Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Daniel Wildenstein

Daniel WildensteinSanat Tacirleri yazarı
Yazar
9.0/10
2 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
303
Görüntülenme

Daniel Wildenstein Sözleri ve Alıntıları

Daniel Wildenstein sözleri ve alıntılarını, Daniel Wildenstein kitap alıntılarını, Daniel Wildenstein en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ressamlarda okur
(Vlaminck) Her gün bize yemeğe gelirdi. Çok iyi bir okur olan anneme ne okuması gerektiğini söylemek için gelirdi bize. Aşırı derecede kitap okurdu Vlaminck. Resim yapmaya ne zaman vakit bulurdu, bilmem... Haftada on, yirmi, otuz kadar tablo yapardı oysa. Gene de kitapçılarda yeni çıkmış olan kitapları bulup yutarcasına okurdu. Romanlar, denemeler, tarih kitapları... Her cinsten kitap.
Sayfa 152Kitabı okudu
Resmi sevmek
Benim açımdan, Louvre'u ziyaret etmenin tek yolu, Louvre'a gitmektir. Çünkü Louvre'da tablolar var. Bay Gates, İnternet üzerinden bütün dünya müzelerini ayağınıza getirebilir. Ancak orada tablolar bulamayacaksınız. Üstelik onun makinesi tehlikelidir de.. Orada bulacağınız, sizi sanat yoluyla vuran resim ticaretidir. Bir başka deyişle, sanat eğlencesidir. Ekran aracılığıyla görülen tabloda, görülecek hiçbir şey yoktur. Değil mi ki her şey ekran üzerinden yansımaktadır, orada göze seslenen hiçbir şey bulamazsınız. Hiçbir şey... Orada boya hamurunun yarattığı dokuyu seçemezsiniz. Ressamın anlatım biçimini tanıyamazsınız, onun kaligrafisini bulamazsınız. O tabloyu yapan koca adamın dehasını farkedemezsiniz. Üzüntü verici bir şeydir bu. Resmi anlamanın “ancak bir tek yolu”, resmi sevmenin “bir tek çözümü”vardır: Görmektir bu.
Reklam
Elindeki resimlerin hangi okula bağlı olduğundan, bu okulun etkisinden söz açmadı. Bu türden bilgileri kendine tasa yapmadı. Daha açık olabilmek adına, sanat tarihi onu fazlaca ilgilendirmiyordu. Yaşamında bu konuyu öğrenmeye ayırdığı bir zaman da olmadı. Yalnızca güzellik ilgilendiriyordu onu. Güzelliği paylaşmayı biliyordu. Ondan söz açıldığında, aşka bağlardı sözü.
2. Dünya Savaşı
(Adolf Hitler'in dışişleri bakanının kızı) Nuremberg mahkemesinden sonra, babasının asıldığına değinince, savaş sonrasında ortamdan nasıl çıkabildiğini sordum. Şöyle yanıtladı bu sorumu: “Savaştan sonra herhangi bir acıyla karşılaşmamıştık. Çünkü o sırada biz, İngiltere'deydik. Savaş süresince oradayaşadık biz.. "Şaşırmıştım: “Ne dediniz? Savaş süresince mi? Nasıl olabildi bu?” Büyük başarısından şöyle söz etti: “Evet... Çünkü babam, İngilizlere yoluna koymuştu bütün işlerini. Ailesi konusunda İngilizlerin konukseverliğini kazanmıştı...1939'da ben bir İngiliz okulunda okumaktaydım...
Sayfa 125Kitabı okudu
İngilizler, dünyada yalnız İngiliz halkının var olduğunu sanırlar.
Sayfa 123Kitabı okudu