Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Açelya Akkoyun

Açelya Akkoyunİyi ki Kadınım yazarı
Yazar
6.0/10
1 Kişi
14
Okunma
1
Beğeni
230
Görüntülenme

Hakkında

Açelya Akkoyun, Türk tiyatro ve dizi film oyuncusudur. 31 Aralık 1972 tarihinde Adana’da doğdu. Fenerbahçe Lisesini ve MSGÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitirdi. Konservatuvar yıllarında girdiği İstanbul Şehir Tiyatroları’nda, altı yıl çeşitli oyunlarda rol aldı.

Okurlar

1 okur beğendi.
14 okur okudu.
2 okur okuyor.
2 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Doğurgan olan kadın şefkati temsil eder, merhamet yüklüdür.
Kadın düşmanlığının her taşın altından çıktığı bir dünyada bir kadının gücüne güç katmak, kadınların çıkmayan sesi olmak, empati yapabilmek, yargılamadan sevebilmek, egolarımızı insanlığımızın arkasında bırakmak çok önemli.
Reklam
^ Kadınsak hayatın her alanında söyleyecek sözümüz olmalı.
_ Evliliğin devamı için en büyük fedakarlığın kadına düştüğünü düşünüyor musunuz? Siz evliliğiniz için bir fedakarlıkta bulunuyor musunuz? _ Fedakarlık aslında bir şeyi feda etmek, karşılığında bir kâr elde etmek anlamına gelir benim için. Feda, aslında bir veda bence. Kendinden veda ediyorsun. Bir şeye veda etmenin alkışı seni üzüyorsa bir gün o vedanın acısı da seni üzecektir. Çünkü sen o alkışa hizmet edip kendinden veda ediyorsun. Bir gün yalnız kaldığında ben niye bunları yapmadım dersin. Evliliği fedakarlık olarak değil de karşılıklı bir balans olarak algılamak lazım. Kadına evlilikte fedakarlık kavramının yüklenme sebebi fedakarlıkla şefkatin karıştırılmasından kaynaklanıyor. Biz şefkatliyiz, fedakarlık insalığa aittir. Doğamızda annelik olduğundan dolayı fedakarlık kadına yüklenmiş büyük bir ayıp ve kamburdur. Kimse fedakarlık yapıp kendinden veda etmesin. Herkes görevlerini ve hayatı paylaşsın.
Köleleştirme, giderek ötekileştirmeye ve yabancılaştırmaya neden oluyor. Baskı gören, şiddete ve otoriter davranışlara maruz kalan kadın, kendini toplumdan uzaklaştırıyor. ^
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
200 syf.
·
Puan vermedi
Toplumun en temel iki ayağı vardır; kadınlar ve erkekler. Toplumu yönetenlerin en temel görevi, sağlıklı bir toplum için bu iki ayağın beraber ve sağlıklı gelişmesini sağlamaktır. Ayaklardan biri fazla güçlü ya da güçsüz olursa toplum ayakta duramaz ve çöker. Kadın ve erkek varoluşundan bu yana her zaman birbirini tamamlayan iki varlıktır. İşte
İyi ki Kadınım
İyi ki KadınımAçelya Akkoyun · Yediveren Yayınları · 202213 okunma
200 syf.
·
Puan vermedi
Benim için çok üst düzey bir kitap değildi çünkü aynı zamanda dünya klasiklerinden bir kitap okuyordum, bu sebeple olabilir. kitap otobiyografi olarak kaleme alınmış ama daha öncesinde de biyografik bir kitap tamamladığım için mi yoksa yazarın yazar olmaması kaynaklı mı bilmiyorum bir çok açıdan yetersiz buldum. Kitabı yarım bırakmam içinde çok ekstrem durum olması gerektiği için tamamladım. Yazar hakkında oyuncu da olduğu için bu bilgilerin çoğunu internet üzerinde de ulaşılabilir. Bu sebeple zevk alarak okuduğum bir kitap diyemeyeceğim.
İyi ki Kadınım
İyi ki KadınımAçelya Akkoyun · Yediveren Yayınları · 202213 okunma