Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

M. Ertan Kardeş

M. Ertan KardeşSchmitt'le Birlikte Schmitt'e Karşı yazarı
Yazar
Derleyen
8.7/10
3 Kişi
26
Okunma
3
Beğeni
1.514
Görüntülenme

Hakkında

1981 yılında İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Saint-Benoît Lise- si’ni bitirdi. Felsefe lisansını 2005 yılında bir yılı Paris I Üniversitesi’nde olmak üzere Galatasaray Üniversitesi’nde tamamladı. Aynı üniversitede, 2007 yılında felsefe yüksek-lisans derecesini Cornelius Castoriadis üzerine yazdığı “Politik Modernliği ‘Otonomi’ ve ‘Tahayyül’ Kavramlarıyla Anlamak: Cornelius Castoriadis’in Politik Felsefesi Üzerine Bir İnceleme” başlıklı çalışmasıyla aldı. Doktora tezi süresince, Paris I Panthéon-Sorbonne Üniversitesi NoSoPhi Kürsüsü’nde Carl Schmitt üzerine araştırmalar yaptı. 2012 yılında İstanbul Üniversitesi’nde “Carl Schmitt’in Politik Felsefesi üzerine bir İnceleme” adlı tezi ile doktora derecesini aldı. Walter Benjamin, Carl Schmitt ve çağdaş politik felsefe konularında yayımlanmış makaleleri ve kongre tebliğleri bulunmaktadır. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Unvan:
yazar-öğretim üyesi
Doğum:
İstanbul, 1981

Okurlar

3 okur beğendi.
26 okur okudu.
23 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Nerede bir savaş insanlık adına yürütülüyorsa orada tekil bir politik birliğin çıkarı maskeleniyordur.
Strauss’a göre liberalizmin tüm farklılıklarının minimize edildiği evrensel ve homojen toplum ideali, cahil kitlenin, yani ideolojik manipülasyona açık bir kitlenin evrensel ölçekte bir araya geldiği ve “nihai tiran” tarafından güçlü bir ilerleme, özgürlük ve eşitlik retoriği ile yönetildiği bir toplum olabilir ancak.
Düşman ortadan kaldırılma­sı gereken bir unsur değil aksine bir politik birliğin kendisini anlama ve tanımlama imkânıdır.
Machiavelli modern politikanın anahtarını kavramıştır: İn­sanları değiştiremezsiniz.
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
192 syf.
10/10 puan verdi
M. Ertan Kardeş’in kaleminden savaş, felsefe ve politika üzerine yazılmış kapsamlı ve başarılı bir kitap. Yazar, savaş kavramını felsefenin sorgulayıcı merceği altına alarak geçmişten günümüze savaş anlayışları üzerindeki değişimi inceliyor. Rousseau, Hobbes, Machiavelli, Clausewitz ve Hegel gibi filozoflar hakkında yapılan incelemeler ile güçlenen anlatım, son kısımda yeni savaşlar ve anlayışlar bahsini açmayı da ihmal etmiyor. Günümüzde sürüp giden savaşları anlamak ve doğru yorumlamak için başvurulabilecek mühim kaynaklardan.