Remzi Karabulut

Remzi KarabulutKadınlar Gülmemeli yazarı
Yazar
6.1/10
36 Kişi
104
Okunma
3
Beğeni
2.599
Görüntülenme

Hakkında

Remzi Karabulut; 1963 yılında Sarıkamış’ta doğdu. Bir dönem soyut resimle ilgilendi ve etkisinde kaldığı metinlerin resimlerini yaptı. Yaptığı resimlerle ikisi kişisel, üç sergi açtı. Yazılarını Edebiyat 8I, Çağdaş Türk Dili, Yeni Düşün, Uç, Damar, Aratos, Kül Öykü, Notos gibi dergilerde yayınlayan Karabulut’un ilk kitabı ‘Hep doğruyu söyleyen yalanım ben’(Günce) 2002 yılında Kültür Bakanlığı yayınları arasından, ikinci kitabı Kadınlar Gülmemeli (Öykü) 2005 yılında Can yayınları arasından çıktı. Remzi Karabulut 1975 yılından beri Tarsus’ta yaşıyor.
Unvan:
Türk Yazar, Ressam
Doğum:
Sarıkamış, Kars, 1963

Okurlar

3 okur beğendi.
104 okur okudu.
3 okur okuyor.
38 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kaldığım bir yer yok. Sürdüğüm bir konu yok çünkü. Kişi, az önceki kişi değil ki. Hiçbir anı tutmuyor ki kişinin. Yaşamın da öyle, her anı bağımsız, her anı bir bilmece.
Sayfa 22
Acı ne kadar ortaya çıkar ve kesinleşirse, yaşama içgüdüsü o kadar ağır basıyor ve intihar düşüncesi o kadar zayıflıyor.
Sayfa 57
Reklam
Uzun gecelerde, yalnızlığın gecelerinde, bir de bakarsınız ki, o dilinden anlamadığınız kitap, sizin dilinizden anlamaya başlamış ve size açılıyor. Ferit Edgü
Hem öğretmen, hem öğrenci olduğunu unutma, diyorum kendi kendime. Ve hep öyle kal.
"Okuduklarım bırakmıyor; Ya daha iyisi yazılmışsa..."
Remzi Karabulut
Remzi Karabulut
"Anlayacaksın, anlayacaksın da çok geç Olacak"
Remzi Karabulut
Remzi Karabulut
Reklam
Acı Gösteri
Acı Gösteri
| beklenmedik bulusma hikayesi cok hosuma gitti

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
70 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Kitabı okumaya başlamadan önce ismiyle münazara ediyoruz. Köksüzlük… Nerede başlayıp nerede biteceği bilinemeyen bir yolculuk. “Hiçbir yere ait olmayan” … Varoluşun menem kaygısı bir tarafa, belki de hayat pandomimasının ilk dekoru… Zihnimizdeki imgelem kapak tasarımıyla harekete geçiyor. Kanlı eğeyi yalayan kedi misali, köksüzlük yarasını kaşıyan yazarın şiirsel bir dille yazdığı “Adamın Anlattıklarıdır” ve “Kadının Anlattıklarıdır” adlı iki bölüme ayrılan on üç öyküsü hem kişisel hem evrensel çıkarımlar içeriyor. Kendi çizdiği desenlerle perçinlendiği öyküleri tüm öykü severlere önerimdir.
Köksüzler
KöksüzlerRemzi Karabulut · Paris Yayınları · 20186 okunma
72 syf.
7/10 puan verdi
68 sayfalık acayip bir kitap okudum. Nasıl tanımlanır belli değil. Bir akış var ama akış belirgin değil. Başlıklar metinle birleşik, yani başlık metnin ilk kelimesi filan. Yazarın 10 kitabı varmış ama ben ilk defa görüyorum. Aynı zamanda soyut resimler yapıyormuş ve bir sürü sergisi de varmış hayır iki tane de kısa filmi var. Ben nasıl bir haberim bilmiyorum. Bu kitaptan sonra #feritedgüyüokumak isimli kitabını alabilirim. Çünkü edgüyü çok severim hakkında yazılan bir şeyi okumak da iyi olacaktır. Kitap içinde kendi çizimleri resimleri de okumaya eşlik ediyor. Ne okudum bilmiyorum biraz edgüyü de andırıyordu tarzı ama yine de çok soyut kalmış resimleri gibi aynı. Çarpıcı bir yandan da. Her metin sonunda bir kal geliyor insana. Alıntılar bırakıyorum aşağı. #alıntı ‌şu dünyada her canlı öleceği yere kendi ayaklarıyla mi gidiyor yoksa?-peki öleceği yere varmadan öldürülen binlercesi için ne demeli? ‌Dağlara, taşlara bakarak konuşuyorduk. Sulara, ovalara. Düşüncelerimizi söyleyemiyorduk birbirimize. Size yalan gelir belki ama, korkuyorduk kendi sesimizi duymaktan. Zamanın o ulu sabrına sığınmıştık hepimiz. ‌Kurutmak için ipe astığım bütün yıllarıma yazıklar olsun. ‌Sırtımızda dayanılmaz bir ağırlık, önümüzde dolmayan koca bir boşlukla savaşıyorduk her an. Rüzgâr bizi ele verir diye ona sırtımızı dönüyorduk her estiğinde. Öyle umarsız ve korkak birer insana dönüşmüştük artık. ‌Tanrının sırtı dünyaya dönüktü sanki. Bu böyle daha ne kadar sürecekti, hiç kimse bilmiyordu.
Cellat Nazikti
Cellat NaziktiRemzi Karabulut · Alakarga · 20215 okunma
·
Puan vermedi
Kitabı okumaya başladığım andan itibaren hareketlilik, çaresizlik ve duygusallık kitabın sayfalarından çok , ön plana çıkıyordu. Çok içten, sıcak, yalın öyküler bu kitapta mevcut. Bunlar: Kekemeç Eso, Beysi, Kum Güneşleri, Su Soyundu, Çağla Badem Satarken , umutsuzluğa düşmenin yersizliğine vurgu yapan öyküler.
Kadınlar Gülmemeli
Kadınlar GülmemeliRemzi Karabulut · Aylak Adam Kültür Sanat Yayıncılık · 201332 okunma