Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Philip W. Sutton

Philip W. SuttonSosyolojide Temel Kavramlar yazarı
Yazar
8.6/10
17 Kişi
98
Okunma
2
Beğeni
876
Görüntülenme

Philip W. Sutton Sözleri ve Alıntıları

Philip W. Sutton sözleri ve alıntılarını, Philip W. Sutton kitap alıntılarını, Philip W. Sutton en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Statü, bireylerin nesnel ekonomik durumlarından ziyade, diğer insanların algılarından oluşmaktadır.
Sayfa 177 - Phoenix YayıneviKitabı okudu
küreselleşme aslında 19. yüzyılda Marx'ın kapitalizmin genişleme eğilimlerine yaptığı vurgulardan ve Durkheim'ın işbölümünün coğrafi anlamda yayılacağını öngören düşüncelerinden damıtılmıştır.
Reklam
Postmodernizm, yalnızca küçük bir sanatsal avangartlıkla sınırlı değildir; o küresel kültürel ürünlerin yanı sıra akademik ve felsefi düşüncelerle de ilişkilidir.
Çevre-toplum ilişkisini incelemek, hem sosyal ilişkileri hem de doğal olguları anlamayı gerektirir. Çünkü çevresel sorunlar çevre ve toplumun karşılıklı etkileşiminin bir sonucudur.
Sayfa 100 - Phoenix YayıneviKitabı okudu
Zenginler dünyanın ana tüketicileri olsa da, büyüyen tüketimin neden olduğu çevresel zarar, yoksullar üzerinde en ağır etkiyi yapmaktadır.
Sayfa 194 - Kırmızı YayınKitabı okuyor
Reklam
Erkek Akım Sosyolojisi
Marx’a göre, insan toplumunun ilk biçimlerinde hiçbir toplumsal cinsiyet ayrımı yoktu ve erkeğin kadın üzerindeki gücü, ancak sınıf ayrımı ile birlikte ortaya çıktı. Kadınlar, evlilik kurumu ile erkekler tarafından sahiplenilen bir tür özel mülk olarak görülmeye başladı. Kadınların bu bağımlılık durumundan kurtulmalarının tek yolu, kapitalizmin devrilmesi ve sınıf ayrımlarının ortadan kaldırılması olabilecekti.
Sayfa 99 - Kırmızı Yayınları, 1.Baskı: Ekim 2016, İstanbul.Kitabı okuyor
Batı kolonyalizmi, kaynaklarını yağmalamak amacıyla pek çok ülkeyi az gelişmiş halde bırakmış, bu durum Batı’da daha hızlı bir ekonomik gelişmenin yaratılmasına yardımcı olmuştur.
Sayfa 127 - Kırmızı YayınKitabı okuyor
modernliğin, eşitliğe, bireysel özgürlüğe önem vermek ve sosyal problemlere ilişkin rasyonel yaklaşımlar geliştirmek gibi belirgin kazanımları bulunmaktadır.
Küreselleşme, bir değişim süreci ya da muhtemelen dünya çapında karşılıklı bağımlılığı öngören bir sosyal eğilim olarak aslında bizi uyarmaktadır. Fakat bu, onun kaçınılmaz bir biçimde tek bir küresel topluma yol açacağı anlamına gelmez. Küreselleşmenin ekonomik, kültürel ve politik boyutları vardır.
Sayfa 22 - Phoenix YayıneviKitabı okudu
133 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.