Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Antonis Liakos

10.0/10
2 Kişi
10
Okunma
1
Beğeni
736
Görüntülenme

Hakkında

1947’de Atina’da doğdu. Halen Atina Üniversitesi’nde tarih profesörüdür. Yayımlanmış kitapları arasında L’Unificazione Italiana e la Grande Idea; 1859-1871 (Floransa, 1995) ve Labour and Politics in the Interwar Greece (Atina, 1993) sayılabilir. Liakos Historein dergisi yayın kurulu ve European Science Foundation Network of National Histories in Europe (NHIST) üyesidir.
Unvan:
Yunan Tarih Profesörü
Doğum:
Atina, 1947

Okurlar

1 okur beğendi.
10 okur okudu.
16 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Eğer uluslar modern çağda doğdularsa, o zaman bir ikiz kardeşle birlikte dünyaya geldiler demektir: Dünyanın değişebileceği, daha iyi olabileceği düşüncesi. Bu düşünce ezelden beri var değildi, ya da tarihin içinde konumlanmış ve insanların eylemleriyle ilişkilenmiş bir biçimde yoktu.
"Modernleşme halktan karşılık bulabilmek ve onun desteğini kazanmak için geleneksel kıyafetler giyebildiği gibi geri kalmışlık da hayatta kalabilmek için modernleşmeye ihtiyaç duyar."
Reklam
(..) ümitlerimiz ve bizzat bu ümitlerin olası sonuçlarına ilişkin endişelerimiz arasında yol almaya çabalıyoruz. Beklentilerimizin verdiği güç ve bunların ger­çekleşmelerinin felaketi arasında. Bu nedenle, ulus fikri, gö­ründüğü binbir biçimiyle kolektif merakın merkezine otur­muştur. Geleceği belirsiz bir dünyada, ulus bir güvenlik ça­pası, psikolojik de olsa bir kaçış gemisi olmuştur. Muhak­kak ki, herkes için değil. Kimisi için kendilerini dışarıda tu­tan erişilemez bir çizgi olmuştur. Bu nedenle, ulusa dair ka­musal tartışmalar şiddetlidir. Gelecek karşısında çelişik ve belirsiz olan ulus karşısında da çelişik ve belirsize dönüşür.
(..) geçmiş, milli tarihe koşulsuzca teslim olmaz. Geçmiş yeni ihtiyaçlara hizmet etmek için çağrıldığında, bu ihtiyaç­ları etkileyecek ve dönüştürecek yollar bulur. Yani, geçmiş­le bugün arasında sıkı bir karşılıklı etkileşim vardır; sadece bugünün geçmişi tek yönlü bir biçimde kullandığı bir ilişki değil.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
134 syf.
9/10 puan verdi
·
5 saatte okudu
Dünyayı Değiştirmek İsteyenler Ulusu Nasıl Tasavvur Ettiler? - Antonis Liakos
Yazar, sosyalist bir Yunan tarihçi. Yazar bu kitapta; Avrupa-merkezli milliyetçilik teorilerini kısa kısa yorumluyor (i), ve ardından, ulus-devlet kavramına ilişkin birtakım sorular-yorumlar ortaya koyuyor. Beğendiğim tespitleri paylaştım. Puan olarak: 9/10 veriyorum. Siyaset-bilimiyle uğraşan birisi olarak söylüyorum: Milliyetçilik kavramına ilişkin okuma yapanların okumasını tavsiye ederim.
Dünyayı Değiştirmek İsteyenler Ulusu Nasıl Tasavvur Ettiler?
Dünyayı Değiştirmek İsteyenler Ulusu Nasıl Tasavvur Ettiler?Antonis Liakos · İletişim Yayıncılık · 200810 okunma