Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bahri Ata

Bahri AtaBilim, Teknoloji Ve Sosyal Değişme yazarı
Yazar
Editör
9.0/10
2 Kişi
6
Okunma
3
Beğeni
659
Görüntülenme

Hakkında

Lisans eğitimini ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde 1991 yılında tamamlayan Bahri Ata, 1996 yılında yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü, 1998 yılında ise Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Eğitimi ABD olarak tamamlamıştır. 2001 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Eğitimi ABD doktorasını vermiş olup halen Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler ABD'de görev yapmaktadır. İyi derecede İngilizce bilen Bahri Ata'nın ilgi alanları: Tarih Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Müze Eğitimidir. Akademisyen, tarih eğitimine önemli katkılarda bulunmuş ve özellikle müze eğitimi üzerine yoğunlaşmıştır. Pek çok projeyi başarıyla yürütmüş olan akademisyen; Sosyal Bilgilerin Temelleri (Sosyal Bilgiler 1. Sınıf Öğrencilerine), Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme (Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerine), Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (İletişim Fakültesi Öğrencilerine), Sosyal Bilgiler Eğitimi Açısından Eğitim Klasikleri İncelemeleri (Sosyal Bilgiler E. Yüksek Lisans Öğrencilerine), Tarih Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar (Tarih Öğretmenliği Doktora Öğrencilerine)derslerini vermektedir. Pek çok sempozyuma ve panele katılan akademisyen özellikle Atatürkçülük ve Kemalizm konularında konuşmacı olmuştur. Ayrıca akademisyenin internet üzerinde yayınlanan pek çok makale ve bildirisi bulunmaktadır Tüm bu akademik faaliyetlerin yanında TRT de program da yapmıştır. Akademisyen öğrencileri tarafından çok sevilen bir ders anlatım tekniğine sahiptir. Tarih şuuru kazanmış nesiller yetiştirebilmek yegâne amacıdır.
Unvan:
Türk Akademisyen ve Çevirmen
Doğum:
İzmit, Türkiye, 10 Haziran 1969

Okurlar

3 okur beğendi.
6 okur okudu.
1 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İkbal'e göre tarihte yeni olaylar olmakla beraber, tarihin temel olguları, hep aynı kalmaktadır. Bunlar iktidar aşkı, para şehveti, zayıfın üzerinde tahakküm gibi şeyler hayatın evrensel olgularıdır ve tarihin değişik çağları boyunca da hep aynı kalacaktır.
Sayfa 134Kitabı okudu
Reklam
Muhammet İkbal, Batılı devletlerin boyunduruğundan kurtulmak gerektiğini, İslam'ı yanlış değerlendirerek dış dünyadan koparak gerçek huzura erişilemeyeceğini dile getirmiştir.
İkbal'e göre milletler, şairlerin gönüllerinde doğar, siyasetçilerin elinde büyür ve ölür.
Sayfa 133Kitabı okudu
Akıl & Kalp
-Akıl yolunu şaşıranın kılavuzudur. Kalbi kan damlasından bir et olarak görür. _Kalp ise, ilim sendeyse irfan bendedir, demektedir. -İlmin sonu huzursuzluktur, bu hastalığın tek ilacı benim der kalp, _Sen zaman ve mekanla sınırlısın, göklerin son katında uçan bir kuşum ben..
Sayfa 47 - Muhammet İkbal kaleminden bir alegori..Kitabı okudu
Pakistan'ın milli çiçeği, Yasemen imiş. Biz de Grigory Petrov'un Findandiya'yı anlattığı Beyaz Zambaklar Memleketi'nde kitabına nazire yaparak, bu kitaba " Beyaz Yasemenler Ülkesinde" adını koymaya karar verdik.
Fazla durgun ruhlarla karşılaştığımda, ben de o denli safdilce bir şey yapabilirsem mutlu olacağım. Görüyorsunuz ya tüm emelim dingin havuzlara taş parçacıkları atan bir hoca olmayı başarabilmekten öteye geçmiyor.
José Ortega y Gasset
José Ortega y Gasset
Bahri Ata
Bahri Ata
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
400 syf.
·
Puan vermedi
Kitabı KPSS için okudum.Teknoloji şu an hayatımızın olmazsa olmazı. Teknolojinin ilk çağlardan günümüze dönem dönem gelişimini merak edenler okuyabilir.
Bilim, Teknoloji Ve Sosyal Değişme
Bilim, Teknoloji Ve Sosyal DeğişmeBahri Ata · Pegem Akademi · 20184 okunma