Cemre Demirel

Bir Başka Din: Tasavvuf yazarı
Yazar
7.9/10
246 Kişi
933
Okunma
272
Beğeni
18,4bin
Görüntülenme

Cemre Demirel Gönderileri

Cemre Demirel kitaplarını, Cemre Demirel sözleri ve alıntılarını, Cemre Demirel yazarlarını, Cemre Demirel yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Evvela şunu belirtmek lazım ki Yunus 99, Kafirun 6 ve daha birçok ayete göre bir insanın inancından dolayı kılına bile dokunamazsın. “Ben Allah’ım” deseler dahi bu insanlar sizin üstünüze yürümedikçe, siz onların üstüne yürüyemezsiniz. İnançları yüzünden bu insanları öldürenler cinayet işlemişlerdir, katildirler. Ne zaman bir IŞİD ya da El Kaide olayı patlak verse, veya ruh hastası Ebu Cabbar Bin Zamazingo’nun teki adam öldürse “işte İslam böyle bi şey!!!” diye ortaya fırlayan militan ateist tayfayı geç, onlar için İslam en kötüsü olmak zorunda, çünkü buna inanmak istiyorlar.
Sayfa 28 - Düşün YayınlarıKitabı okudu
Mevlana, tasavvufun kalesidir. Tasavvufun görünüşteki “sevgi, aşk, ne olursan ol gel, iyilik güzellik heleloy” imajını tamamen unutun, zira insanlara bu şekilde hitap etmeyen neredeyse hiçbir görüş yoktur. O işin imaj kısmıdır. Tasavvufun temel direği vahdet-i vücud anlayışıdır. Vahdet-i vücud, kelime manasıyla “Varlığın birliği” demektir. Bir başka ifadeyle vahdet-i vücud, “Her şey Allah’tır” demenin sözüm ona Müslümanca yöntemidir. Yani bu inanca göre tüm evren, tüm yaratıklar Allah’ın bir parçasıdır. Günümüzde mantar gibi çoğalan spiritüalizm akımı da aynı şekilde “Sen bir Tanrı’sın, içindeki Tanrı’yı keşfet” mottosuyla insanlara hitap eder. Zira adı “New Age” olmasına rağmen hiç de yeni olmayan bu modern dinin temeli paganlık ve panteizmdir. Her şeyin Allah olması veya her şeyin Allah’ın bir parçası olması ne demektir? Her şeyin Allah olması demek, her şeyin iyi olması, kötü diye bir şeyin olmaması demektir. Hatta ve hatta eğer her şey Allah ise, her şey iyi bile değildir, her şey sadece “olması gereken”dir. Yani eğer her şey Allah ise, ne iyiden, ne de kötüden söz edebilirsin. Her şey “var olan”dır ve her şey doğrudur. Yanlışa yer yoktur. Kısacası her şey mübahtır. Her şey mübahtır, çünkü her şey Tanrı’dır. Tanrı’nın kendi içerisinde “yanlış” gibi bir kavram var olabilir mi? O sebepledir ki “Allah her şeydir” demek ile, “Allah yoktur” demek arasında hiç ama hiçbir fark yoktur.
Sayfa 20 - Düşün YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İnsan kelimelerle konuşur ama kavramlarla düşünür. Birbirimizle anlaşabilmemizin yolu, bir kelimeye yüklediğimiz ortak anlamdan geçer. Fakat eğer ben bir kelimeye, sizin düşündüğünüzden farklı bir anlam yüklüyorsam anlaşamayız demektir.
Sayfa 19 - Düşün YayınlarıKitabı okudu
Haddi aşan ceza zalimi, insanların gözünde mazlum yapar.
Bir insanı sırf imajı yüzünden seven ve bir insanı yine sırf imajı yüzünden sevmeyen insanlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz. O adamın ne dediğine, ne yazdığına, ne yaptığına hiç bakmadan, sırf imajından dolayı ona bir değer biçiyoruz. Zira diğer insanlara uyum sağlamak, arasına girmek istediğimiz topluluk tarafından kabul görmek adına taklitçilik yapıyoruz. Arasına girmek istediğimiz toplumun sevdiğini seviyormuş rolü yapıyor, sevmediğini de sevmiyormuş rolü yapıyoruz ve bir süre sonra yaptığımız rol sahiden de içimize işliyor. Ne olduğunu derinlemesine bilmediğimiz şeyi sahiden sever veya ondan sahiden nefret eder hale geliyoruz.
Sayfa 12 - Düşün YayınlarıKitabı okudu
Gözlemlediğimiz evren tam da beklediğimiz gibi en temelde hiçbir tasarımın, amacın, kötülüğün veya iyiliğin olmadığı, sadece kör,acımasız bir kayıtsızlığın bulunduğu özelliklere sahiptir” – Richard Dawkins, bilim adamı.
Reklam
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.