Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Abdullah Yolcu

Abdullah YolcuNamaz yazarı
Yazar
10.0/10
2 Kişi
15
Okunma
7
Beğeni
709
Görüntülenme

Hakkında

Abdullah YOLCU / Abdullah b. Abdulhamid b. Abdulmecid alu İsmail el-Bezzaz el-Türkmanî el-Eserî el-Irâkî - 1378 h./1958 m. Kerkük / Irak’ta doğdu. - 1406 h./1986 m. İstanbul’a yerleşti. - 1412 h./1992 m. yılında Guraba Yayınevi’ni kurdu. - 1431./2009 m. yılında İslam davası taşıyan hocalarıyla birlikte Müslüman Alimler Birliği’nin kuruluşunda yer alarak Yüksek Konsey Üyesi ve Türkiye Temsilcisi olmuştur. Davet yapmak için Guraba Yayınevi’ni Kurdu: Irak’ta ilim tahsilini tamamladıktan sonra birçok İslâm ülkesini gezerek hem çeşitli hocalardan ders ve icazet almış hem de davet çalışmalarında bulunmuştur. Daha sonra da davet yapmak; hak İslâm’ı, sahih akîdeyi ve nebevî terbiyeyi dört imamın yolunu takip ederek ehl-i sünnet ve’l-cemaat menheci üzere (Türkçe olarak) yaymak gayesiyle Türkiye’ye gelip Guraba Yayınevi’ni kurmuştur. Bu yayınevi, Türkiye’de bu metodla amel eden Türklerin çekirdeğini oluşturmuştur. Yüce Allah’a hamdolsun ki, kuruluşundan beri de orta yol ve itidal üzere (yani dört imamın itikadı ve ameli üzerine) sürdürdüğü davet çizgisini ve davetin merkezi olma konumunu devam ettirmektedir. 1412 h./1992 m. yılında kurulan yayınevi, Ayasofya ve Sultanahmet Camilerinin yakınında, Cağaloğlu'nda olup İstanbul’un merkezindedir. * Türkiye'de uzun yıllar boyunca sürdürdüğü davet ve irşad çalışmaları sayesinde birçok talebe yetiştirmiştir. * Davet ve irşad faaliyetlerini daha geniş kitlelere ulaştırabilmek amacıyla Guraba-der Cemiyetini kurmuştur. Bu cemiyetin, yayınları ve dersleri vasıtasıyla aktif olarak davet çalışmasına hizmet etmesini sağlamaktadır. * Gerek bu cemiyet gerek diğer cemiyet ve etkinlikler vasıtasıyla haftada 4 gün ders vererek davet çalışmasını yürütmektedir. * Ayrıca internet üzerinden de hem ders vererek hem de gelen soruları cevaplayarak davet ve irşad çalışmalarına devam etmektedir. * Halen Kuveyt merkezli "Müslüman Âlimler Birliği" Kurucusu, Yüksek Konsey Üyesi ve Türkiye Temsilcisi olup bu birlikteki İslâmî faaliyetlerine de devam etmektedir.
Doğum:
Kerkük, 1958

Okurlar

7 okur beğendi.
15 okur okudu.
3 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: “İnsanlar bir kötülüğü görürler de bunu değiştirmezlerse Allah'ın onların hepsini birden cezalandırması çok yakındır.” (Tirmizi) Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “İçlerinde günah ve masiyetlerin işlendiği hiçbir topluluk yoktur ki, o günahları işleyenlerden daha güçlü oldukları ve onları engelleyebilecek durumda oldukları halde engellemezlerse Allah'ın onların hepsini cezasının kapsamına alması kesin olmasın.” (Ahmed, Ebu Davud)
Sayfa 54 - Guraba yayınları
Yine şöyle der: “Allah Teâlâ, “Biz her ümmet için uygulayacağı bir ibadet yolu belirledik.' (Hac, 67) buyurdu. Şüphesiz bayramlar da şeriatın unsurlarından ve ibadetin yol ve yöntemlerinden biridir. Tıpkı kıble, namaz ve oruç gibidir. Bayramlarında onlara iştirak etmek/uymak ile diğer dinî ilkelerine uymak arasında bir fark yoktur. Bayramlarda onlara muvafakat etmek, küfürde muvafakat etmektir. Bayramların bazı tali unsurlarında onlara muvafakat etmek, küfrün bazı unsurlarında onlara muvafakat etmektir. Üstelik bayramlar dinleri ve şeriatları birbirinden ayıran en özel günlerdir, dinlerin en belirgin/belirleyici sembolleridir. Bayramlarda onlara muvafakat etmek, küfrün sembollerinden en özelinde ve en belirgin olanında muvafakat etmek demektir. Bu konuda onlara muvafakat etmek, -şartlarıyla birlikte- sonunda tamamen küfre götürebilir. İktidau's-Sıratı'l-Mustakim, 1/528.
Sayfa 72 - Guraba yayınları
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok