Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bonnie Thomas

8.1/10
11 Kişi
64
Okunma
2
Beğeni
1.094
Görüntülenme

Hakkında

Bonnie Thomas, öncelikle çocuklarla ve ergenlerle çalışan özel muayenehanede bir danışmandır. Kendini düzenleme, kendini ifade etme ve genellikle yaratıcı bir odaklanma ile refah konusunda müşterilerle kullandığı en sevdiği stratejileri vurgulayan birkaç kitap yazdı. Kitapları kendisi gibi diğer danışmanlar tarafından değil, aynı zamanda ebeveynler/veliler ve gençlerle çalışan insanlar tarafından da kullanılmıştır. Bonnie açık havanın, yaratıcı aktivitelerin, yol gezilerinin, pikniklerin ve ara sıra yaramazlıkların tadını çıkarır.
Unvan:
Yazar

Okurlar

2 okur beğendi.
64 okur okudu.
1 okur okuyor.
82 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Çocuklarda öfke kontrolü..
KAR KÜRESİ Bir çocuk öfkeliyse ya da gerginse, sakinleştirici 'araç' koleksiyonuna bir Kar Küresi eklenmesini tercih edebilir. Kızgınken onu sallamak tatmin edici olabilir. Çocuklar genelde Kar Kürelerini eğlenceli bulurlar çünkü interaktiftir ve karın durulmasını izlemek yatıştırıcıdır. Bazı ebeveynler, kar küresini çocuk 'ara verdiğinde' onu sallayıp karlar dibe çökene kadar derin nefesler alması şeklin- de kullanıyorlar. Kar dibe çöktüğünde ara biter. Bu özellikle görsel ipuçlarına iyi cevap veren çocuklar için yararlıdır.
.. Örneğin; çocuk başka bir çocuğu dokunarak rahatsız ediyorsa, onlara şunu hatrlatabilirsiniz: Baloncuklarla oynadığımız zamanı hatırla! Baloncuklarla oynamak istiyorsan çok yumuşak olmalısın, aksi hâlde patlamaz mı? Arkadaşların baloncuklara benziyor; onları çevrende tutmak istiyorsan, onları kendi hâline birakmalı ya da onlara karşı nazik olmalısın.
Reklam
Beceri: Kazanma veya Kaybetme Çocukların, oyunlarda ve yarışlarda biraz olsun onurla kazanmayı ve kaybetmeyi öğrenmeleri önemlidir. Oyunu kaybettikten sonra patlama yaşayan bir çocuğun kazanmakla ilgili olumsuz düşünceleri akranlarını hızla soğutur. Çocuğa kazanma ve kaybetme pratiklerini yapabileceği oyunlar oynaması için fırsatlar sunun.
Zihinsel hastalıkların isimleri nelerdir?
Duymuş olabileceğin bazı akıl hastalıkları şunlardır : ~Depresyon: Sürekli üzüntü ve yalnız hisseden biri Depresyonda olabilir. ~Mani: Sürekli fazla mutlu veya heyecanlı hisseden biri manik olabilir. ~DEHB: Bu, 'Dikkat Eksikligi/Hiper Aktivite Bozukluğu' anlamına geliyor. DEHB alan insanlar sabit oturmakta ya da dikkatini toplamakta zorlanır. Neredeyse herkes sabit oturmakta veya bazen dikkat etmekte zorlanıyor ancak DEHB olan insanlar günün her saatinde böyle hissediyor. ~Obsesif kompulsif bozukluk (OKB): Bu, ayni şeyi tekrar tekrar yapmak zorunda olduğunuz düşüncesinin beyninizde takılip kaldığı zihinsel bir hastalıktır. Örneğin; bir kişi, odadan ayrılmadan önce işık anahtarına 17 kez dokunması gerektiğini hissedebilir. Başka bir kişi için kendini cimciklemeyi veya kıllarını çekmeyi (örneğin; kaşlarını) durduramayacağı anlamina gelebilir. Diğerleri, bir şeyler üzerine düşünmeyi bırakamayacakları fikrine takılmış olabilirler. Gör- düğün gibi OKB bir insandan diğerine çok farklı görünebilir ve hissedilebilir.
Sayfa 270Kitabı okudu
Başkalarına ne düşündüğümü ve hissettiğimi bildirmenin farklı yollarını bulabilirim.
Sayfa 156Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
272 syf.
·
Puan vermedi
Çocuklar İçin Duygularla İletişim Daha önce mutluluk ile ilgili bir kişisel gelişim kitabı okumuştum. Orada mutluluğun duygularımızı anlamlandırmakla mümkün olabileceğine değiniyordu. Ben de hazır bu kitabı meslektaşımın masasında görünce okumak istedim. Duygularımız olumlu-olumsuz duygular diye sınıflandırılmış. Aynı zamanda duygularımızın davranışlarımız akabinde değişen hissiyat olduğu ifade edilmiş. Nasıl desem, en basit örneğiyle iyilik edersen mutlu olursun ya da canın acırsa üzgün hissedersin gibi.. Ayrıca kitapta duygu kontrolü diye bir tabirden bahsediliyor. Kontrolün dışındaki olayların farkında olup, olayları akışına bırakmanın, olumsuz düşüncelerin yerini zihinde olumlu düşüncelerin almasının duygu kontrolünde önemine değiniyor. Bir de yazar kitabı 3-12 yaş seviyesine indirgeyerek, çocuklara olumlu duygu ve davranışları etkinliklerle kazandırılmaya çalışıyor. Bunun için kitapta, çocukların seviyesine uygun bir çok etkinlik örneği var. Minnet duyan, hata yaptığında özür dileyen, özgüvenli, kaygılarından uzak, sosyal, nazik, azimli, kendi kendine yetebilen özerk bireyler, yetiştirmek isteyen her eğitimciye kitabı tavsiye edebilirim. Keyifli Okumalar Diliyorum.. :))
Çocuklar İçin Duygularla İletişim Becerileri
Çocuklar İçin Duygularla İletişim BecerileriBonnie Thomas · Sola Unitas · 201829 okunma