayıp, bu yoldan sistemin kendini yeniden ürettiğine vurgu yapmaktadır. Gündelik hayatımız öylesine nesnelleştirilmektedir ki bir psikanalist olan Kovel artık genel durumun tahlilinden çok insan psikolojisinin derinliklerine inerek sistemin daha ne kadar insanı kullanabileceğinin öngörüsünde bulunuyor. Bu yaklaşım ile kitap oldukça güzel bir içerik kazanmış.Türü sevenlere tavsiye ederim.
Arzu Çağı
Arzu ÇağıJoel Kovel · Ayrıntı Yayınları · 20009 okunma
6/10 puan verdi
Kapitalizm, Sermaye, Ekoloji vb.
Bu kitabı çok büyük bir hevesle okumaya başlamıştım yalnız içeriği ve dili bana ağır geldi. İçerisinde bilmediğim çok fazla kelime vardı ve fazla bilimsel yazılmıştı. Bazı bölümler çok anlaşılır ve bilgilendirici iken bazı yerlerde ne okuduğumu dahi anlamadım. Daha çok kapitalizm, sermaye, ekoloji vb. kavramlara hakim olan insanların okumasını tavsiye ederim.
Doğanın Düşmanı
Doğanın DüşmanıJoel Kovel · Metis Yayıncılık · 200511 okunma