Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

A. Didem Uslu

A. Didem UsluGeçip Gitti Göçmen Kuşlar yazarı
Yazar
6.5/10
2 Kişi
14
Okunma
2
Beğeni
1.159
Görüntülenme

Hakkında

Öykücü, araştırmacı-yazar, akademisyen, profesör. 19 Haziran 1954, Ankara doğumlu. Kızlık soyadı Battalgazi’dir. Rumeli kökenli bir ailedendir; Danıştay'ın ilk üyelerinden Cemile Mete'nin torundur. San Francisco ABD’de başladığı ilköğretiminin ardından TED Ankara Kolejini bitirdi (1971). Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü (1976) ile aynı üniversiteye bağlı Eğitim Fakültesinden mezun oldu bitirdi (1978). Leiden Üniversitesi’nde (Hollanda) başladığı doktora çalışmalarını Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tamamladı. 1995 yılında doçent, 2001 yılında profesör olduktan sonra yine Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Bölüm Başkanı ve Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı.
Tam adı:
Ayşe Didem Battalgazi Uslu
Unvan:
Araştırmacı, Öykü Yazarı
Doğum:
Ankara, 19 Haziran 1954

Okurlar

2 okur beğendi.
14 okur okudu.
10 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Seçme öğrencilerin sınavla alındıkları ODTÜ, Amerikan desteğiyle kurulmuş ve tüm derslerin İngilizce okutulduğu bir üniversite olduğundan öğrencilerde Amerika'ya karşı büyük hinç oluşmuştu. İki kutba bölünmüş ve iki süper güç arasında pay edilmiş bir dünyada, Amerika'ya karşı bilendikçe bileniyorlardı. O yüzden tepkilerini sert ve kararlı.
Okumak sadece bilgi edinmek değil, aynı zamanda unutmaktır. Üstelik kitaplar sabit metinler değil, değişken nesnelerdir. Yaşam boyu okuyucu değişirken, kitap yorumları da başkalaşır. Hem her okuma, yanlış yorumlama değil midir? Yazarın yazarken düşündüklerini biridir kim bilebilir? Allah bilir kendi bile hatırlayamaz da…
Reklam
Fantastik için anlatı gereklidir çünkü mesela kelimelerin düz anlamları kullanılmadığı için şiirde fantastik olamaz. Şiirde sözcüklerin anlamı tekil olduğundan ve nedensellik gerekmediğinden alegorik ortam bulunmaz. Oysa belirsizlik okuyucuyu ikilemde bırakır. Şiir ise ikilemli değil, binlerce anlamlıdır.
Sayfa 108Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
250 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
‘Keşke’, bir yazarın İtalya’da katıldığı bir edebiyat konferansı sırasında tuttuğu notlar, düşünceleri, orada yaşanan olaylar, yenen yemekler, gezilen yerler…i anlatan bir kitap. Yazar, bazen kahramanımız Ayşecik (daha sonra yalnızca A) gözünden bakmış, bazen tamamen bağımsız. Yeri gelmiş okuyucuyla dalga geçmiş, sohbet etmiş hatta bazen kavga etmiş, terslemiş - ki bazı satırlar bana, yazarın bu kitabı yazarken çok eğlendiğini düşündürdü. Kitap bir ana tema çevresinde toplanan çok sayıda yan öykü, ya da yazarın deyişiyle yan kurgu içeriyor; öyle ki, kitabı okurken, bir roman değil çok sayıda roman okuyor gibi hissediyor insan. Ben ilginç buldum kitabı..
Keşke
KeşkeA. Didem Uslu · Atayurt Yayınevi · 20212 okunma
104 syf.
6/10 puan verdi
Tutkulu Bir İstanbul Üçlemesi'yle 1991 Haldun Taner Öykü Ödülü'nü alan Didem Uslu'nun ikinci öykü kitabı. Öykü okumayı seviyorsanız okuyacaklarınız hoşunuza gidecek. Çoğu kez öykü okumaktan hoşlanmasam da benim için de tatmin edici bir deneyim oldu.
Geçip Gitti Göçmen Kuşlar
Geçip Gitti Göçmen KuşlarA. Didem Uslu · Yapı Kredi Yayınları · 20008 okunma
Reklam
152 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Bir iki ay önce kumsalda dolaşırken, elinde kalem kağıdıyla bir teyze yaklaştı yanıma ve “anlat” dedi. Anlat ki yazılsın, anlat ki yazılsın da unutulmasın. İçini dök ki rahat edesin. Önce anlat, sonra yaz dedi. Ona haykırdım: Ama ben daha bir çocuğum. Küçük bir çocuk! Daha on iki yaşımdayım. Hayır dedi, sen büyüyen ve akıllanan bir insansın. Ama ben her şeyi bilemem ki, anlayamam ki... Hayır dedi, sen her şeyi kocaman bir kitaba yazar, hem de o kalın kitabı bütün çocuklara okutursun. Senin hikayeni dinleyecek, bilgini öğrenecek o kadar çok insan var ki... Bilgiye aç insanlar var. Yaz bakalım romanını. Göster bakalım renklerle süslediğin yaşamını ve gökkuşağına sarınmış resim bilgini..
İstanbul'u Hiç Sevmiyorum Artık
İstanbul'u Hiç Sevmiyorum ArtıkA. Didem Uslu · Yeni Yayınevi · 20182 okunma