Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Abdülhüseyin Zerrînkûb

Abdülhüseyin ZerrînkûbMedreseden Kaçış yazarı
Yazar
8.6/10
7 Kişi
28
Okunma
4
Beğeni
824
Görüntülenme

Abdülhüseyin Zerrînkûb Sözleri ve Alıntıları

Abdülhüseyin Zerrînkûb sözleri ve alıntılarını, Abdülhüseyin Zerrînkûb kitap alıntılarını, Abdülhüseyin Zerrînkûb en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ders ve kitaptan duyduğu sıkıntı ve ümitsizliği boş zamanlarında yine kitapla gideriyordu.
Sayfa 203 - ağaç kitabevi / eserler ve üslupKitabı okudu
Kalp aşk ile tanışmamışsa benlikten ve bencillikten kurtulamamış demektir.
Reklam
Rivâyete göre ölüm döşeğinde iken ora­da bulunanlardan biri ondan nasihat istedi. Gazzâli(ra), "İhlastan gafil olma" dedi. Bu sözü son nefesine kadar tekrarladı.¹
Sayfa 272 - ağaç kitabevi / dönüş / ¹el-Muntazam, 9/170Kitabı okudu
''Bize erişen zulme benzer bir zulüm görmedim. Önce bize kö­tülük eder sonra da şükürle görmemezlikten geliriz."
Sayfa 242 - ağaç kitabevi / dönüş / ¹ Subki, 4/112-113Kitabı okudu
"Aşk başlangıçta kolay göründü ancak müşküller sonradan ortaya çıktı"
"Bütün İslâmî eserler ortadan kaldırılsa ve sadece ‘İhyâ’ kalsaydı muhtemelen, Müslümanları yok olanlara muhtaç et­mezdi."
Sayfa 229 - ağaç kitabevi / eserler ve üslup / ¹ Safedi, el-Vâfi bi'l-Vefeyât, 1/247Kitabı okudu
Reklam
Hayatın sıradan tecrübelerinde de çok şey vardır ki, insan düşünür veya hisseder; ama ifâde edemez. Bir şi­iri iyi ve kötü rahatlıkla algılayan birisi, çoğunlukla kendisinin o şiirden hissettiklerini, aynı hissi duymayan diğerlerine ifâde ede­mez.
Sayfa 192 - ağaç kitabevi / VII. bölümKitabı okudu
Aşk garip bir ruhtur; asıl vatanına dönmek ve kendisinden sürgün edilmiş sevgilisine kavuşmak için heyecan ve iştiyaka sahip, uzak düşmüş bir ruh...
Asıl mesele çabadır
İnsan kendi davranışlarında özgür mü yoksa mecbur mu? İnsan diğer bütün kâinat gibi, varlığı sembolik olmaktan başka bir şey değil ise, ve güç ve kuvvet namına ne varsa Allah'a ait ise, insanın gücünden ve iradesinden bahsedilemez. Ancak insan aynı zamanda kendi davranışları için sorumluluk sahibiyken nasıl olur da o fiillerin asli faili olamaz? Ve eğer eylemi gerçekleştiren hakiki kişi insan ise, bu mutlak güç sahibi olan Allah'ın kudreti ile çatışmaz mı?
Reklam
Dünya, yaratılmış hiçbir şeyin kendisinde huzur bulamayacağı bir yerdir. Akıllı kişi dünya ve dünya ehli ile zamanını harcamayandır. Cahilin saadetli, âlimin mutsuz olduğu dünya.
Kendi sonsuz kuşatıcılığının dışında hiçbir şeyin büyüklüğünü kabul etmeyen azametli, gizemli ve korkutucu bir düşüncedir bu. O hiçbir şeye evet demiyor, hiçbir şeye teslim olmuyordu. Neydi bu düşünce? İnsanın kalbi ile aklı arasındaki keşmekeş'te, hiçbir şeye büsbütün güven duymama.
Filozofun gözü, âlemin işleyişinde, sadece sebepleri görüyor ve kuklalara bağlı bu iplerin ötesinde bir şey bulamıyor. Fakat Ârif, ipin ötesinde parmağı ve parmağa hükmeden irâdeyi görür.
Sayfa 213 - ağaç kitabevi / eserler ve üslupKitabı okudu
Hamamda şeyhi keseleyen tellak, şeyhe, "Civanmertlik nedir?" diye sorar. Bu sırada da şeyhin vücudundan çıkan kirleri şeyhin gözüne sokarcasına önüne itmektedir. Şeyh tellağa, "Civanmertlik insanların kirlerini örtmektir" diye cevap verir.
Uzun zaman oldu çok uzun
Toplumdan kaçışı ve melali tercih etmesi yeni bir durum değildi aslında.
186 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.