Christopher janaway

Schopenhauer - Düşüncenin Ustaları yazarı
Yazar
8.2/10
5 Kişi
18
Okunma
0
Beğeni
362
Görüntülenme

Christopher janaway Sözleri ve Alıntıları

Christopher janaway sözleri ve alıntılarını, Christopher janaway kitap alıntılarını, Christopher janaway en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Schopenhauer "kurtuluşun" sanatla ve "aziz" olarak adlandırdığı dünyaya dair bir tutumla müm­kün olabileceğini düşünüyordu. Hem sanatsal deha hem de aziz, gerçekliği sıradan ampirik anlayışı aşan bir bakış açı­sıyla düşünür. Son zamanlardaki Schopenhauer yorumcu­larının çoğu, onun felsefesinde Platon 'un etkisini azaltarak ve Schopenhauer'i alışılmışın dışında da olsa Kantçı olarak değerlendirmektedirler. Fakat "daha iyi" bir bilinç açıkça Kantçı olamayan bir nosyondur. Schopenhauer'in Kant ve Platon 'un felsefesini birleştiğine dair değerlendirmesi, ikisi de kendilerini onun felsefesinde farklı biçimlerle gösterse dahi, daha doğru bir ifadedir.
Sayfa 21 - İkü yayıneviKitabı okudu
Şüphecilik, maddi şeylerin varlığı ya da doğası hakkında kesin bir bilgiye sahip olamayacağımızı savunur, çünkü emin olabileceğimiz tek şey kendi bilincimize düşen şeydir.
Sayfa 35 - İkü yayıneviKitabı okudu
Reklam
"Yüce Platon'un 'algısal gerçekliği' sadece ortaya çıkan ve geçip giden ama asla gerçek ve hakiki varoluşa sahip olma­yana" indirgediğini de unutmamak gerekir." (R, 232).
Sayfa 31 - İkü yayıneviKitabı okudu
Schopenhauer'e göre, kalbin atması, tükürük bezlerinin aktivitesi veya cinsel organların uyarıl­ması aynı prensibe tabidir. Bütün bunlar istemede tezahür eden tikel bir organizma olarak görülebilir.
Sayfa 41 - İkü yayınevi- İstemeKitabı okudu
Düaliste göre, zihinsel alem ve bedensel alem aynıdır ve isteme (veya istem) zihinsel alemde bir olay iken, bedenin hareketi fiziksel alemde meydana gelir. Schopenhauer bunu kabul etmez.
Sayfa 40 - İkü yayınevi- İstemeKitabı okudu
Ben diğer nesnelerin "dışındayım" ya da onlar benim "dışımdalar" ama kendi bedenim yegane benimdir. Diğer bir deyişle, di­ğer olayların sadece cereyan etmeleri gözlemlenirken, vücudumun hareketleri ise istememin ifadeleridir. Schopenhau­er'in istemenin hareketlerine dair açıklaması anti-düalisttir.
Sayfa 39 - İkü yayınevi- İstemeKitabı okudu
Reklam
43 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.