Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bekir Zakir Çoban

Bekir Zakir ÇobanDinler Tarihi yazarı
Yazar
8.4/10
32 Kişi
217
Okunma
12
Beğeni
1.969
Görüntülenme

Bekir Zakir Çoban Gönderileri

Bekir Zakir Çoban kitaplarını, Bekir Zakir Çoban sözleri ve alıntılarını, Bekir Zakir Çoban yazarlarını, Bekir Zakir Çoban yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kadın Samuray
Samurayların önemli bir role sahip olduğu bu dönemde kadın samurayla göze çarpmaktadır. Kadın samuraylar arasında en çok bilinen isim bir ok ve kılıç ustası olan Tomoe Gozen'dir. Bu kadın, 1180-1185 yılları arasında yaşanan Gempei Savaşı'nda öne çıkan bir isim olmuştur. Bu kadın, üç bin kişilik bir ordu yönetmiştir.
Sayfa 201Kitabı okudu
Reklam
Japon tarihindeki yüz yirmi beş hükümdar içinde kadın hükümdar sayısı sadece sekiz tanedir.
Sayfa 199Kitabı okudu
Kociki, antik Japonya'nın tarihine dair yazılmış Japon mitolojisinin ilk metnidir ve 712 yılında Japon İmparator Tenmu'nun emriyle halk arasındaki hikayelerden derlenerek oluşturulmuştur.
Sayfa 196Kitabı okudu
Taoculuk'ta kadının toplumsal rolleri olan anne, kız, gelin vs. rollerinden pek söz edilmemektedir.
Sayfa 191Kitabı okudu
Tang Hanedanlığı'nda Taoculuk devletin resmi dini olmuştu. Özellikle bu dönemde sarayın emriyle gerçekleştirilen bir sayıma göre 1687 tane tapınak vardı. Bunların 1137 tanesi erkekler için hizmet verirken, 550 tanesi de kadınlara aitti.
Sayfa 189Kitabı okudu
Reklam
Çin kültüründe bir kadın sadece bir kadın değildir. Kadın olarak toplumda hiçbir zaman var olmamıştır. Hatta öyle ki Çince de bile kadınlık kelimesi 20. Yüzyılda icat olunmuş bir tabirdir.
Sayfa 181Kitabı okudu
Konfüçyüs'ün ardıllarına göre kadın: "Evine kapan, kocana tap"
Sayfa 180Kitabı okudu
Ortaçağda Çin, Moğolistan ve Türkistana giden, 1254-1323 yıllarında yaşamış Venedikli seyyah Marco Polo Türk kadınları için şöyle der: "Türk kadınlarından daha çok eşine bağlı, sağlam ve değerli hiçbir millet kadını yoktur. Türkleri dünyada başarılı yapan kadınlarının özelliğidir.
Sayfa 156Kitabı okudu
Türk toplumlarında kadının erkeğin eksiği olarak değil de eşiti, hayat arkadaşı, başı sıkışınca sırtını dayadığı yoldaşı olarak algılandığı görülmektedir.
Sayfa 151Kitabı okudu
Reklam
Eski Oğuz kadınlarının ata binen, silah kullanan, ve düşmanla savaşan kadınlar olduğu anlatılmaktadır.
Sayfa 149Kitabı okudu
Türk destan ve efsanelerinde kadın, daima bir şeref, ahlak, kahramanlık ve fedakarlık sembolü olarak belirtilmiştir.
Sayfa 145Kitabı okudu
ESKİ TÜRK İNANÇLARINDA KADIN
Ziya Gökalp şöyle demektedir: "Başka uluslar, çağdaş uygarlığa girmek için geçmişlerinden uzaklaşmak zorundadır; oysa Türklerin çağdaş uygarlığa girebilmeleri için, yalnız eski geçmişlerine dönüp bakmaları yeterlidir. "
Sayfa 141Kitabı okudu
Yunan devletlerinde bir kadın için en onurlu, en yüksek kademeli iş rahibelikti.
Sayfa 136Kitabı okudu
M.Ö. 6. yüzyıl edebiyatçılarından Simonides, eserlerinde kadınları katogerize ederek belli hayvanlara benzetmiş ve iyi kadını ''çok sorgulamayan, eğitimsiz, az yiyen, sadece iş düşünüp, zevk almasa da kocasıyla birlikte olup çocuk doğuran'' bir figür olarak tanımlamıştır.
Sayfa 133Kitabı okudu
239 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.