Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Cemal Duruk

Cemal DurukMisyonerlerin Gizemli Tarihi yazarı
Yazar
8.0/10
6 Kişi
11
Okunma
0
Beğeni
788
Görüntülenme

Cemal Duruk Gönderileri

Cemal Duruk kitaplarını, Cemal Duruk sözleri ve alıntılarını, Cemal Duruk yazarlarını, Cemal Duruk yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Aptallarla zamanını harcamak hayattaki en büyük hatalardan biridir..
Sayfa 205Kitabı okudu
İsa’nın 25 Aralıkta doğumunun kutlanmasının aslında bir pagan bayramından kaynaklandığını itilaf eder ve 25 Aralık’ın İsa’nın doğum tarihi olmadığını , aslında paganların güneş tanrısının doğumunu kutladıkları tarih olduğunu anlamaktayız ..
Sayfa 210Kitabı okudu
Reklam
Paganlarda asıl inanç unsuru olan ‘Doğa ‘ bu felsefenin merkezindedir . Doğanın / tabiatın kutsallığını kutlar ve her şeyde olan bir ilahlığa odaklanır . Bu nedenle doğada var olan her şeye saygı duyarlar . Doğa bir pagan için ibadet mekanıdır . Ritüelllerini genelde , doğal döngüler ile uyum içinde mevsimlerin dönüm zamanında , Ay ve Güneşin konumuna , evrelerine göre gerçekleştirirler..
Sayfa 191Kitabı okudu
Sadece teoride ‘inanıyorum ‘ demeniz , sizin cezanızı azaltıyor mu ? Bunu bilmiyorum!
Sayfa 141Kitabı okudu
Türklerin bugün mensup olduğu İslamiyet’e rağmen , kültürel inanışlarından birçoğu Şamanizme , dolaysıyla Paganizme aittir . Nazar boncukları , dilek ağaçlarına bez bağlamak , yağmur duaları , doğumdan sonraki lohusa dönemi inancı , ölümden sonra ölen kişinin anısına yemek dağıtmak , cin , karabasan gibi doğaüstü varlıklara inanış , kurşun dökmek gibi kültürel öğeler İslamda olmayan , ancak Türklerin kültürel hayatlarında görülen Şamanik kalıntılardır ..
O halde diyebilir ki İslamiyet öncesi ( Cahiliye devrinde ) döneminde , Arap yarımadasında putperestliğin yanında kısmen pagan kültüde görülmekteydi . Peki , bu kültürün İslamiyetin zuhurundan sonra birden bire kaybolduğunu söyleyebilir miyiz ? Diğer semavi dinlere olan paganist bulaşmaların İslama da bulaşmış olabileceğini ihtimal var mıdır?
Reklam
Antropolog Ashley Montagu’nun da savunduğu gibi 6000 yıl önce antik Mısırda sünnetin varolduğu kesinleştirmiş . Eski Mısır piramitlerinde bulunan bazı mumyaların sünnetli oldukları görülmüştür. Tarih boyunca Mısırlılar , Yahudiler ve Babilliler’in sünnet adetine sahip oldukları tespit edilmiştir..
Müşriklerde Allah inancı muhtemelen civar bölgelerde ki yaygın inanışlardan etkilenme şeklinde biçimlenmiştir . Bu oluşan yeni inanışa göre ; Allah’ı baş tanrı olarak ilan etmekteydi. Ancak bu noktada kabile veya bölgelere göre değişen düşünce Tanrının gücü hakkındaki farklılıklardı.
Hemen hemen bütün Islam ülkelerinde benimsenmiş kubbe şeklinde cami yapımı aslen , Bizanstan alınmıştır . Bizans imparatorluğu ise Tanrıça Kibele etkileşimleri ile kubbe mimarisini geliştirmiştir . Kubbe , Kibele ‘nin sembolüdür . Hatta tarihteki ilk kubbe şeklindeki yapı , Romada Milattan Önce 27-25 yılları civarında yapılan , pagan tanrıları için tapınak olan Pantheondur .
Hıristiyanlıktaki pagan izleri ..
Hıristiyanlıktaki İsa’nın 25 Aralıkta doğduğu , çarmıha gerildiği , üç gün ölü kaldığı ve tekrar dirildiğine dair bir inanış hakimdir . Ancak bu hikaye de aslen pagan kökenlidir . İnanışa göre eski pagan tanrılarından Horus , Attis , Krishna, Dionysus, ve Mithra da aynı şekilde 25 Aralıkta doğmuş , çarmıha gerilmiş , üç gün ölü kalmış ve tekrar dirilmiştir ..
Reklam
Doğa Ana odaklı Paganizmde tek Tanrıçaya ibadet vardır . Bizlerin belkide farkında olmayarak gündelik yaşamımızda kullandığımız “Tabiat Ana ve Doğa Ana “ sözcüklerinin kökeni Paganizme dayanır . Bizler için kutsallık değeri olmasa da paganlar için Doğa Ana dan kasıt Tanrıçadır . Bu nedenle , bu inanış türüne Doğa Paganizmi, Tanrıça Paganizmi veya Yeşil Paganizm de denilebilir
Paganizmin altın kuralı , her şeyin doğadan geldiği ve tekrar doğaya karışacağıdır . Bu nedenle Paganizme göre aslında kimse yok olmaz , sadece doğaya , yani özüne geri döner ; doğum ve ölüm bir tür biçim değiştirmedir ..
Neopaganizim , doğaya bağlı , doğanın döngülerini takip eden ve doğayı Tanrıça kavramı ile özdeşleştiren bir düşünce biçimidir..
Öyleyse Paganizm bir bakıma yeniden Doğa ile barışmak , onunla bir bütün olmak ve uyumlanmak için yapabileceğimiz kişisel ve toplumsal eylemleri de kapsamaktadır ..
Paganist
Doğanın kutsallığını kutlar ve her şeyde var olan ilahiliğe -evrenin içinden akan ve hem görülebilen hem de görülemeyen bilinemez tine saygı duyarız
22 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.