Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Begüm Akman

8.2/10
5 Kişi
32
Okunma
2
Beğeni
625
Görüntülenme

Hakkında

1981 yılında Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini ODTÜ Biyoloji Bölümü'nde tamamladı. ODTÜ Biyoloji Bölümü'nde yüksek lisans çalışmalarını sürdürmektedir. Otobiyografi: Doktora çalışmamı ODTÜ'den 2013 yılında Moleküler Biyoloji bölümünde tamamladım. Dr. Elif Erson-Bensan'ın doktora çalışmasında, alternatif poliadenilasyon ve mikroRNA'lar ile genlerin transkripsiyon sonrası regülasyonuna odaklandım. Daha sonra, üçlü negatif meme kanserinde gen regülasyonu üzerine araştırmalarımı sürdürmek için 2 yıllık bir doktora sonrası pozisyonu aldım. Hücre çoğalmasının düzenlenmesi konusundaki uzun vadeli amacım, 2015 yılında Dr. Catherine Lindon’un Farmakoloji Bölümü’ne katıldığım için transkripsiyon sonrası post-translasyonel kontrol mekanizmalarına çevrildi.
Unvan:
Türk Doktor, Yazar
Doğum:
Ankara, Türkiye, 1981

Okurlar

2 okur beğendi.
32 okur okudu.
15 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Insan genomunun 3 milyar bazdan oluştuğunu ve her bir dizilemenin en fazla 2000 bazlık DNA parçalarını dizileyerek yapıldığını ve bu işlemlerin emin olmak amacıyla birkaç kez tekrarlandığını göz önünde bulundurursak IGP'nin fikri ilk ortaya atıldığında bir bilim insanının 'insan genomunun dizilenmesi ancak suçlulara yaptırılabilicek ceza gibi bir iştir ' demesini daha iyi anlayabiliriz.
Sayfa 58 - ODTÜ YayıncılıkKitabı okudu
Aslında üreme hücrelerine müdahalelerinin bir hastalığı tedavi etmede çok daha etkili olacağı ortadadır. Her nesilde vücut hücresi tedavisinin tekrarlanmasındansa, üreme hücrelerine müdahaleyle hem hastanın kendisinin hem de çocuklarının hastalıktan kurtulması mümkündür.
Reklam
Düşünün ki, bazı insanlar hatta bazı etnik kökenler birtakım hastalıklara daha dirençlidir. Bu da bu kişilerin genetik altyapısındaki farklılıklardan kaynaklanmaktadır. Eğer bu genler keşfedilirse, ileride gen tedavisi gibi yöntemlerle hastalığa neden olan gen bozuklukları ortadan kaldırılablir.
Dahası, geliştirilmek üzere hedeflenen zeka veya hafıza gibi pekçok özellik genetik olarak çok faktörlüdür ve bu özellikler üzerinde çevrenin etkisi çok fazladır. Bu nedenle, istenilen sonucun elde edilmesi için tek bir genin değiştirilmesi yeterli olmayacaktır.
Farmakogenombilim
Şu andaki teknolojiyle doktorlar hastalarına doğru ilacı bulabilmek için deneme yanılma yöntemini kullanırlar, gelecekte ise bir hastanın genetik profilini inceleyen doktor, hasta için en uygun ilacı tedavinin başında önerebilecektir.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok