Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Muhsin Demirci

Muhsin DemirciTefsir Usulü yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
8.8/10
200 Kişi
1.534
Okunma
53
Beğeni
4.519
Görüntülenme

Hakkında

1953 yılında Erzurum Tortum'da doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra hafızlık yaptı. 1966 senesinde Abdurahman Gürses Hocadan tecvid ve tashih-i huruf dersleri aldı. 1973'te Erzurum İmam-Hatip Okulu'ndan, 1978'de Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre öğretmenlik yaptı. Fakültemizdeki görevine 1982'de araştırma görevlisi olarak başladı. 1988'de MÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Muhammed b. Abdirrahman el-İsfahânî ve Tefsirdeki Metodu adlı doktora tezini bitirdi. 1996 yılında doçent, 2004 yılında profesörlüğe yükseltildi. M.Ü İlâhiyat Fakültesi'nde ve Yakın Doğu Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliği görevini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Eserlerinden bazıları: Tefsir Usulü, Tefsir tarihi, Kur'an'da Sosyal Gerçeklik, Kur'an ve Yorum, Tefsirde Metodoloji Sorunu.
Tam adı:
Prof. Dr. Muhsin Demirci
Unvan:
Yazar, Öğretim Üyesi (Tefsir Anabilim Dalı)
Doğum:
Tortum, Erzurum, Türkiye, 1953

Okurlar

53 okur beğendi.
1.534 okur okudu.
49 okur okuyor.
284 okur okuyacak.
26 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
A'lâ Sûresi(87) 14. Ayet
قَدْ اَفْلَحَ مَنْ تَزَكّٰىۙ “Arınanlar muhakkak kurtuluşa ermiştir.”
Sayfa 548
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ''Hamd -alem-lerin Rabbi olan Allah'a mahsustur.'' Fatiha,2 Alemlerden maksat nedir? Abdullah İbn Abbas: Cinler, insanlar ve meleklerdir. Sa'd Bin Cübeyr: Cinler ve insanlardır. Et-Teymi: Yeryüzündeki ruh sahibi varlıklardır. Dahhak: Gökler,yer ve bu iki mekan arasında bulunan tüm varlıklardır. Katade: Allah'ın yarattığı her türdür. Ferra: Cinler, insanlar,melekler ve şeytanlardır. El-Huldi: Büyük alem felekler, küçük alem insanlardır. Zemahşeri: Alemden maksat ilim sahibi kimselerdir. SONUÇ: Söz konusu ayette yer alan alemlerle özelde akıl sahibi olan varlıklar yani insanlar, cinler ve melekler, genelde de Yüce Allah'ın dışındaki bütün varlıklar yani hem maddi hem de manevi anlamdaki tüm varlıklar , yani kainattaki zerreden küreye akıl ve idrak sahibi olsun veya olmasın , görünsün ya da görünmesin, canlı olmasın ya da olmasın tüm varlıklar - Alem-dir.
Sayfa 33 - İFAV
رَبِّ هَبْ لٖي حُكْماً وَاَلْحِقْنٖي بِالصَّالِحٖينَۙ “Ey Rabbim! Bana bir hikmet bahşet ve beni salih kimseler arasına kat.” Şuarâ Sûresi(26) 83. Ayet
Sayfa 442
İslâm, dinamik bir ahlâk yapısına sahiptir. İslâm ahlâkının bu dinamik yapısı, onun sadece bir kitle ahlâkı veya sadece bir seçkinler ahlâkı olmadığını, aksine maddî, zihnî ve psikolojik bakımlardan her seviyedeki insanın kaygılarını ve özlemlerini dikkate alan, bununla birlikte ona, içinde bulunduğu durumdan daha ide-al olana doğru yükselme imkânı sağlayan kapsamlı ve uyumlu bir ahlâk olduğunu göstermektedir.
Sayfa 239Kitabı okudu
وَمَٓا اَدْرٰيكَ مَا الطَّارِقُۙ ﴿٢﴾ اَلنَّجْمُ الثَّاقِبُۙ ﴿٣﴾ “O târık yıldızı nedir bilir misin? Karanlığı delen yıldızdır.”
Sayfa 537
Reklam
Esselamünaleyküm, hayırlı günler kardeşler elinde şu
Kur'an'ın Ana Konuları
Kur'an'ın Ana Konuları
İslam Ceza Hukuku
İslam Ceza Hukuku
iki kitabın PDF’si olan varsa rica etsem yardımcı olabilir mi
"Güzel davrananlara, daha güzel karşılık bir de fazlası vardır." • Yunus 10/26
Lokman Suresi ve Ahlaki Öğütler
Lokman Suresi ve Ahlaki Öğütler
“...Ey Rabbim! Bana lütfedeceğin her türlü hayra muhtacım!” [Kasas Suresi, 24]
Kur'ân- ı Kerîm Ve Yüce Meâli
Kur'ân- ı Kerîm Ve Yüce Meâli

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
356 syf.
8/10 puan verdi
·
17 günde okudu
Kitapta ayetlerin Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) efendimize vahyedilmesini, daha sonra ezberlenmesini ve yazıya geçirilmesini, Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) efendimiz vefat ettikten sonra da Hazreti Ömer (radıyallahu anh)'in Hazreti Ebubekir (radıyallahu anh)'e tavsiyesi ve Hazreti Ebubekir (radıyallahu
Kur'an Tarihi
Kur'an TarihiMuhsin Demirci · M.Ü.İlahiyat Fakültesi Vakfı · 201583 okunma
Reklam
·
Puan vermedi
Lisansta derslere, yüksek lisans ve doktora sınavlarına hazırlanırken de kaynak olarak başvurduğumuz temel kitaplardan. Daha eski kaynaklar tabi var ama yalın dili ve derli toplu olması sebebiyle eğitime daha uygun.
Tefsir Tarihi
Tefsir TarihiMuhsin Demirci · Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları · 2010531 okunma
296 syf.
·
Puan vermedi
·
78 günde okudu
Tefsir nedir ne anlama gelir? Neden farklı tefsirler vardır? Yorumlaması hangi ilimlerle ve nelere dayanılarak yapılır, çok merak ettiğim konulardı o yüzden okumaya başladım. Sorularımı cevaplıyor ve ne kadar kapsamlı ve şahane bir ilim olduğunu anlıyorum bu eserde. Sosyal mecrada tartışıldığı gibi değilmiş hiçbir şey..! #Kuran #Tarih #Usül #Kitap
Tefsir Tarihi
Tefsir TarihiMuhsin Demirci · Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları · 2010531 okunma