Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ali Artun

Ali ArtunSanat Manifestoları yazarı
Yazar
Derleyen
Editör
8.8/10
29 Kişi
166
Okunma
25
Beğeni
2.552
Görüntülenme

Ali Artun Sözleri ve Alıntıları

Ali Artun sözleri ve alıntılarını, Ali Artun kitap alıntılarını, Ali Artun en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir zamanlar Avangardlar
‘Öfkeli tuvallerimizi, nesili bürokratlar ve geri kafalılar bizi yuhalarken ve Islıklarken boyadık… Burjuvaziye zerre kadar taviz vermedik.’
Sosyal realistlerin gözünde,”güzellik hayattır” ve “gerçeklik sanattan yüz kere daha güzeldir”
Reklam
‘Batının insanlığın kaderinin yalnızca kendi ellerinde olduğuna ilişkin mantıksız ve kabul edilemez iddiasını’ reddettiklerini açıklar.
Kültür
‘Kültürün bir anlamlandırma sistemi, bir dil olarak ‘maddileşmesi’, iletişimin arketipi olan sanatı bir yandan güçlendiriyor, diğer yandan ise bütün hayata zerk ederek popülerleştiriyor ve eritiyor.’
Edward Said'in tesbiti ile
Batı aklı öteden beri Doğu'yu (Şark'ı), birçok açıdan Batı'dan noksan bir sistem olarak kavramayı seçmiş, Doğu kültürlerini toplum bilimlerinin yekpare bir nesnesi olarak ele almıştır. Bu nesnenin bilgisi, ilişkili bir dizi kavram çifti üzerinden kurulur: Dinamik/durağan, modern/geleneksel, ilerici/muhafazakar, orijinal/taklitçi gibi ikiliklerin ikinci terimleri Doğu'yu bir noksanlıklar dizisi olarak tanımlar.
Sayfa 120Kitabı okudu
“Gelecek, durmadan tekrar inşa edilen ‘şimdi’lerden ibaretti”
Reklam
Zaman denen mefhum
“Gelecek, durmadan tekrar eden ‘şimdi’lerden ibaretti.”
"Öteki" ile karşılaşma
Örneğin 1580 civarında Bavarya Dükü Wilhelm cücelerden ve sakatlardan büyük bir canavar koleksiyonu oluşturmuştu
Sayfa 111Kitabı okudu
Bauhaus’tan seçmeler
“Geleceğe ait yeni yapı, her şeyi-mimarlığı heykeli ve sanatı-tek bir formda birleştirecektir.”[Bauhaus Manifestosu].
Kültüralizm
‘Şimdilerde yeni bir dünya, yeni bir insan tasarlamaktadır.Kültüralizm bu tasarımın rejimidir.’
Reklam
Uygar Batı-Barbar Doğu
Negatif bir "öteki" olarak tanımlanan Doğu coğrafyası, uygar dünyanın sınırlarını çizer. Bu şekilde Batı'nın biricikliği vurgulanmış ve üstünlüğü meşrulaştırılmış olur.
Sayfa 122Kitabı okudu
Nesneleşen kültür
‘Kültürün bir anlamlandırma sistemi, bir dil olarak ‘maddileşmesi’, iletişimin arketipi olan sanatı bir yandan güçlendiriyor, diğer yandan ise bütün hayata zerk ederek popülerleştiriyor ve eritiyor.’
Sanatın geleceğine dair, geçmişten gelen savlar
‘Sanat, sanatın gelmiş geçmiş bütün formları ve normları, baştan beri kendini ayırt etmek için mücadele ettiği sanayi tarafından öğütülecektir.’
‘Rus Avangardları’
“Tarihte ilk kez sanatın iktidarı sanatçıların elindedir.Ne var ki onlar bu iktidar sayesinde devraldıkları mirası parçalamak üzere örgütlenmişlerdir.Yani sanat kurumları kurmayı değil, yıkmayı amaçladıkları için ‘avangard’ dırlar”
İletişim
Sanat ve Soylulaştırma
“(Sanat)….Yeni Dünya Düzeni’ne geçiş sürecine de destek vermiş oluyor. Peki bunu nasıl yapıyor? Yenilemek ve sermaye yaratmak (diğer bir değişle soylulaştırmak ) için yoksul semtlerdeki halkın yerinden edilme sürecinin tam ortasında yer alarak, ve spekülasyon, kentlerin pazarlanması, markalaştırma ve kültürel mühendislik gibi girişimlere dahil olarak.”
243 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.