Selçuk Coşkun

Selçuk CoşkunHadise Bütüncül Bakış yazarı
Yazar
9.7/10
3 Kişi
26
Okunma
1
Beğeni
1.236
Görüntülenme

Hakkında

Bayburt Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yapmış olan Prof. Dr. Selçuk Coşkun ; İköğrenimini Gümüşhane’de, İmam Hatip Lisesini ise Bayburt’ta bitirdikten sonra, 1984–1989 yılları arasında Erciyes Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinde lisans öğrenimi gördü. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1991 yılında “Hz. Peygamber’in Sünnetinde Yetişkinlerin Eğitimi” teziyle yüksek lisansını bitirdi. 1993 yılında, bir müddet Mısır’da bulundu. 1996 yılında “Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber’in İnsan Telakkisi” teziyle doktorasını verdi. 2000–2001 Öğretim yılında Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Bölüm başkanı ve öğretim üyesi olarak çalıştı. 2005 yılında doçent olan Coşkun, 2010 yılında Profesör oldu. Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Hadis Anabilim Dalı başkanlığı, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Fakülte Kurulu üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği, Dergi editörlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği gibi idari görevlerinin yanında, çeşitli sempozyumların sekretaryasını yürüttü. Hz. Peygamber’in İnsan Anlayışı, Sünnet ve Gelenek, Hadise Bütüncül Bakış gibi eserlerinin yanı sıra, yayımlanmış çok sayıda makale ve tebliği bulunmaktadır. kaynak: on5yirmi5.com/biyografi/gunce... Bayburt Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yapmış olan Prof. Dr. Selçuk Coşkun ; İköğrenimini Gümüşhane’de, İmam Hatip Lisesini ise Bayburt’ta bitirdikten sonra, 1984–1989 yılları arasında Erciyes Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinde lisans öğrenimi gördü. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1991 yılında “Hz. Peygamber’in Sünnetinde Yetişkinlerin Eğitimi” teziyle yüksek lisansını bitirdi. 1993 yılında, bir müddet Mısır’da bulundu. 1996 yılında “Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber’in İnsan Telakkisi” teziyle doktorasını verdi. 2000–2001 Öğretim yılında Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Bölüm başkanı ve öğretim üyesi olarak çalıştı. 2005 yılında doçent olan Coşkun, 2010 yılında Profesör oldu. Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Hadis Anabilim Dalı başkanlığı, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Fakülte Kurulu üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği, Dergi editörlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği gibi idari görevlerinin yanında, çeşitli sempozyumların sekretaryasını yürüttü. Hz. Peygamber’in İnsan Anlayışı, Sünnet ve Gelenek, Hadise Bütüncül Bakış gibi eserlerinin yanı sıra, yayımlanmış çok sayıda makale ve tebliği bulunmaktadır.
Unvan:
Öğretim Görevlisi
Doğum:
1966 Bayburt

Okurlar

1 okur beğendi.
26 okur okudu.
3 okur okuyor.
6 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Hadîse parçacı bakış, bir çeşit hadis uydurmacılığının devam etmesine neden olmaktadır.
Francis Bacon'dan üstünde düşünülesi bir alıntı
"Bizi yanilmalara götüren bir takım ön yargılarımız vardır ki bunlar gerçeği olduğu gibi algilamamiza engel olurlar."
Reklam
İncelenen hadis, sened ve metin açısından sahih olsa bile, onun hangi şartlarda ve bağlamda söylendiği hadisle amel edilip edilmemesi konusunda belirleyici olacaktır.
Yapılan bir alan araştırmasında; namaz kılma sıklığını ölçen sorular sorulmuş, her gün beş vakit namaz kılanların oranı % 36 olarak tesbit edilmiştir 451. Aynı ölçüm bayram namazı için yapılmış, her bayram namazını kılanların oranı kentte % 71, kırsalda %95 olarak belirlenmiştir Sanayileşmenin dine etkisi konusunda ya-pılmış bir araştırmada ise, günlük namazları her zaman kılanların oranı kadın-erkek ortalama % 22 olarak, bayram namazını her zaman kılanların oranı, tarım kesiminde % 94.33 iken, sanayi kesiminde % 78.24 olarak belirlenmiştir. Üniversite gençliği üzerin- de yapılan bir araştırmada, günde beş vakit namazı sürekli kılanıların oranı % 27.9, bayram namazını devamlı kılanların oranı % 80.5 olarak belirtilmiştir.
İfav YayınlarıKitabı okudu
Ruh, kendi başına yaratanına yol bulur. Yaratılmış olduğu için başlangıcı vardır ama sonu yoktur.
Sayfa 67
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok