Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmet Batmaz

Ahmet BatmazBurçların İslam'da Yeri Var Mıdır? yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
0.0/10
0 Kişi
2
Okunma
0
Beğeni
716
Görüntülenme

Ahmet Batmaz Gönderileri

Ahmet Batmaz kitaplarını, Ahmet Batmaz sözleri ve alıntılarını, Ahmet Batmaz yazarlarını, Ahmet Batmaz yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kainatta meydana gelen hadiselerde ve işlerde, tabiat ve yıldızların te'sirli oldukları şüphesizdir. Ancak bu, onlar tarafından yapılan veya onların iradesiyle olan bir şey değildir. Gerek tabiat ve gerekse yıldızlar, Allah'u Zülcelalin elinde (kudretiyle) bir alet olarak kullandığı şeylerdir. "Güneş, ay ve yıldızlar, O'nun emrinde boyun eğmişlerdir. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O'na mahsustur." (A'raf/54)
Sayfa 199Kitabı okudu
Kelam ilmiyle meşgul olan alimler diyorlar ki: bütün mahlukatı yoktan var eden Allah'ı tanımaktan mahrum kalan " Tabiatçılar ve Müneccimler"; bütün hadiseleri ve olup bitenleri, tabiata ve yıldızlara dayandırmışlardır ki, bu hususta sapıtmış ve yollarını şaşırmışlardır.
Sayfa 197Kitabı okudu
Reklam
"İnsanda cisimden başka; nasıl akıl, kalp, ruh, hayal, hafıza gibi manevi vücudlar da var. Elbette insan-ı ekber olan alemde ve şu insan meyvesinin şeceresi olan kainatta, alem-i cismaniyetten başka alemler de var..." (Bediüzzaman- Sözler)
Sayfa 110Kitabı okudu
Yüce Allah, yıldızlardan her birine bir özellik vermiştir. Bunların her biri için özel bir kuvvet yaratmıştır. Bu özelliği ve kuvveti sayesinde ; her yıldız, kendine özgü bir etki meydana getirir. (A. Ceziri, Dört mezhebe Göre İslam Fıkhı 8.cilt s.3544)
"Güneş sistemi, Dünya'nın manyetik alanı üzerinde bir senfoni çalmaktadır. Hepimiz de genetik olarak bu senfoniden melodiler almak için akord edilmişizdir." (Dr. Percy Seymour, Astrolojinin Bilimsel İsbatı, 2004)
Gökyüzünde oniki burcun bulundukları sahaya " Mıntıkatü'l- Buruc" adı verilir. Bu burçlar mıntıkası üzerindeki 12 burç, bir sene boyunca adeta Güneş'in birbirini takip ederek uğradığı evler gibi düşünülür, yani Güneş, her burçta bir ay kalır, sonra sırasıyla 12 burcu gezer; dolayısıyla 12 burç, Güneş'in evleri gibi düşünülür. ( Elmalılı Tefsiri, 8.cilt s. 5688)
Reklam
Kâtip Çelebi; eserinde, yerin yuvarlaklığını anlattığı bölümde, "Dünya, ÖKÜZ ile BALIK üzerindedir" hadis-i şerifine temas eder. Bu hadisin mecaz manada olduğunu, dünyanın altında maddi olarak öküz de balık da bulunmadığını, Dünya'nın hareketi esnasında "Öküz" ve "Balık" burçlarının gölgesine uğradığını söyler. Cihannüma'nın bir yazma nüshası, Süleymaniye Kütüphanesi Pertevniyal Bölümü 754 nunarada kayıtlıdır. (Müslüman ilim öncüleri ansiklopesi, s.230)
Şu bir hakikattır ki, gökyüzünde "takım" teşkil edecek şekilde, bir arada bulunan yıldız kümeleri, yani BURÇLAR vardır. Burçların varlığı inkar edilemez; Küre-i arz (dünya), senelik hareketiyle (yörüngesiyle) her ay bir BURC'un gölgesine girmektedir.
Burç, lügatte " kale, hisar, menzil, büyük yıldız" manasındadır. Cem'i, burucdur. Gökte Güneş'in, Ay'ın ve seyyare denilen yıldızların bulundukları menzillere, medârlara, hareket noktalarına "buruc" denilmektedir ki, başlıca oniki burca ayrılmıştır.
Kimin bir yıldızla alâka ve merbûbiyeti ( bağlılığı) varsa; o, kendi yıldızıyla döner, dolaşır, o yıldızın te'siri altındadır. Talihi "zühre" ise; şevkı (sevinci), çalıp (çalgıcılık yapıp) çağırmayı(söylemeyi) , aşkı diler; onlara tam meyli vardır. Kan dökücü huylu "Mirrih'e" mensub ise; cenk ( savaş), buhtân (iftira) ve düşmanlık arar. (mesnevi, 1. Cilt,750-753. Beyitler)