Albert A. Renner

Albert A. RennerMısır Mitolojisi yazarı
Yazar
6.5/10
24 Kişi
136
Okunma
4
Beğeni
926
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

4 okur beğendi.
136 okur okudu.
2 okur okuyor.
70 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
MÖ 3000'lerde Beyin Ameliyatı
"Eski Mısır'da tıbbın ulaştığı gelişmişlik düzeyi oldukça şaşırtıcıdır. Çünkü hiçbir tarihci milattan önce 3000'lerde yaşamış eski bir medeniyetten böylesine gelişmiş bir teknoloji beklemiyordu. Bugün X ışınları kullanılarak mumyalar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda antik Mısır'da beyin ameliyatlarının yapılmış olduğu anlaşılmıştır . Üstelik bu ameliyatlar oldukça profesyonel yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Cerrahi operasyon geçirmiş mumyaların kafatasları incelendiğinde ameliyat yerlerinin düzgünce kesilmiş olduğu görülmektedir. Hatta bu insanların ameliyattan sonra hayatta kaldıklarını ispatlayan kaynamış Kafatası kemiklerine rastlanmıştır."
Sayfa 52 - Mitoloji tarihi yayınlarıKitabı okudu
Takvim
" Mısırlılar, resim yazısı denilen hiyeroglif yazısını kullanmışlardır. Gök cisimlerini incelemek için rasathaneler kurmuşlar ve astronomi de oldukça ilerlemişlerdir. Bugün kullandığımız Miladi takvimin ilk düzenli şeklini Mısır medeniyeti oluşturmuştur."
Sayfa 54 - Mitoloji tarihi yayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Mikerinos piramidi dev bir güneş saatidir. Ekim ortası ile mart başı arasında düşürdüğü gölgeler mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterir. Piramidi çevreleyen taş levhaların uzunluğu bir günün gölge uzunluğuna eşittir. Piramitin dikdörtgen biçimindeki tabanının normal kenar uzunluğu 365-342 Mısır endamesine (dönemini ölçü birimine) denk gelir. Bu sayı günümüzde de kullanılan güneş yılının günlerin sayısını oldukça yakındır. Günümüzde güneş yılının gün sayısı 365-224 olarak hesaplanmaktadır. Büyük Piramitle dünyanın merkezi arasındaki uzaklık, Kuzey Kutbuyla piramidin arasındaki uzaklığa eşittir."
Sayfa 65 - Mitoloji Tarihi YayınlarıKitabı okudu
" kendine özgü bir mitoloji Maceraları vardır ve temsil ettiği toplumun aynası gibidir. "
Sayfa 111Kitabı okudu
" imhotep Mısır'da iyi bir hekimdi tıbbın babası olarak kabul eden hipokrattan Yüzyıllar önce modern tıbbı kullanmıştır. "
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
214 syf.
5/10 puan verdi
·
20 günde okudu
Puanım 5/10 Çocukluğumdan beri mitolojiye ayrı bir ilgim vardır . Özellikle Mısır mitolojisine ilgi duymayan yoktur sanırım. Ama maalesef ki görselde gördüğünüz kaynak beni hayalkırıklığına uğrattı . Düşük cümleler , anlatım bozuklukları , yazım yanlışları , estetik olmayan anlatım biçimi beni kitaptan kopardı. İçerik olarak ise derinlemesine bir bilgi yoktu . Nerdeyse bildiğim şeyleri güya mitoloji kitabı dedikleri bu kitapta daha yüzeysel okudum. Piramitlere , sfenkslere, Mısır astrolojisine , bilimine tıbbına , edebiyatına , sanatına nerdeyse hiç değinmemiş . 2. Ramses çok yakışıklı ve karizmatik biri , kitapta buna tekrar değinmesi beni heyecanlandıran tek şey oldu :)) Mısır mitolojisi okuyacaklara , lütfen bu kaynaktan okumayın :)) keyifli okumalar .
Mısır Mitolojisi
Mısır MitolojisiAlbert A. Renner · Mitoloji Tarihi Yayınları · 2016136 okunma
214 syf.
5/10 puan verdi
·
24 saatte okudu
Mısır Mitolojisine dair güzel bir başlangıç kitabı, olaylar derinlemesine ayrıntıya girilmeden okuyucuya aktarılmış. Bu tarz tarihi-mitolojik kitapları okurken yazarlarını araştırırım. Ama bu kitabın yazarına dair hiçbir bilgiye ulaşmadım. Giriş kısmında verilen bilgiyi yetersiz buldum. Mısır Mitolojisine dair öğrenmek istediğiniz temel bilgiler verilmiş bu kitapta, görsellerle de süslenmiş sayfalar, fakat bu görseller öyle sık ve boyut olarak büyük konulmuş ki zamanla kitabın akışını bozmaya başlıyor, konsantrasyonunuz bozuluyor. Kitabın ilk yarısında Antik Mısır tarihini bölümlerine bölerek sınıflandırılmış, bu bölüm tarihi olaylar hakkında bilgilendiriyor sizi, ikinci yarısında Tanrılar ve firavunlara yer verilmiş, diğer yarısı ise mitolojiye ayrılmış. Mitoloji bölümü beni pek tatmin etmedi, kitabın isminden de anlaşılacağı üzere en fazla sayfaya yer verilmesi gereken kısım bu kısım olmalıydı. Ayrıca kitabın sonlarına doğru (mitoloji bölümünde) verilen bilgiler tekrarlamaya başlıyor, can sıkıcı bir durum hâline geliyor bu. Mısır Mitolojisi öylesine hayran kalınacak bir konu ki, nasıl ve neden tekrara gidilmiş, anlamadım. Yer yer yapılan yazım (imlâ) kuralları, cümle bozuklukları mevcut. Ancak bunlar beni okurken rahatsız etmedi. Yine de bu sorunların olmaması gerekir elbette. Genel olarak, kitap yapı ve dizayn açısından kötü ancak içinde barındırdığı bilgiler açısından iyi denilebilir.
Mısır Mitolojisi
Mısır MitolojisiAlbert A. Renner · Mitoloji Tarihi Yayınları · 2016136 okunma
214 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Antik Mısır tarihinden başlayarak, tanrılarını ve onların mitlerini, Antik Mısır kültürünü anlatıyor. Özellikle tanrıların savaşlarını okumak çok sürükleyici. Tanrı Osiris, İsis, Seth ve Nefetis arasındaki iktidar savaşı ve yasak aşkları konu alması ve bunların çocukları Tanrı Horus ve Anubis' in intikam öyküleri kitabı bir anda bitirmenizi sağlıyor ve erk isteğinin, savaşın ne kadar eskiye dayandığını gözler önüne seriyor.
Mısır Mitolojisi
Mısır MitolojisiAlbert A. Renner · Mitoloji Tarihi Yayınları · 2016136 okunma