Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sema Soygeniş

Sema SoygenişMimarlık - Düşünmek Düşlemek yazarı
Yazar
8.3/10
18 Kişi
107
Okunma
3
Beğeni
1.627
Görüntülenme

Hakkında

Ankara'da doğdu. Orta ve lise eğitimini Robert Kolej'de tamamladı. 1982'te İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden lisans, 1984'de lisansüstü derecelerini aldı ve araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. New York Eyalet Üniversitesi Buffalo Mimarlık Okulu'ndan aldığı karşılıksız bursla Buffalo, ABD'ye gitti, İleri Yağım Teknikleri programından lisansüstü derecesini aldı. 1986-1990 yılları arasında Baltimore ve Washington DC'de mimar olarak çalışan Soygeniş, 1990 yılında kendi stüdyosunu kurdu. 1990-1995 yılları arasında İstanbul ve Baltimore'da mimari çalışmalarını sürdürdü. 1995 yılında Doktor, 2001 yılında Doçent unvanı aldı. Halen Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. "Yapılar ve Projeler 1982-1997" (1997), "Yapılar + Projeler 2" (2003), adları ile iki ayrı monografi şeklinde yayımlanan projeleri Baltimore'da Amerikan Mimarlar Enstitüsü Galerisi'nde (1990, 2002), New York Eyalet Üniversitesi Buffalo, Yapı-Endüstri Merkezi'nde (2004) sergilendi. Soygeniş'in çeşitli dergi ve kitaplarda pek çok yazısı yayımlanmıştır.
Unvan:
Türk akademisyen, mimar, yazar
Doğum:
Ankara

Okurlar

3 okur beğendi.
107 okur okudu.
10 okur okuyor.
43 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Mimarlık/Edebiyat
"Amerika'nın 20.yüzyılın başlarında yetiştirdiği mimar Frank Lloyd Wright, mimarı tanımlarken, "büyük mimarların aynı zamanda büyük birer şair ve zamanlarının iyi birer yorumcusu olmaları gerekir" ifadesini kullanır.Bu tanım mimarlığın, içinde bulunulan zaman ile ilişkini açıklarken, "mimarlığın şiirselliğini" de hatırlatmaktadır.Wright, mimarın toplumun ruhunu bir şair inceliği ile yakalamış ve yorumlamış olmasını önemsemektedir."
Sayfa 12 - YEM YAYINEVİKitabı okuyor
Hiç kimse sınırlayıcı olmayan bir çizgi çizemez; her çizgi tekilliği çoğulluğa ayırır.
Sayfa 18 - M. C. Escher
Reklam
"büyük mimarların aynı zamanda büyük birer şair ve zamanlarının iyi birer yorumcusu olmaları gerekir."
Bugün ben bir devrimci sayılmaktayım. İtiraf etmeliyim ki sadece tek öğretmenim oldu: Geçmiş. Her şey, çok uzun zamandan beri ve hâlâ bugün…
Le Corbusier
Amerika'nin 20. yüzyılın başlarında yetiştirdiği mimar Frank Lloyd Wright, mimari tanimlar ken, "büyük mimarların aynı zamanda büyük birer şair ve zamanlarının iyi birer yorumcusu olmaları gerekir" ifadesini kullanır. Bu tanim mimarlığın, içinde bulunulan zaman ile ilişk sini açıklarken, "mimarlığın şiirselliğini" de hatırlatmaktadır. Wright, mimarin toplumun ru hunu bir şair inceliği ile yakalamış ve yorumlamış olmasını önemsemektedir.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
140 syf.
8/10 puan verdi
Mimarlığa merakı olanlar ,mimarlık okumak isteyenler veya yeni başlayanlar için önerebileceğim bir kitap. Farkli örnekleri,özenli konu seçimi ve sıkıcı olmayan anlatımıyla okuyucuyu sıkmadan konulari özümsetebiliyor.
Mimarlık - Düşünmek Düşlemek
Mimarlık - Düşünmek DüşlemekSema Soygeniş · Yem Yayın · 2019105 okunma
136 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Sema Soygeniş ; Mimarlık öğrencileri, Mimarlara mimarlığı daha da kavramak, incelikler, kuramı hakkında, az da olsa gelişim süreçlerini ve uygulama tekniklerinden de bahsederek. Mimarlar için mesleği sevdirebilecek bir kitap yazmış
Mimarlık - Düşünmek Düşlemek
Mimarlık - Düşünmek DüşlemekSema Soygeniş · Yem Yayın · 2019105 okunma
136 syf.
·
Puan vermedi
·
16 günde okudu
Mimarlığa ilgi duyanların ve mimarlık öğrencilerinin okuması gereken bir kitap dili sade ve akıcı. Kısa kısa bölümlerle örnekler üzerinden mimarlık hakkında bilgi verilmişti kitapta.
Mimarlık - Düşünmek Düşlemek
Mimarlık - Düşünmek DüşlemekSema Soygeniş · Yem Yayın · 2019105 okunma