Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Büşra T. Kazan

Büşra T. Kazanİpek ile Bilim Sarıl Bana yazarı
Yazar
10.0/10
1 Kişi
36
Okunma
1
Beğeni
159
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

1 okur beğendi.
36 okur okudu.
7 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Erken çocuklul deneyimlerinin beyin gelişimi için önemi
Sevgi dolu bir ortamda büyüyen bir çocuk ile devamlı olarak ihmal edilen bir çocuğun beyni asla aynı yapıya sahip olamaz.
Sayfa 75 - Küsurat YayınlarıKitabı okudu
Çocukluk döneminde zeka gelişimine katkı sağlayacak unsurlar
....beyin esnektir ve şekillenebilir. Çocuğun zeka gelişimine katkı sağlamak, beynine hitap etmek için hiçbir zaman geç değildir. Hemen bugün çocuğunuza ve onun beynine karşı yaklaşımınızı düzenleyebilir, zeka gelişimine olumlu katkılar sağlayabilirsiniz.
Sayfa 80 - Küsurat YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bu His Sizin Mi?
Epigenetik değişiklikler DNA dizisini değiştirmez, vücudunuzun DNA dizisini okuma şeklini değiştirir
Sayfa 47 - Küsurat YayınlarıKitabı okudu
Mutsuzluk Öğrenilir mi?
..çocukluk ve ergenlik döneminde toksik strese maruz kalındığı takdirde, bu dönemde beynin hızla gelişen dikkat, dürtü ve duygusal kontrol bölümlerinde sıkıntılar meydana gelebilir. Çocuklukve gençlik döneminin neredeyse tamamını stresli bir ortamda geçiren bireylerde ise, artık beyin tepki vermeyi bırakıp stresli bir yaşama karşı bağımlılık geliştirir ve bedeninde kalıcı stres tepkisi yaratır.
Sayfa 24 - Küsurat YayınlarıKitabı okudu
Oysa çocuklar, söylenilenlerden çok davranışları benimserlerdi.
STRESE BAĞIMLI OLUNUR MU?
Kitaplar, hastane sırası beklerken oluşan strese de şifadır
Bu His Sizin Mi?
Bu His Sizin Mi?
Büşra T. Kazan
Büşra T. Kazan
Bu His Sizin Mi?
Başlamak için heyecanlanıyordum. Kısmet bugüneymiş.
Büşra T. Kazan
Büşra T. Kazan
Bu His Sizin Mi?
Bu His Sizin Mi?
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Merhaba! Benim adım İpek. Çok meraklıyımdır. Bu yüzden bilimi de çok severim. Gece demem, gündüz demem sürekli araştırırım. Bu aralar sarılmaya taktım. Çünkü sarılmayı çok seviyorum. Hatta herkes gibi ona çok ihtiyaç duyuyorum.   Üzülünce anneme sarılıyorum. A aa! Bir de bakıyorum üzüntüm kayboluyor. Sevinince babama sarılıyorum. O da ne?! Mutluluğum arttıkça artıyor. Bazen de korkuyorum. Koşup hemen anneanneme sarılıyorum. Sonra da uzaklaşan korkularıma el sallıyorum.   Ya öfkelendiğim zamanlar? O zaman da öğretmenime sarılıyorum. Ne mi oluyor? Öfkemin balon gibi söndüğünü görüyorum.   Herkes sevdiklerine sarılsın istiyorum, çok şey mi istiyorum?
İpek ile Bilim Sarıl Bana
İpek ile Bilim Sarıl BanaBüşra T. Kazan · Karavan Çocuk Yayınlar · 20223 okunma
128 syf.
10/10 puan verdi
Hayatta ilerlemenize ya da huzurlu bir yaşam sürmenize engel olan duygular vardır. Endişe, korku, öfke, stres... Evde ailecek yapılacak bir kahvaltıda bizzat sizin tarafınızdan ortamın neşesi kaçabilir mesela. Ya da kariyeriniz ve hayalleriniz için çok güzel bir teklif almışken 'ya ben gittikten sonra şunlar olursa' endişesi sarar her yanınızı. Peki hiç düşündünüz mü; bu hisler size mi ait? Aynı halasına, dayısına çekmiş deriz ama sadece huyların, fiziksel görünüşün değil; travmaların ve yaşanmışlıkların da genlerle aktarıldığını hiç düşünmemişiz. Evet, bu güncel konuyu ele alan, kısa ama dolu dolu bir kitap. Kitabın sonundaki dokuz sayfalık kaynakça bölümü de yazarın bize doğru bilgileri aktarabilmek için ne kadar emek verdiğini gösteriyor. Kitapta konu beş farklı örnek üzerinden ele alınmış. Öncelikle bu örnekler çok tanıdık, ben, sen ya da arkadaşın. Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Yazar, her bir örneği hem bilimsel hem de sosyal açıdan ele alıyor. Deneylerden, uzman görüşlerden bahsediyor ama hepimizin anlayacağı yalın bir dille. Ayrıca bölüm sonlarında çözüm önerilerini de vermeyi ihmal etmiyor. Kitapta sık sık tekrar ettiği gibi; genler kaderimiz değil, tüm o olumsuz döngüyü kırmak mümkün. Kitapta en çok ilgimi çeken bölüm, 'Zekâ genetik midir?' sorusunun cevabını aradığımız bölüm oldu. Tüylerimi diken diken eden en çok etkilendiğim kısım ise son bölüm oldu. Sohbet tadında, çok keyifli bir kitaptı. Hem kendi genlerimizde olumlu olana odaklanabilir hem de çocuklarımızın bu kısır döngüye girmesine engel olabiliriz. Tabi ki sevgi ve umutla...
Bu His Sizin Mi?
Bu His Sizin Mi?Büşra T. Kazan · Küsurat · 030 okunma
128 syf.
·
Puan vermedi
Büyüdüğümüzde bizimle birlikte büyüyen yaralarımız ve acılarımız vardır. Hep deriz ya ben annem gibi, babam gibi, ablam gibi veya şunun gibi olmayacağım diye. Ama sonuçta kendimize dönüp baktığımız da olmak istemediğimiz insanlar oluruz. Hepsinin geçmişten taşınan genlerimiz ve yaşadığımız ortam ile alakası var. Kitapta da bunların nedenlerini bilimsel yönden okuyoruz. Çoğu şey bizlere o kadar tanıdık geliyor ki. Geride bıraktığımız geçmişimizi değiştiremesekte bir şeyleri tamir etmeye yarayacak veya bizlere çabalamayı öğretecek bilgiler mevcut. Kendimize ait hissettiğimiz hislerin gerçekten öyle olduğundan emin misiniz? Bilimsel yönden bizlere bu konuda bilgi veren yazarımız yalın ve sade bir dille anlatmış her şeyi. Kısa ama bir o kadar bilgilendirici, bilgilendirirken sorgulayıcı ve çözüm odaklı bir kitap. Kısır bir döngüye girdiğimiz bu hayatta hem kendimiz hem de çocuklarımız için önlemler alarak bu tabuyu yıkabiliriz aslında. Tavsiye ederim.
Bu His Sizin Mi?
Bu His Sizin Mi?Büşra T. Kazan · Küsurat · 030 okunma