Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bekir Zakir Çoban

Bekir Zakir ÇobanDinler Tarihi yazarı
Yazar
8.4/10
32 Kişi
217
Okunma
12
Beğeni
1.972
Görüntülenme

Bekir Zakir Çoban Yorumları ve İncelemeleri

Bekir Zakir Çoban yorumları ve incelemelerini, Bekir Zakir Çoban kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Bekir Zakir Çoban puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
528 syf.
9/10 puan verdi
Dinler Tarihi
Güçlü bir ekip tarafından ortaya konan dinler tarihi kitabı. Daha önceden okumuştum. Unutabildigim için tekrar üzerinden geçtim. Fakültelerde de zaten kaynak kitabı olarak geçiyor. İlgilenen herkese tavsiye edilir.
Dinler Tarihi
Dinler TarihiAhmet Güç · Grafiker Yayınları · 2021164 okunma
423 syf.
9/10 puan verdi
·
18 günde okudu
Bilimsek ve tarafsız.Özellikle Papalık tarihi ön yargıdan uzak olarak anlatılmıştır.Papalık ve kilise hiyerarşisinin anlatıldığı bölümün eklere ihtiyacı olsada ( özellikle din adamı tanımları ve kilisenin dünya üzerindeki yayılımı) bilgi edinilmesi için yeterlidir. Kitabın en beğendim Kısmı son bölümü ise 3. Bölümü olup kilise-Papalık ve diğer dinler ile Papalığın duruşu son derece net anlatılmış. Bence din konusunda inceleme ve araştırma yapanlara kaynak teşkil edecek bir yapıt olmuş.
Geçmişten Günümüze Papalık
Geçmişten Günümüze PapalıkBekir Zakir Çoban · İnsan Yayınları · 202029 okunma
Reklam
165 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 saatte okudu
Göklerdeki Tanrının Krallığı
Hz.İsa'nın doğumundan önce Filistin bölgesinin genel coğrafi yapısı üzerinde durulmuştur.Yahudilerin bu bölgedeki nufusları,gelenekleri,inançları,kültürleri tarihsel bağlamda ele alınmıştır.Özellikle Yahudi inancında yer edinmiş olan mezhepleri,dini oluşumlar önemle vurgulanmıştır.Bunlardan en etkili olanlar Ferisiler,Sadukiler,Eseniler ve Zealotlardır. Hz.İsa'nın Ferisi olduğu yönünde rivayetler vardır.Ferisiler inançları ve siyasi güçleri itibariyle önemli bir mezheptirler.Kadere inanırlar.İnsanın irade ile donatlmış olduğunu düşünürler.İnsan ruhunun ölümsüzlüğüne ve insanın kötülük ve iyiliklerinden ötürü cezalandırılacağına inanmaktadırlar. Ferisilerin içinde yetişen kendisi de koyu bir yahudi olan Saul (Pavlus) ile ilgili yazar daha detaylı bilgiler paylaşabilirdi.Sanırım kitap bir özet niteliğinde olduğundan ötürü bu detaya girmek istememiştir.Oysa Ferisi olan Pavlus dini bir kimlik olmaktan ziyade siyasi bir kimliktir.Gerek Baş rahip ile olan bağlılığı gerekse yahudi kral olarak bilinen herodeslerle olan bağlılığı bu bağlamda değerlendirilebilir. İsa'nın bir yahudi olduğunu görüyoruz.Yahudiliği ortadan kaldırıp yeni bir din getirme misyonunun olmadığı ve kendisini Tanrının oğlu olduğunu söylemediği belirtiliyor. Bu kadar özet yeter.Okuyun güzel bir kitap.
Yahudilerden Sonra Hıristiyanlardan Önce Hz. İsa
Yahudilerden Sonra Hıristiyanlardan Önce Hz. İsaBekir Zakir Çoban · İnsan Yayınları · 201819 okunma
165 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
İsa'nın Hayatı ve İsa'dan sonraki Hıristiyanlar
(Spoiler)Kitap toplamda beş bölümden oluşuyor. ilk bölümde İsrailoğulları'nın tarihi serüvenini sizlere kısa bir özetle anlatıyor. İkinci bölümde İsa'nın doğumundan önceki Filistin coğrafyası hakkında bilgiler veriyor. Bilhassa o dönemde bölgeye hakim olsan Romalılar ve o dönemde yaşayan Esseniler ve Ferisiler gibi Yahudi mezhepleri hakkında. Üçüncü ve dördüncü bölümlerde İsa'nın hayatı, verdiği tebliğ, o dönemki Yahudiler ile olan ilişkisi ve ölümü yani çarmıha gerilmesini anlatıyor. Beşinci ve son bölümde de İsa sonrası Hıristiyanlar (özellikle Pavlus'un faaliyetleri burada mühimdir.) ve onların faaliyetleri hakkında önemli bilgiler veriyor. Eğer benim gibi dinler tarihi ile ilgiliyseniz mutlaka okuyun derim. Bekir Zakir Çoban hocanın kendisinden ders alma fırsatım olduğu için çok şanslıyım ve kendisi Türkiye'de bu alanda çalışan önemli isimlerden.
Yahudilerden Sonra Hıristiyanlardan Önce Hz. İsa
Yahudilerden Sonra Hıristiyanlardan Önce Hz. İsaBekir Zakir Çoban · İnsan Yayınları · 201819 okunma
528 syf.
8/10 puan verdi
·
11 günde okudu
Dinler tarihi, dinleri benzer ve farklı yönleri ile karşılaştırmalı olarak inceleyen bir bilim dalıdır. Bu bilim dalının temelinde karşılaştırma, tarih ve din olmak üzere üç olgu bulunmaktadır. Bunlardan karşılaştırma kelimesi bu bilim dalının genel metodunu belirtir.
Dinler Tarihi
Dinler TarihiAhmet Güç · Grafiker Yayınları · 2021164 okunma