Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Celalettin Yavuz

7.5/10
4 Kişi
18
Okunma
0
Beğeni
1.127
Görüntülenme

Hakkında

30.12.1953’te Dörtyol (Ocaklı)/Hatay’da doğdu. Antakya Lisesi’nin ortaokulunu takiben 1971’de Deniz Lisesi’nden, 1974’te Deniz Harp Okulu’ndan, 1983’te Deniz Harp Akademisi’nden, 1991’de Hamburg/Almanya’da Alman Sevk ve İdare Akademisi’nden mezun oldu. İki gemi (TCG Demirhisar, TCG Berk) komutanlığı dahil, yüzer birlik görevleri, Almanya’da Deniz Ataşesi (63 kişilik Deniz Ataşe Birliği Başkanlığı) dahil, Mersin’de Akdeniz Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı, Karakol ve Çıkarma Gemileri Filotilla Komodoru, Genelkurmay Yunanistan-Kıbrıs Dairesi’nde “Yunanistan Şube Müdürü”, 2001-2003 döneminde Deniz Harp Okulu Dekanı olarak görev yaptıktan sonra, Milli Güvenlik Akademisi öğretim üyeliği sırasında, Deniz Kurmay Kıdemli Albay rütbesiyle 30.3.2004’te istekle emekli oldu. 1993’te Doktor, 2002’de Doçent Dr. oldu. 2004-2007 döneminde Bilkent Üniversitesi’nde ders verdi. 2008’den itibaren Ufuk Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında tez danışmanlığı yapmakta, 2009’dan itibaren Başkent Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler-Siyaset Bilimi dalında ve Milli Güvenlik Akademisi’nde ders vermektedir. Türk-Yunan Güven Artırıcı Önlemler Paketi, TBMM Parlamento Tarihi Gurubu, SAREM, ATAREM, Askeri Tarih Kurulu Genel Kurul üyeliği gibi projelerde yer alan Doç.Dr. Yavuz’un, uluslararası ilişkiler-güvenlik politikası ağırlıklı yerli ve Almanca gazete ve dergiler ile web sayfalarında da, çok sayıda makalesi yayımlanmıştır. Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Merkezi ‘TÜRKSAM’ın Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Yavuz, Birgül Hanım’la evli ve iki çocuk (Hasan Can-1991, Ayşegül-1995) babasıdır. Almanca ve İngilizce bilmektedir. Celalettin Yavuz’un ilgi alanı “Güvenlik Politikası” olup, bu bağlamda “Jeopolitik, Strateji” yanında, yoğun olarak çalışmalar yaptığı sahalar; Orta Doğu-Doğu Akdeniz, Türk-Yunan-Kıbrıs Sorunları, Deniz Haydutluğu ve Terörizm, Karadeniz havzası ve Almanya’dır.
Tam adı:
Prof. Dr. Celalettin Yavuz
Unvan:
Akademisyen, Yazar
Doğum:
Hatay, 30 Aralık 1953

Okurlar

18 okur okudu.
24 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Türk ordularının diğer yerleşik ve orman kavimlerine göre en önemli farklılığı “ücretli asker”lerden kurulmamış olmasıydı.
Kimlik, bir milletin kendi karakterine bağlı olarak, bölgesel ve küresel ilişkilerde ki rolü hakkında kendini görme biçimi ve nihai kaderine dair inancıdır.
Reklam
Türklerde anlayış olarak askerliğe ve askeri mücadeleye yüklediği üstün değerler dolayısıyla asker olma isteği mecburiyetten çok gönüllülük işiydi.
Savaşta kullanılan stratejiyi ahlaki ve fiziksel kuvvetlerin testi olarak tanımlamakta
... Timur, "savaşta ve siyasette pek çok farklı strateji, taktik veye oyuna başvurmuş olsa da, değişmeyen üç temel strateji ilkesine" sahipti: "Asla kendi ülkende savaşma, asla savunmaya çekilme, daima taarruz et ve atlarının dayanabileceği en yüksek hızla saldır!"
Sayfa 161 - Der Yayınları
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
408 syf.
8/10 puan verdi
#Türklerdesavaşstratejiveaskerikültür #celalettinyavuz tarihte dünden bugüne Türklerde savaş ve strateji anlatılmış. Osmanlıda bozulmanın başladığı dönemde düzeltme için yapılmaya çalışılanlar anlatılmış. Son dönemi ve 1. Dünya savaşı arasındaki gelişmeler anlatılmış. Soğuk savaş dönemi ve sonrası dünyanın değişen durumuna göre dış politika
Türklerde Savaş, Strateji ve Askeri Kültür
Türklerde Savaş, Strateji ve Askeri KültürCelalettin Yavuz · Der Yayınları · 20198 okunma