Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Amy Webb

Amy WebbDokuz Dünya Devi yazarı
Yazar
6.9/10
9 Kişi
33
Okunma
2
Beğeni
375
Görüntülenme

Amy Webb Gönderileri

Amy Webb kitaplarını, Amy Webb sözleri ve alıntılarını, Amy Webb yazarlarını, Amy Webb yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
336 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 saatte okudu
Google, IBM, Alibaba, Microsoft, Apple, Facebook, Tencent, Baidu ve Amazon’dan oluşan 9 Dünya Devi’nin “yapay zeka” konusundaki çalışmalarına odaklanan yazar Amy Webb’de, biraz Çin paranoyası var. Yapay zekanın nimetlerinin yanında külfetlerine değiniyor. Bunu yaparken Çin’in büyümesini, Amerikan politikalarınca tehlikeli değerlendiriyor. Kitabı, bu 9 Dünya Devi’nin işleyişi olarak düşünmüştüm. Ama içerik, tamamen yapay zeka ve şirketler olarak işlenmiş..
Dokuz Dünya Devi
Dokuz Dünya DeviAmy Webb · Kronik Kitap · 202133 okunma
336 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
53 günde okudu
Yavaş Yaşamak İstiyorum!...
90 larda üniversitede okurken 3,5 arkadaş yan yana gelince şöyle bir espiri vardı. Arkadaşın birine( mesela Hamza'nın- şaka kaldıran bir arkadaş olmalı) beynini mercimek tanesi kadar yapmak için neler yapılabilir diye sorardık. Biri derdi " amaliyatla parçalarız" biri derdi " kasaba götürmek gerekli" falan falan. Doğru cevap şuydu; Arkadaşın beynini mercimek tanesi kadar yapmak için şişirmek gerekli. Ha ha haaa.gülücükler. Bu kitabı okuyunca kendimin beynini ve bütün insanlığın beynini bir mercimek tanesinden daha küçük görmeye başladım. Dünyada dokuz bileşim devinin yapay zekayı nasıl kullandıklarını, gelecekte bizleri nelerin beklediğini çok güzel anlatıyor. Bir an Goorge Orwel'in 1984 kitabını okur gibi oldum. Bütün herşeyimiz duygularımız bile birileri tarafından kontrol edilmesi, yapay zekanın bizim yerimize kararlar vermesi vs.vs. gerçekten dünyaya en güzel zamanda gelmişim. Yapay zekayı merak eden, buda neymiş diyenler için aydınlatıcı bir kitap. Geleceğin tarihi sanki.
Dokuz Dünya Devi
Dokuz Dünya DeviAmy Webb · Kronik Kitap · 202133 okunma
Reklam
Yok artık. Bu işinde suyu çıkacak.
Yapay zeka destekli seks rabotlarıyla çalışan yüksek teknolojili genelevler diğer insanlarla girilen cinsel ilişkilere temiz ve hastalıksız bir altarnatif sundukları için sosyal olarak da kabul görüyor.. ..Her arzunuza ve emrinize cevap veriyor. Böyle olunca normal insanlarla yapılan seks büyük bir hayal kırıklığı haline gelmeye başlıyor.
Sayfa 241Kitabı okudu
Yandık...
Eğer Amazon evleri'nde yaşayan biri o gün yeterince egzersiz yapmadıysa " dolap" sistemi o kişinin buzluğu açmasına ve bir dondurma almasına izin vermiyor.
Sayfa 240Kitabı okudu
Burda Olanlar El Kaldırsın
1970'lerde ortaya atılan iddalar endişe vericiydi ve 1990'larda korkunç hâle geldiler ve ardından 2010"larda kıyamete dönüştüler ama hepimiz hâlâ burada değilmiyiz işte?
Sayfa 234Kitabı okudu
Anlamadım! ( beyin metre mi?)
Bir bilgisayarın gücünü, insan beyni ile karşılaştırabileceğimiz, saniyede yaptığı işlemlerle ölçüyoruz. Kişiye göre değişse de insan beynimizin saniyede gerçekleştirebileceği en fazla işlem bir eksafloptur, yani saniyede kabaca bir milyar kere milyar ( 10' dan sonra 18 sıfır) işlem ve operasyon yapabilir.
Sayfa 160Kitabı okudu
Reklam
Hepimiz Kılıbık Mı Oluyoruz?
Farkında olmasak da alelacele yaratılan bir geleceğin parçası oluyoruz. Yapay zekâ sistemleri geliştikçe ve günlük hayat otomatikleştikçe bizim için ve bizim adımıza verilen kararlar hakkında giderek daha az söz sahibi oluyoruz.
Sayfa 145Kitabı okudu
Gözünü Seveyim M.K.Atatürk'ümüzün
Viktorya döneminde İngiltere' de vatandaşların değerini tanımlayan şu Alfred Lord Tennyson şiirine bir bakın: Adam işe bakar, kadın ise ocağa Adamın elinde kılıç, kadınınkinde iğne Adamın aklı, kadının kalbi vardır Adam buyurur, kadın itaat eder, Bundan başka her şey sersemliktir.
Sayfa 141Kitabı okudu
Kutumu Açmak İstiyorum.
Yapay zekânın optimizasyonu nasıl yaptığını ve kararlarını nasıl aldığını gözleme yeteneğinden yoksun oluşumuzu " kara kutu sorunu" deniyor.
Sayfa 125Kitabı okudu
Hadi inşallah!
Google'ın yapay zekâ ilkelerinin önemli bir bölümünün özellikle silahlara ve askerî çalışmalara değinmesi şaşırtıcı değil: Google asıl amacı insanlara zarar vermek olan silahlı teknolojiler yaratmayacak, uluslararası hukukun kabul gören ilkelerine aykırı yapay zekâ oluşturmayacak vb.
Sayfa 115Kitabı okudu
38 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.