Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Charles Lemert

Charles LemertYeni Bireycilik yazarı
Yazar
9.2/10
6 Kişi
7
Okunma
5
Beğeni
613
Görüntülenme

Charles Lemert Sözleri ve Alıntıları

Charles Lemert sözleri ve alıntılarını, Charles Lemert kitap alıntılarını, Charles Lemert en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Eğer içsel benliğimiz, diğerlerini kabul etme meziyetiyle sosyal oluyor ise, bugünkü benliğimi daha önce kabul ettiğim benliğimle nasıl bir görebilirim. "Ben bugün kendimde değilim," demek. "Bugün kendim olmam gereken benliğimle aynı görmüyorum", demektir: diğerlerinin bizi tanımayabileceği korkusuna yol açan veya en uç noktada dostlarımızın yada güvendiğimiz yabancıların arkadaşlığını sona erdirebiliriz. Benlik, eğer böyle birşey varsa, kendimizi kim olarak kabul ettiğimiz veçhe her zaman, yardım olmadan, bizi kendimiz için koyduğumuz standartları yansıtmaya ve bu standartlara tepki göstermeye zorlar. Dolayısıyla bu, etik sorunun sabit ve asla sona ermeyen kaynağıdır...
Sayfa 153 - Sel
Yeni bireycilik dediğimiz şeye gelince, her yerde, bireylerin -FARKLI YAŞAYARAK, KOZMETİK AÇIDAN VÜ­CUTLARINI DEĞİŞTİREREK, HAYATLARINI YENİDEN KEŞFEDEREK-hızlı ve çarpıcı yeni küresel düzene uyum sağlamaları yönünde hatalı bir beklentinin var olduğu açıktır.
Reklam
Birey konformizme battıkça, kendini yalıtılmış ve yalnız hisseder; bunun sonucu da yalıtılmış bireycilik olur.
Belirsiz ve müphem gerçekler arasından kendi yolunu açmak kolay değildir fakat yaşam, iyi veya kötü, bu şekilde işler.
Sayfa 24 - Sel
“Kişinin kendisinin bildiği şeyin“ kendisine cazip gelmesini davayı kazanmaya yetmeyeceğini, yetmemesi gerektiğini kabul etmeliyiz.
Sayfa 22 - Sel
Modern toplum, merhum Cornelius Cadtoriadis’in gözlemlediği gibi, “kendini sorgulamayı durdurdu.“
Sayfa 15 - Sel
Reklam
Dünyalar, onları döndüren kişilerin muazzam safdillik pelerini altında ne yaptıkları ve yaptıkları şeyi ne için yaptıklarına gelince nadiren makul ipuçları sunulması gerçeğine rağmen döner.
Sayfa 157 - Sel
Londra'daki Karl Marx fakir ve burjuvazinin en radikal eleştirmenlerinden biri olsada, burjuvazi yaşamı için can atıyordu.British museumda yazmak ve düşünmek için uzun süreler kamusal düzenden geri çekildi, lüks varlıklı yoldaşı Friedrich Engels'in cömertliğiyle karşılaştı. Marx'ın iğrenç burjuvazisi,Jane Austen'in belli kültürel nezaketini daha merhametli sınıfı gibi-eski soylulardan günümüze orta sınıf olarak adlandırılanlardan farklı-yeni ve özgün bir sosyal sınıftı...
Sayfa 180 - Sel
Kültürel ifade kabuğunun altında gerçek ve asli insanlık bulunur. Ve bu da farklılıkların esasıdır.
Sayfa 169 - Sel
Dünya insanın ilerleme tarihinin ortaya çıkardığı hayali bir mekandır.
Sayfa 160 - Sel
71 öğeden 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.