Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Abdulhakim Ak 

Abdulhakim Ak Bir Şüphen mi Var? yazarı
Yazar
9.0/10
42 Kişi
230
Okunma
13
Beğeni
2.475
Görüntülenme

Abdulhakim Ak  Gönderileri

Abdulhakim Ak  kitaplarını, Abdulhakim Ak  sözleri ve alıntılarını, Abdulhakim Ak  yazarlarını, Abdulhakim Ak  yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
328 syf.
10/10 puan verdi
İslam hakkında aklımıza takılan konulara değinerek hem mantık çerçevesinde hem de bilimin yardımıyla açıklamış. Açıkladığı konuları Kuran'dan hadislerle ve Peygamberimizin (s.a.v) başından geçen olaylarla örneklendirmesi de anlamamız için daha yardımcı oluyor .
Bir Şüphen mi Var?
Bir Şüphen mi Var?Abdulhakim Ak  · Beyan Yayınları · 2022221 okunma
Reklam
Batı’daki deizm “Hristiyanlığı bilmekten”, İslam coğrafyasındaki deizm ise “İslam’ı bilmemekten” kaynaklanıyor.
Sayfa 116Kitabı okudu
Bugün hangi ebeveyn çocuklarına “aklın var doğruyu yanlışı kendin bul” diyerek başıboş bırakır. Bir ebeveyn çocuğuna iyi-kötü, doğru-yanlış, faydalı-zararlı şeyleri öğretir ve hataya düşmemesi için defalarca uyarır. Bu açıdan bakıldığında Allah’ın insanı yaratıp sonra da ilgilenmemesi, başıboş bırakması, onu yönlendirecek vahiy göndermemesi söz konusu olamaz.
Sayfa 105Kitabı okudu
İmam Mâtürîdî der ki: Nefsin yapısında insan kurtuluş umduğu yerde kişiyi helâke götürecek, fayda beklediği yerde zarar getirecek bilgisizlik ve hoyratlık vardır. Bu bilgisizlik onu, bütün davranışların sonuçlarını bilen bir zata (peygambere) muhtaç kılar. Ancak o sayededir ki nefsini aşağı arzularına terk etmeden bu zatın göstereceği doğrultuda eğitilebilir.
Sayfa 102Kitabı okudu
Reklam
264 syf.
10/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Kafasında soru işareti olanların okuması gereken bir eser
Herkesin okuması gereken bir eser. İmanlı kişiler için ataistlerin ve dini bilgisi zayıf olanların kendilerine göre mantıklı sorularına müslümanca kuranca verilen cevap nasil olmalidir cevapliyor. Ataistleri en çok şüpheye düşüren sorulardan bazıları: -Allah'ın varlığin delili varmıdır -birden fazla yaratacı olmaz mı - Allah'ı neden göremiyoruz - kafirlerin sonsuz cehennemde kalması merhametsizlik değil mi -islamda erkeler birden fazla evlilik yaparken kadınlar neden birden fazla evlilik yapamaz? -Allah kainatı 6 günde yarattı -Allah diğer kutsal kitapların bozulmasına neden müsade ediyor ---- madem kaderimizde hersey belli ise o halde niçin yaratildik. Kader değişir mi___ (Özellikle kader konusunu tam anlayamanların sorduğu sorular) .... Vb din hakkinda şüpheye düşmemek için okumak ve şunu bilmeliyiz ki " Şüphesiz din kusursuzdur , kusurlu olan bizleriz". Bazen kendi mantığimizla bize ters gelebilen şeyler aslında din gözüyle bakıldıği zaman işin hikmeti ve anlamı ortaya çıkar
Bir Şüphen mi Var?
Bir Şüphen mi Var?Abdulhakim Ak  · Girdap Kitap Yayınları · 2020221 okunma
Unitmayalim ki gözünü kapayan yalnızca kendine gece yapar
Ölçüyü ve dengeyi kaçırdiğimizda elimizdeki deger bizim için zıddına inkılâp eder
Reklam
Allah’ın insana “seni yaratmamı ister misin” diye sorması için öncelikle onu yaratması gerekmiyor mu? Yokluk âleminde olan insana Allah neyi soracak? Olmayan birinin ne hakkı olabilir ki?
Edeb bir tâc imiş nûr-ı Hûdâ’dan Giy o tâcı emîn ol her belâdan.
Üstat Bediüzzaman'a göre , halk - ı şer , şer değil ; belki kesb-i şer şerdir Yani şerrin yaratılması şer değil ; insanın şerri tercih etmesi şerdir.
Ateist insanlara, hiçbir inanç, hiçbir gelenek ve hiçbir içgüdü onlara ne yapması gerektiğini söylemediği için varoluşsal bir boşluğa düşmektedirler. Viktor E. Frankl’dan mülhem, uğruna yaşamaya değer bir anlam bilincinden yoksun oldukları için içlerindeki boşluk duygusunun altında ezilmektedirler. Ayrıca varlığın kıymetini bilemedikleri ve Yaratıcıyla bir irtibatları olmadığı için de yaşamın anlam duygusunu kaybediyorlar. Bu da onları ister istemez manevi bir bunalıma götürüyor ve gayesiz bir yaşama sürüklüyor. Unutmayalım ki, gözünün kapayan yalnızca kendine gece yapar!
Bize hiçliği vadeden ateizm yerine, varlığın güzelliklerini vadeden Allah’a niçin inanmayalım? İnkâr bize hayatın boş ve manasız olduğunu söyler. Boş ve manasız bir hayata karşı insanın evrende bir gaye ve bir amaca matuf yaratıldığını söyleyen Allah’a niçin inanmayalım? Cansız, akılsız ve iradesiz maddeyi (tabiatı) ilah kabul eden ateizm yerine, Canlı, Akıllı ve irade sahibi Allah’a niçin inanmayalım? Bize ölümden sonra yok olacağımızı söyleyen ateizm yerine, ölümden sonra yeni bir hayatı bahşeden Allah’a niçin inanmayalım? Varolmamızın hiçbir nedenin olmadığını söyleyen ateizm yerine varolmamızın nedeni olduğunu söyleyen Allah’a niçin inanmayalım? İnkârı hislere ve duyulara bağlayan ateizm yerine, imanı delil ve kanıtlara dayandıran Allah’a niçin inanmayalım? Sosyal hayatta olsun, bireysel olsun insana hiçbir zevk ve tat vermeyen, her şeyi anlamsızlığa mahkûm eden ateizm yerine insana yaşama zevki ve lezzetini ihsan eden Allah’a niçin inanmayalım? Ümitsizlik, yokluk ve devamlı sıkıntı/stres içinde olan ateizm yerine insana ebedi mutluluk ve ümit dolu bir hayat bahşeden Allah’a niçin inanmayalım? Evreni ve içindekileri açıklayamayan ve anlamlandıramayan ateizm yerine onu açıklayan ve anlamlı kılan Allah’a niçin inanmayalım? İnsanın kalbini devamlı matem havasına büründüren ateizm yerine insana sevinç ve huzur veren Allah’a niçin inanmayalım? Her şeyi tesadüfle açıklamaya çalışan ateizm yerine evreni en güzel şekilde izah eden Allah’a niçin inanmayalım?
Ateizmin niçin tutarsız olduğunu farklı bir örnekle açıklayacak olursak, mesela ateizme göre hırsızlık yapmak niçin yanlış bir davranıştır? Yani ateist insan hırsızlığın kötü olduğu söylediğinde ateizmin hangi ölçüsüne göre söylemiş olur? Hiçbirine! Zira ateizmin bir ölçüsü yok ki! Ateist biri hırsızlık yanlış bir davranıştır derken dinin hırsızlığa yüklemiş olduğu gerçeği ödünç almış oluyor farkında değil. Bundan hareketle ateizm bugün dinin belirlemiş olduğu birçok kuralı uyguluyor, benimsiyor farkında değil!
416 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.