Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Christopher janaway

Christopher janawaySchopenhauer - Düşüncenin Ustaları yazarı
Yazar
8.2/10
5 Kişi
17
Okunma
0
Beğeni
320
Görüntülenme

Christopher janaway Sözleri ve Alıntıları

Christopher janaway sözleri ve alıntılarını, Christopher janaway kitap alıntılarını, Christopher janaway en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Herkes kendisini, dünyanın içsel doğasının dayandığı bu isteme olarak bulur.
Bedenin kendisi istemedir; daha açık söylenirse, yaşamı istemenin açığa vurduğu bir haktır, bilinçli düşünce ve eylem düzeyinin altında yaşamın sürdürülmesi ve yeni yaşamlar doğurmaya yönelmiş olan bir çeşit kör çabadır.
Reklam
Yalnızca isteme, kendinde şeydir. Bütün tasarımın, bütün nesnelerin bir fenomeni, görünürlüğü ve nesneleşmesi olduğu şey, odur. O, her tek şeyin ve aynı zamanda bütünün en içteki özü, esasıdır.
Başkasının acısına karşı duyarlı olmak için Schopenhauer bir kimsenin "kendisi ve diğerleri arasında, herkesin yaptığından daha az ayrım yapması" gerektiğini söyler.
Kötü bir adam kendisi ve kendi dışında kalan her şey arasında kalın bir duvar hisseder. Onun için dünya bütünüyle mutlak bir ben-olmayandır ve onunla ilişkisi esas olarak düşmancadır. Diğer taraftan, iyi bir karakter, kendi asıl varlığı ile türdeş gördüğü bir dış dünyada yaşar. Diğerleri onun için bir ben olmayan değildir, ama bir "Bir defa daha ben" dir. Onun herkese karşı temel yaklaşımı, bu nedenle, dostçadır, kendisini içsel olarak bütün varlıklara bağlı hisseder, onların mutluluğuna ve üzüntüsüne karşı dolaysız bir ilgi besler ve güven içinde başkalarına da aynı yakınlık duygusunun olduğunu varsayar.
- “Schopenhauer’in kitabı, “Dünya...” diye başlar, “Hiçbir şey” diye biter...”
Sayfa 127 - İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Yayınları
Reklam
- "Saf adalet veya hayırseverlik dışında hiçbir davranış gerçek ahlâkî değere sahip değildir..."
Sayfa 109 - İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Yayınları
Aşk sadece türün hayatta kalması, soyunu devam ettirmesi ihtiyacıdır.
Görünüşler dünyası, sıradan duyu deneyimi ve bilimsel araştırma, yani ampirik dünya aracılığıyla bildiğimiz şey­lerden oluşur. Görünüş basitçe yanılsama olarak anlaşılma­malıdır: Ampirik bilgimizde yer alan şeyler halüsinasyonlar değildir, hatta görünüşler için Yunancasını kullanırsak, on­lar dünyayı oluşturan fenomenlerdir.
Sayfa 18 - İkü yayıneviKitabı okudu
Platon'a göre, insanlık için en büyük kazanım, Adaletin kendisi, İyi­liğin kendisi ve Güzelliğin kendisi gibi bu sonsuz Formları anlamaktır. İnsan ruhu, saf kanıların ve ölümlü iştahın sınır­larını aştığı, mutlak değerin ölçütlerini kavradığı, çatışma ve ıstıraptan kurtulmayı başardığı bir düzleme yükselebilir.
Sayfa 20 - İkü yayıneviKitabı okudu
38 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.