Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmet El Kasas

Ahmet El KasasDoğru Kalkınma yazarı
Yazar
9.4/10
5 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
449
Görüntülenme

Ahmet El Kasas Gönderileri

Ahmet El Kasas kitaplarını, Ahmet El Kasas sözleri ve alıntılarını, Ahmet El Kasas yazarlarını, Ahmet El Kasas yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslâm ümmetinin sahip olduğu hadarat ve siyaset anlayışı, Batı hadarat ve siyaset anlayışı ile özdeşleşmiş şahısların, resmî ya da gayriresmî teşkilatlarda yönetici veya kamuoyunu yönlendirici medya, kültür, eğitim ve öğretim teşkilatlarının kurucusu ve çalışanları mevkisinde olmalarının da büyük payı vardır. Zira bu şahıslar sahip oldukları imkânları, Batı hadaratı ve kıymetlerinin Müslüman halka dayatılması noktasında kullanmışlardır.
Sayfa 22 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Gazze ve Müslümanlar.
Resûlullah ﷺ şöyle buyurdu: "Ümmetler, milletler, her yönden; vahşi hayvanların bir yiyeceğe saldırdıkları gibi birbirlerini sizin üzerinize saldırmaya çağıracak! Denildi ki: Ey Allah'ın Rasulü! O gün bizim azlığımızdan mı olacak bu? Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve sellem: Hayır, bilakis o gün çok olacaksınız. Yalnız o gün sizler, bir selin önüne katıp götürdüğü çer çöp misali olacaksınız. Allah, düşmanlarınızın kalbinden size olan korkularını kaldırarak sizin kalbinize vehen yerleştirecektir, buyurdu. Vehen nedir, ey Allah'ın Rasulü? dedik. Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem: Dünya sevgisi ve ölümü kerih görmektir, buyurdu."
Sayfa 21 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Osmanlı Hilafeti Devri'nde, İslâm coğrafyasının hudutları doğu Avrupa'da mukaddes addedilen Roma İmparatorluğu'nun kapılarına, Viyana'ya kadar dayanmıştır. Bu genişleme Avrupalıları ürkütür. İşte o zamanlar Batı'da "Şark/Doğu Tehlikesi" diye bir vakıa hasıl olur.
Sayfa 19 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Abbasî Hâlifeleri Devrin'de:
İslâm kültürünün, fikhi mezheplerinin, fikrî akımlarının meydana geldiği ve geliştiği bu devir; muazzam eserlerin, medeniyetin, göz kamaştırıcı gelişmelerin, bilim ve keşiflerin olduğu bir devir olarak İslâmî Devleti ve toplumunu yeryüzünün gözdesi yapan ve diğer tüm toplumların gözlerini kamaştıran dünya cenneti mertebesine yükseltmiştir.
Sayfa 16 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Titretti yine, rû-yı zemin arş-ı semâyı.
Emevî Halifeleri Devri'nde; İslâm Devleti doğuda, tüm dağları, ovaları ve nehirleri aşarak Çin Seddi'ne ve Hint diyarına uzanan ve Asya kıtasını içine alan bir yelpaze oluşturmuş, daha sonra mücahit gaziler, atlarını Batı'ya doğru mahmuzlayarak Atlas Okyanusu sahillerine, daha sonra da İslâm Devleti'ni Fransa'ya güneyden komşu yapacak olan İspanya/Endülüs'e, Cebeli Tarık'a ulaşmışlardır.
Sayfa 16 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd, efendimiz Muhammed Sallallahu Aleyhi ve sellem'e, âline, ashabına ve kıyamete kadar onun metodunu takip edip onun metodu üzerinde olanlara salât ve selam olsun.
Sayfa 15 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
SubhanAllah
Allah Subhanehû ve Teâlâ'nın kulunu, kula kulluktan kurtarıp Allah, kâinat, insan ve hayat ile alakalı fikirlerde aydınlığa ulaştıracak, Allah Subhanehû ve Teâlâ'nın insanlar için gönderdiği, dünya ve ahiret kurtuluşunu tesis edecek İslâm nizamını tatbik ederek dini yeryüzünde yalnız Allah Azze ve Celle'ye has kılacak ikinci Raşidî Hilafet Devleti'nin kurulmasıyla, beşeriyet ve ümmet İnşaAllah emsalsiz kalkınmaya ulaşacaktır.
Sayfa 13 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
'İğreti bir laik toplum'
Zengin bir dile sahip olan halkımızın dili zor kullanarak tekrar yeni baştan faraziyeler, nazariyeler üzerine inşa edilmiş, babasının, anasının dilini anlayamayan, asırlarca inşa edilen İslâmî kültürle bağları tamamen kopuk, köksüz, iğreti bir laik toplum hâline getirilmiştir.
Sayfa 13 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Harf inkılabı
Yazılı aktarılan İslâmî kültür topyekûn kesintiye uğratılmış ve yeni neslin İslâm ve İslâm kültürüyle bağı kopartılarak "on yılda on beş milyon laik genç" parolasıyla Batılılaşma ve çağdaşlaşma yolunda bir adım daha atılmıştır. Bu vaziyet ayrıca Latin alfabesini bilen Batı işbirlikçisi kesimin, devlet ve teşkilatların bürokrasisini ele geçirmesini sağlamış, onlar da kendilerini iktidara taşıyan devrimlerin muhafızı ve müdafisi haline gelmişlerdir.
1928 senesinde Kur'an ve İslâm'ın dili olan Arap alfabesi kaldırılmış, yerine İncil'in alfabesi olan Latin alfabesi konulmuştur.
Sayfa 12 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
65 öğeden 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.