Philip W. Sutton

Sosyolojide Temel Kavramlar yazarı
Yazar
8.6/10
17 Kişi
99
Okunma
2
Beğeni
893
Görüntülenme

Philip W. Sutton Sözleri ve Alıntıları

Philip W. Sutton sözleri ve alıntılarını, Philip W. Sutton kitap alıntılarını, Philip W. Sutton en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sosyoloji ( İçtimai ) anlamda "SÖYLEM"
→ Söylem Kavramının tanımı: Ortak varsayımlar aracılığıyla oluşturulan ve belirli bir konu hakkında insanların anlayış ve eylemlerini biçimlendirmeye hizmet eden düşünme ve konuşma çerçevesi. → Bir fikri ortaya koymaktaki yaklaşım tarzı → Kavram ilk olarak dilbilgisel anlamda kullanılmaktaydı. Yani dilin incelenmesine ve kullanımına odaklan,
Phoenix yayıneviKitabı okuyor
Zenginler dünyanın ana tüketicileri olsa da, büyüyen tüketimin neden olduğu çevresel zarar, yoksullar üzerinde en ağır etkiyi yapmaktadır.
Sayfa 194 - Kırmızı YayınKitabı okuyor
Reklam
Postmodernizm, yalnızca küçük bir sanatsal avangartlıkla sınırlı değildir; o küresel kültürel ürünlerin yanı sıra akademik ve felsefi düşüncelerle de ilişkilidir.
Toplumsal yaşam, açıklaması olmayan olayların rastlantısal bir sıralanışı değildir.
Sayfa 47 - Kırmızı
Rasyonelleşme
"Sosyolojide rasyonalizasyon kuramı sabitleşmiş bir durum olmaktan ziyade genellikle sosyal alandaki bir süreci ifade eder ve esas olarak Max Weber'in çalışmalarında gündeme gelmiştir. Weber'e göre büyü bozumu ve rasyonelleşme, modernliğin ayırt edici özelliklerinin gerçekçi bir biçimde anlaşılmasını sağlayan uzun vadeli dünyasal-tarihsel ve toplumsal bir süreçtir."
Sayfa 40 - Phoenix YayıneviKitabı yarım bıraktı
Sosyolojik Kavramlar
"Örneğin; sınıf, statü, bürokrasi, kapitalizm, cinsiyet, yoksulluk, aile ve güç gibi kavramlar sosyolojinin temel kavramları olmayı hala sürdürmektedir. Küreselleşme, postmodernite, düşünümsellik, çevre, yaşam seyri, onarıcı adalet ve sosyal engellilik modeli gibi kavramlar ise daha yakın zamanlarda geliştirilmiştir."
Sayfa 9 - Phoenix YayıneviKitabı yarım bıraktı
Reklam
Yeni sosyal hareketler kuramı da bazı sert eleştiriler almıştır. 'Yeni' olduğu varsayılan niteliklerin tümünün, 'eski' sosyal hareketlerde de bulunduğu ileri sürülmüştür. Post-materyalist değerler 19. yüzyılın küçük ölçekli topluluklarında da belirgindi.
Sayfa 406 - Phoenix YayıneviKitabı okudu
Karizmatik otorite, geleneksel otorite biçimlerini sarsarak, tarihte yenilik ve değişim kaynağı olmuştur. Karizmatik otorite, sahip olduğu nitelikler nedeniyle bir lidere duyulan sadakate dayanmaktadır.
Sayfa 362 - Phoenix YayıneviKitabı okudu
İşlevselci kuram farklı sosyal bağlamlarda uyum ve sapma arasındaki ilişkilere odaklanmıştır. Fırsat yoksunluğu suça karışanlar ve karışmayanlar arasındaki ilişkide ayırıcı bir etken olabilir.
Sayfa 334 - Phoenix YayıneviKitabı okudu
133 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.