Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bob Berman

Bob BermanBiyomerkezcilik yazarı
Yazar
9.0/10
4 Kişi
16
Okunma
0
Beğeni
173
Görüntülenme

Bob Berman Sözleri ve Alıntıları

Bob Berman sözleri ve alıntılarını, Bob Berman kitap alıntılarını, Bob Berman en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Biyomerkezciliğin Beşinci Prensibi: Evrenin yapısı sadece biyomerkezcilik tarafından açıklanabilir. Evren, yaşam için özel olarak ayarlanmıştır ve yaşam evreni yarattığı için bu son derece mantıklıdır. Evren, sadece benliğin uzay-zaman algısıdır.
Sayfa 114 - Destek YayınlarıKitabı okudu
''Şundan emin bir biçimde söyleyebilirim ki; kuantum mekaniğini hiç kimse anlamamıştır... O yüzden mümkünse kendinize 'bu nasıl olabilir' demeyi kesin'' - Richard Feynman
Reklam
Biyomerkezciliğin Yedinci Prensibi: Uzay ve zaman bir nesne veya varlık değildir. Uzay hayvansal anlayışımızın bir formudur ve bağımsız bir gerçekliği yoktur. Uzay ve zamanı kaplumbağaların kabuklarını sırtlarında taşıdığı gibi yanımızda taşırız. Yani yaşamdan bağımsız bir şekilde var olan ve içerisinde fiziksel olayların meydana geldiği mutlak bir matris yoktur.
Sayfa 152 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Realite gözlemciyi yaratmaz, gözlemci realiteyi yaratır.
Biyomerkezciliğin Birinci Prensibi: Gerçeklik olarak algıladığımız şey, bilincimizi de içeren bir süreçtir.
Sayfa 38 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Biyomerkezciliğin Üçüncü Prensibi: Atom altı parçacıklarının davranışları -aslında tüm parçacıkların ve tüm nesnelerin davranışları- ayrılmaz bir şekilde bir gözlemcinin varlığına bağlıdır. Bilinçli bir gözlemcinin mevcudiyeti olmadan parçacıklar kararsız bir olasılık dalgası içerisinde yüzmektedirler.
Sayfa 80 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Biyomerkezciliğin İkinci Prensibi: İçsel ve dışsal algılarımız ayrılmaz bir şekilde iç içe geçmiştir. Onlar madalyonun iki yüzü gibidir ve birbirlerinden ayrılmaları mümkün değildir.
Sayfa 57 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Biyomerkezciliğin Altıncı Prensibi: Zaman, hayvansal algı dışında var olmamaktadır. Zaman, evrendeki değişiklikleri algılama sürecimizdir.
Sayfa 132 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Biyomerkezciliğin Dördüncü Prensibi: Bilinç olmadığı sürece madde belirsiz bir olasılık halinde bulunur. Bilinçten önce var olabilmiş herhangi bir evren sadece olasılık olarak mevcuttur.
Sayfa 102 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Düşünmeyi becerebilen her insan oyunun sonunda bizi büyük bir bilinmezin beklediğini ve ondan kaçınmanın mümkün olmadığını bilir.
Reklam
Dünya, bize okul kitaplarında anlatılan yer değildir.
Beyin de zihin de düşüncelerimize gerek duymadan kendi kendine çalışmaktadır. Bu arada düşünceler de kendi kendilerine oluşurlar. Yani "kontrol" kavramı da aslında büyük oranda bir yanılsamadır. Einstein'ın dediği gibi: "Harekete geçmeyi arzulayabiliriz fakat arzulamayı arzulayamayız."
Sayfa 55 - DestekKitabı okudu
Uzay ve mekân, bir organizmanın algıları aracılığı ile elde ettiği verinin koordinasyonunu sağlayıp algılanan şeyin kalite ve yoğunluğuna göre çıkarımlar yapmasına yardımcı olan bir yaşam aracıdır. Uzay ve mekân, fiziksel bir fenomen değildir.
Sayfa 140 - Destek YayınlarıKitabı okudu
biyomerkezciliğin ilk önermesi doğanın ya da dış dünya diye adlandırdığımız şeyin bilinçli bağıntılı olması gerektiğidir.