Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Alfred Weber

Alfred WeberFelsefe Tarihi yazarı
Yazar
8.8/10
8 Kişi
86
Okunma
6
Beğeni
2.141
Görüntülenme

Alfred Weber Sözleri ve Alıntıları

Alfred Weber sözleri ve alıntılarını, Alfred Weber kitap alıntılarını, Alfred Weber en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Felsefe-Bilim İlişkisi
Her bilimsel hareket bir felsefi hareketi meydana getirir. Her yeni felsefe bilim için bir güç kaynağı olur... Gerçek bilim ve gerçek felsefe her zaman uyuşmuşlardır ve rekabet gibi gelen görünüşler arkasında onların anlaşmaları bugün olabildiği kadar tamdır.
Öyle miiletler var ki bunlar artık hiçbir fikri temsil etmediklerinden ve varlık nedenlerini kaybettiklerinden ölmeye mahkumdurlar
Sayfa 380 - Örnek verirsek türkiye iranKitabı okuyacak
Reklam
Empirikos
“Şu halde kesin olmak hiçbir bilime ait bir imtiyaz değildir ve fizikte olduğu gibi matematikte, ahlakta olduğu gibi mantıkta, teorilerde olduğu gibi metotlarda, her şey belirsiz, şüpheli, çekiliştir.”
Sayfa 107Kitabı okudu
Hume
Düşüncelerimizin kumaşı tamamıyle dış duyulardan yahut iç duygudan alınmıştır; ruhun (2), fonksiyonu bunları sıraya koymak ve birleştirmekten ibarettir yahut başka deyişle, fikirler izlenimlerin kopyalarıdır ve gücünü kaybetmiş her algı, daha şiddetli bir algının zayıflamasıdır.
Sayfa 297Kitabı okudu
giriş
“Aristoteles’in dilini kullanmak gerekirse, felsefe kuvve halinde felsefedir, diğer taraftan felsefe fiil halinde bilimdir, bilginin en yüksek fonksiyonu, bilimsel zihniyetin ve onun her şeyi birliğe götürmek isteyen tabiî eğiliminin en yüksek tatmin şeklidir.”
Spinoza
Hakikat kendi kendisi sayesinde doğrudur, yani kendisine bağlı olacağı herhangi bir kanıtla doğru olmaz; hükümdarlığım yalnız kendi kendinden alır. Işığın aynı zamanda kendi kendini karanlıkta göstermesi gibi, hakikat de kendi kendinin ölçüsü Ve yanı zamanda yanlışın ölçüsüdür.
Sayfa 236Kitabı okudu
Reklam
Bilim, Aristoteles’in dilini kullanmak gerekirse, kuvvet halindeki felsefedir, bir diğer yandan felsefe fiil halindeki bilimdir.
Tanrı güneştir ve alem ondan çıkan ışıktır
Aristoteles
Bu ilk hareket ettirenin varlığı neden prensibinin bir sonucudur. Her hareket, hareket eden şeyin varlığından başka, bir hareket ettirenin bulunmasını ister; bu hareket ettiren de hareketini başka bir hareket ettirenden alır ve Aristoteles'e göre sonsuza kadar giden nedenler serisi bulunmadığı için, zorunlu olarak bir ilk hareket ettirende durmak gerekir.
Bacon
Her an bilime ait olanla dine ait olanı birbirine karıştırıyoruz ve bundan, hurafeye inanan bir felsefe ve rafiziliklerle dolu bir ilahiyat çıkıyor.
Sayfa 208Kitabı okudu
Reklam
Kant
Eğer Spiritüalizm doğmatizmle savaşıyorsa, aynı anda materyalizmi deviriyor Ve teizm’e hücum etmekle, Tanrı’yı inkar edenlerin dogmatik iddialarını da yıkmış oluyor. Şiddetle savaştığı Ve merhametsizce ezdiği şey, ne şekil altında görünürse görünsün, teist yahut ateist olsun, spiritüalist veya materyalist olsun, teorik aklın dogmatizmidir; iradeden ayrılmış Ve yalnız kendi kaynaklarına dayanır bir hale getirilmiş olan zekaya metafizik yapma kudretini veren önyargıdır.
Sayfa 323Kitabı okudu
Sokrates
“Fazla bilgim olmadığı halde, bilgim olmadığını kabul ettiğim için diğerlerinden daha bilge olduğumu söyleyebilirim.”
Sayfa 150Kitabı okudu
Johannes Scottus Erigena
“Tanrı güneştir ve alem ondan çıkan ışıktır.”
Sayfa 143Kitabı okudu
"... Astronomi ve fizik alanında, olayların gözlemlenmesi, onların sürekli düzeni; düzgün aralıklarla görünmeleri, Tanrıların keyiflerinin üstünde bir irade, değişmez bir adalet, Tanrısal bir kanun, en yüksek bir zeka olduğu fikrini doğuruyor..."
Sayfa 21
Kant
Fakat dogmatik filozofla eleştirici filozof arasında şu fark vardır ki, birincisi, çocuk gibi, kuruntusunun kurbanıdır, oysa ikincisi bunun farkına varır ve onu olduğu gibi görür. Kant bütün eleştirisini şöylece özetleyebilirdi: bilinen mutlak diyen, rölatif mutlak demiş, yani anlamsız bir şey söylemiş olur.
Sayfa 300Kitabı okudu
55 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.