Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Adnan Erkuş

6.5/10
2 Kişi
18
Okunma
0
Beğeni
995
Görüntülenme

Hakkında

1960 yılında Bursa-İnegöl’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde 1992 yılında lisans, 1996 yılında Psikometri’de yüksek lisans eğitiminden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Ölçme-Değerlendirme (Psikometri) Anabilim Dalı’ndan 1999 yılında doktor unvanını aldı. 2002 yılında Psikolojide Ölçme Araçları Geliştirme alanında doçent oldu. 2008 yılında da profesör unvanını aldı. Hacettepe Üniversitesi’nde 1992-1997 yılları arasında kesintili Araştırma Görevlisi, ÖSYM-TAB’da ölçme değerlendirme uzmanı ve danışman, Mersin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde 1997-1999 yılları arasında öğretim görevlisi, 1999-2002 yılları arasında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yardımcı doçent, 2002-2009 yılları arasında doçent, emekli olduğu 2012 yılına kadar da aynı fakültede profesör olarak çalıştı. Aynı fakültenin kuruluşunda görev aldı, Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulundu. Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Abd’yi kurdu, aynı Abd’de yüksek lisans ve doktora programları açtı. MeÜ Sürekli Eğitim Merkezi kuruluşunda görev aldı, Ölçme-Değerlendirme Merkezi’ni kurdu. Emekli olduktan sonra Özel Toros Üniversitesi’nde Sürekli Eğitim Merkezi’ni kurdu, Yüksekokul Müdürlüğü görevinde bulundu. Halen Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim ütesi olarak görev yapmaktadır. 7 ulusal kitap, kitap bölümleri, çeşitli ulusal ve uluslar arası makaleleri yazan Erkuş, çeşitli projelerde yönetici olarak çalışmış ve iki uluslar arası ödül kazanmıştır. Halen 6 uluslar arası, 10 ulusal hakemli dergide hakemlik görevi yapan Erkuş, NCME üyesi, Türk psikologlar Derneği üyesi ve Türkiye Zeka Vakfı Genel Kurul üyesidir.
Unvan:
Türk psikolog, doktor
Doğum:
İnegöl, Bursa, 1960

Okurlar

18 okur okudu.
2 okur okuyor.
9 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bilim, bir din veya ideoloji değil, insanın bugüne kadar bulduğu en güvenilir ve geçerli bir bilgi üretme yoludur ve Popper'ın ortaya koyduğu gibi, bilimin "yanlışlanabilme özelliği ile insanda merak, kuşku ve eleştiri olduğu sürece en iyi yol olarak da varlığını sürdürecektir. Bilim ise ölçmesiz olmaz. İkinci bir Ortaçağa girdiğimiz bu dönemde, bilim en önemli rehberiniz olsun.
Dereceleme türü ölçeklerde ölçülecek özelliğe de bağlı olmakla birlikte, kategori sayısı azaldıkça ölçmenin duyarlılığı da azalır arttıkça ölçmenin duyarlılığı da artar; ancak bir yere kadar; bu kez kategoriler arası ayırt etme algısı azalır.
Reklam
Materyalizm, evrene-doğaya-insana somut olgular (maddi temeller/altyapı) olarak bakar ve ele alır; bu alt yapı, içinde yaşanılan coğrafi koşullar olabileceği gibi, alınan eğitim, gelir düzeyi de olabilir; ailenin kaç çocuklu olduğu da nasıl beslendiği de olabilir; doğrudan yada dolaylı olarak gözlenebilen, varlığı bilinen içinde yaşanılan her türlü somut şeyi (olguları) açıklamaları "nihai olarak" temel alır.
Galileo'nun Engizisyon Mahkemesinin kapısında söylediği rivayet edilen "kim ne derse desin, Dünya Güneş'in etrafında dönmeye devam ediyor" sözü gibi, ne derseniz deyin bilim yoluna devam ediyor
Psikolojik özelliklerimizin yapısını bilmek, onları nasıl ölçeceğimizi (operasyonelliğini) belirleyen en önemli ilk adımdır.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
311 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Bilimsel araştırma nasıl yapılır sorusunun cevabını bulabileceğiniz akademik bir kitap. Bir rapor, makale ya da deney hazırlayacaksanız tavsiye edilir.
Davranış Bilimleri İçin Bilimsel Araştırma Süreci
Davranış Bilimleri İçin Bilimsel Araştırma SüreciAdnan Erkuş · Seçkin Yayıncılık · 201715 okunma