Şair ve yazar. 1 Ocak 1966, Göçebe köyü / Kavak / Samsun doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Samsun’da tamamladı. Samsun İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra AÖF "Halkla İlişkiler" Bölümünden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Çeşitli işler ve memurluk yaptıktan sonra, 2005’te Samsun İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde müze memuru oldu.
İlk şiirleri ve yazıları, öğrencilik yıllarında okulun duvar gazetesinde çıktı. Yeni Devir gazetesinde yayımlanan “Bekleyiş” başlıklı denemesiyle imzası basında ilk defa (1984) yer aldı. Gürses gazetesinde kültür ve sanat sayfası (1985) hazırladı. Daha sonra Zaman gazetesinin “Genç Kalemler” ve “Misafir Kalemler” köşesinde yazıları (1987) çıktı. Hakses gazetesinde yazı ve şiirleri, Sur-Mektep dergilerinde şiirleri yer aldı. Vahdet gazetesinde temsilcilik ve yazarlık (1989) yaptı. Ribat dergisinin sürekli yazarlarından (1987) oldu. Samsun’da yayımlanan Halk gazetesinde de yazılar yayımlamayı sürdürdü. Kendi çıkardığı 19 Mayıs Haber (1989-93) gazetesi başta olmak üzere Yeni Devir, Vahdet, Zaman, Altınova gazetelerinde yazıları yayımlandı.
Samsun’un kültür, sanat ve edebiyat içerikli “Yeldeğirmeni" ve "Yol Haritası " isimli TV. programlarında yapım ve sunuculuk yaptı. Ayrıca radyolarında kültür sanat programları hazırlayıp sundu. 1999’dan itibaren Kanal S televizyonunda “Yel Değirmeni” adlı bir program hazırlayıp sundu. Eğitimle ilgili konularda çok sayıda panellere katıldı. Yazılarında eğitim konuları ağırlık kazanırken şiirlerinde daha çok toplumsal ve mistik temalara yer verdiği görülür. Samsun Eğitim ve Kültür Derneğinin kurucuları arasında yer aldı, başkanlığını yürüttü. Türkiye Yazarlar Birliği ve İLESAM üyesi (Samsun Temsilcisi) oldu. Ayrıca, kurucusu olduğu "Samsun Yazarlar Derneği" (SAY-DER) Başkanlığı görevini yapmaktadır.
ESERLERİ:
ŞİİR: Söz Açılınca (1994).
DERLEME-İNCELEME: Meşhûr Sözler Antolojisi (1996), Tarihin Anlattıkları (1997), Altın Sözler (1999), Sözün Özü (1999), Edebiyat Dünyamızdan Seçme Şiirler (1999), Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu (2016).Samsun Yazarlar Derneği Başkanı
"1948'li yıllarda Türklere sayı ile yenilen güreşçiyi tebrik ederlerdi.... Benim Yaşar Doğu'ya 13 dakika dayanmam bile Mısır'da kahraman ilan edilmeme yetmişti."