Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Diyanet Aile Dergisi

Diyanet Aile DergisiDiyanet Aile Dergisi - Sayı 1 - Ocak 2019 dergisi
Dergi
9.1/10
67 Kişi
431
Okunma
54
Beğeni
3.824
Görüntülenme

Diyanet Aile Dergisi Yorumları ve İncelemeleri

Diyanet Aile Dergisi yorumları ve incelemelerini, Diyanet Aile Dergisi kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Diyanet Aile Dergisi puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
80 syf.
·
Puan vermedi
·
16 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi penceresini dinin toplum nezdindeki itibarını zedeleyip insanların dine olan güvenini sarsarak tefrikaya zemin hazırlayan din istismarına açmış. Kaan H. Süleymanoğlu, “Maske Değiştiren Din İstismarı” adlı yazısında “Din istismarı, bir insanın veya toplumun başına gelebilecek en kötü şeydir. Çünkü o, şifalı bir tasa gecenin sessizliğinde damlatılmış zehir gibidir. Din ve maneviyat, insanların her zaman muhtaç olduğu, şifa bulduğu bir eczaneyken istismarcı tarafından zehre, şerre dönüştürülmüştür. Dinini, istismar çevrelerinden öğrenen kişi, yanlış yöne giden trene binmiş kişi gibidir, içeride doğru istikamete koşması bir anlam ifade etmeyecektir.” dedi ve bilinçli bir müminin sık sık niyetini, kaynaklarını, davranışlarını gözden geçirmesi; ne imanını ne de cüzdanını kimliği belirsiz hesapların, ticari ihtirasların ve güç temerküz etmek isteyenlerin hizmetine sunmaması, dindarlığını ve maneviyatını Kur’an ve sünnetin dosdoğru yolundan ayrılmadan güvenilir kaynaklardan beslemesi gerektiğinin altını çizdi. Mustafa Mehmetoğlu, dini, dünyevi menfaatlere alet eden din istismarcılarının, Bakara suresi 204. ayette buyrulduğu gibi hakikatte hasımların en yamanı olduklarını, Müslüman’a düşen vazifenin de Allah’ın “eleddu’l-hısâm/hasımların en yamanı” olarak tanıttığı bu kimselere aldanmaması gerektiğini belirtti. Bu ayki söyleşi Cihan Aktaş ile gerçekleştirilmiş. Çocukluğunu, kitaplarını, sinema tutkusunu, yazarlık serüvenini konuşulmuş.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 19
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 19Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20206 okunma
84 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
24 saatte okudu
Aile Dergisi penceresini bütün insanlığı etkisi altına almış olan konformizm konusuna açarken bu konuda bir bilinç tazelenmesi ve tefekküre vesile oluyor. Dr. Lamia Levent Abul, “Konformizm Kıskacında İnsanlık” yazısında “Herkesin evlerine kapandığı bu karantina günleri, yaşadığımız dünyayı sorgulama ve zihinsel konforu bir yana bırakma zamanıdır.” dedi ve konformist zihin ve hayatın, hem yeryüzünü hem de insanı maddi ve manevi yönden tükettiğinin; kendinden, hakikatten ve yaşadığı dünyadan uzaklaşan insanın anlamı kaybettiğinin, kaybedilen anlamı da ancak inancımıza, değerlerimize tutunarak tekrar bulabileceğimizin altını çizdi. Bir Ayet Bir Yorum köşesinde Bayram Köseoğlu, Sebe’ suresi 34-36. ayetleri ışığında insanın servetiyle, makam ve mevkisiyle kibirlenmemesi, kendisine bir emanet ve imtihan vesilesi olmak üzere verilen refah ve zenginliğin, her türlü dünya nimetinin bir anda yok olup gidebileceğini unutmaması gerektiğini vurguladı. Bu ayki söyleşi “Her Anne Bir Okul” adlı eğitim programları ile adından söz ettiren Necla Koytak ile gerçekleştirdi. Kendisiyle aileyi korumak için bireysel ve toplumsal açıdan neler yapabileceği konuşulmuş.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 18
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 18Diyanet Aile Dergisi · Diyanet Dergi · 20203 okunma
Reklam
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi, Müslüman yaşantısında istişarenin önemine binaen Pencere köşesinde “Ailede İstişare” konusuna değinmiş. Hilal Koç Hancı, istişarenin Peygamberî bir gelenek olduğunu vurguladığı yazısında ailede istişarenin meyvesi huzurdur, dedi. Dr. Sema Çelem, “Şûrâ Suresinin Işığında İstişarenin Önemi” yazısıyla Bir Ayet Bir Yorum köşemize katkı sunmuş. Biz Bize köşesinde Ayşeli Polat, içinde bulunduğumuz kasım ayında idrak ettiğimiz Mevlid-i Nebi münasebetiyle kaleme aldığı “İyi ki Geldin Efendim” yazısıyla Efendimiz’e olan duygularını satırlara dökmüş. Zeynep Demir, “Peygamberimize Adanmış Dizeler” yazısında, “Her mümin, gönlü Hz. Muhammed muhabbetiyle dolu bir âşık, Peygamber Efendimiz de hakiki maşuktur. Mümin, kalemini onun mübarek vasıflarını anlatmak için eline alır ve böylelikle ona bağlılığına kalemini de şahit tutar.” dedi. Bu ayki söyleşi de Beşir Ayvazoğlu’nu ağırlanmış. Kendisiyle öğretmenlik mesleği üzerine konuşulmuş. “Öğretmenlik zor bir meslektir. Böylesi zor bir mesleği icra edecek kişilerin de bu yola baş koymuşçasına fedakâr kimseler olmaları gerekir.”, “Öğrenci, öncelikle öğretmenine saygı duymalı ve ondan ne kadar mümkünse o kadar yararlanmak için gayret göstermelidir.” sözleriyle hem öğretmenlere hem de öğrencilere yönelik tavsiyelerini bizlerle paylaşmış
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 11
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 11Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20195 okunma
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 saatte okudu
Bu ay Diyanet Aile dergisinin penceresinde internet nasıl okunmalı, konusunu işlenmil. Mustafa Çuhadar “Medya Okuryazarlığı” yazısında, başta çocuklarımız olmak üzere toplumun genelinde artık vazgeçilmez bir alışkanlık hâline gelen internet kullanıcılığını masaya yatırmış. İnternetin nasıl okunması gerektiği konusunda biz okurlara önemli ipuçları veren Çuhadar, çocuklarımızı “online dadılar”a teslim edemeyeceğimizin altını çizdi. Halkla İlişkiler ve İletişim Uzmanı Gülsüm İnal Karapınar Çocuğum Büyürken köşemizde “Çizgi Film Deyip Geçme!” yazısıyla, medyanın önemli iletişim kanallarından biri olan televizyonun bilhassa çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine değindi. Aile-ce köşemizde ise Mustafa Talha Özkan, çocuklarımızı internetin olası tehlikelerinden koruyabilmek için neler yapılabileceğini işledi ve mutlu aile tablosunun ipuçlarını “Sosyal Medya ve Asosyalleşmenin Eşiği” yazısıyla sundu. Bu ayki söyleşi Doç. Dr. Vehbi Başer ile aile üzerine gerçekleştirmiş. Aile içi iletişimin nasıl olması gerektiğini, aile kurumunda baş gösteren bir olumsuzluğun toplumsal bünyeye nasıl yansıyacağını, çocuklarımızı “medyatik şiddet”ten korumak için neler yapmamız gerektiğini konuşuluyor. Portre köşesinde hayatı boyunca pek çok alanda adını ilklere yazdıran Fatma Aliye’yi ağırlanıyor.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 8
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 8Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20196 okunma
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
7 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi bilgiye sağlam kaynaktan ulaşmanın önemini vurgulamak amacıyla penceresini doğru bilgiye açmış. Rüveyda Kılıç, “İstismar Edilmemek İçin Doğru Bilgi” başlıklı yazısında, doğru kaynaktan alınmayan bilginin insanı nasıl yanlış yönlendirebileceğine değiniyor. Dr. Muhlis Akar, “Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur.” (İsrâ, 17/36) ayetinden yola çıkarak Kur’an-ı Kerim’in doğru bilgiye ulaşılması konusundaki tavsiyelerini bizler için kaleme almış. Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Gültekin, “Eş olmak, Allah Teâlâ’nın ifadesiyle birbirine örtü olmayı gerektirir (Bakara, 2/187). Ayıpları, kusurları kapatmayı gerektirir. Elbise bizi nasıl sıcaktan, soğuktan korursa eşler de birbirlerini hata ve günahlardan korurlar.” dediği “Eşlerin Mahremiyeti”nde evlilikte maalesef dikkatlerimizden kaçan hususlara temas etmil. Mehmet Kahraman, “Güzeli Anlamak” yazısında, güzelliğin Allah’tan olduğunu; dinimizin, bize her şeyi güzel yapmayı, güzel söylemeyi, güzel olanı gerçekleştirmeyi emrettiğini; güzel bakmanın ve güzel görmenin Müslüman’ın şiarından olduğunu hatırlatıyor.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 7
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 7Kolektif · 20194 okunma
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Aile dergisi bu sayısında penceresini Emin Gürdamur’un “Hayatı Sade Yaşamak” yazısıyla sadeliğe açıyor. “Yaşamımızı güzelleştirmek, kolaylaştırmak için üzerine giydirdiğimiz eşyalar, nesneler, alışkanlıklar bir zaman sonra yaşamı gölgeleyen, dışlayan, yok eden bir işlevsellik kazanıyor.” diyen Gürdamur, birçok konuda çelişkilerle baş etmeye çalışan günümüz insanının eşya ile münasebetine değiniyor. Bir Ayet Bir Yorum köşesinde Dr. Muhlis Akar, “Rahman’ın kulları harcama yaptıkları zaman ne saçıp savururlar ne de cimrilik ederler; harcamaları bu ikisi arasında makul bir dengeye göre olur.” ayet-i kerimesinden yola çıkarak “Tüketimde İktisat ve Denge” yazısı ile dikkatimizden kaçan birtakım hususlara temas ediyor. Dr. Fatma Kızıl, Hz. Peygamber’in ümmetine yardımlaşma konusundaki tavsiyelerini kaleme almış. Fatma Nur Ünlü Sürer “Rağbet İçre Bir Kandil” yazısıyla bereketli zamanların kapımızı çaldığını bizlere hatırlatıyor. Ailece bölümünde “Eş Seçiminde ve Evliliğin Yürütülmesinde Farklılıkların Önemi”ni F. Betül Yılmaz Eminsoy’un kaleminden okuyoruz. Bir Nefes Sıhhat’te Dr. Esra Çınaroğlu Azman, Vitiligo ile ilgili bilgiler veriyor. Gezi Notları’nın bu ayki durağı “Güneşin en Güzel Doğduğu ve Battığı Yer: Adıyaman” olmuş. Bu sayı da söyleşi ödüllü öykü yazarı Aykut Ertuğrul ile gerçekleştirilmiş.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 3 - Mart 2019
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 3 - Mart 2019Diyanet Aile Dergisi · Diyanet Dergi · 201912 okunma
Reklam
84 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi olarak bu ayki pencereyi; sırtını dayadığı, gölgesinde hayata karıştığı çınarlarını kaybeden, kendilerine tutunacak bir dal arayan yetimlerimize açtık. Ve istedik ki bir anlamda Peygamber Efendimizin de bize emanetleri olan yetimlerle ilgili duyarlılığımızı gözden geçirelim, bizim kanatlarımızın altında gölgelenen, güvende hisseden, bizim eli- mizin saçını okşamasıyla mutlu olan yetimlerimiz var mı, soralım kendimize. Bu çerçevede Sema Bayar, “Çağları Aşan Yoksunluk: Yetimlik” yazısında, “Yetimler, bütün bir toplumun uh- desine tevdi edilmiş emanetlerdir.” dedi ve bu emanetlere sahip çıkamadığımızda yaşama- mız muhtemel olan maddi ve manevi sonuçlara değindi. Dr. Öğretim Üyesi Sema Çelem, “Yetimler” başlıklı yazısında; yetimi arayıp bulmak, ona des- tek olmak, varsa bir yarasını sarmak görevinin, toplumun tamamına ama özellikle Allah’a ya- kın olmanın yollarını arayan müminlere verildiğini, bu görevi yerine getirmenin yalnız yetim için değil, insanlık için de şifa olduğunu vurguladı. Esra Bertan; Yaradan’a sorgusuz boyun eğmenin, kalpten adanışın, hasbiliğin, merhametin ve “Teslimiyetin Zirvesi Kurban”ı yazdı. Bu ayki söyleşimizi “Yusuf İslam ile Hidayet Yolculuğu Üzerine…” gerçekleştirdik.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 31
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 31Diyanet Aile Dergisi · 20215 okunma
84 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
17 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi yeni yılın ilk sayısında yaşadığımız çağın temel sorunlarından biri hâline gelen, yabancı düşmanlığı ve ötekileştirme meselesine değindi. Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu “Irkçılığın Yeni Maskesi: İslamofobi” yazısında görünmez hiyerarşik setlerin insanın en güçlü prangaları olduğunu, kültürel cehaletin yabancı düşmanlığını tetiklediğini vurguladı. Dr. Öğretim Üyesi Sema Çelem “Geçmişten Günümüze İslam Düşmanlığı” başlığıyla katkılarını sundu. Hadislerle Aile köşemizde Arş. Gör. Ayşe Sağlam, “En Güçlü Zırh: İhlas”ı yazdı. Bu ayki söyleşimizi Kanadalı mühtedi Jenny Molendyk Divleli ile gerçekleştirdik. Divleli ile İslam’la tanışmasını, yaşadığı süreci, ailesinin ve çevresinin bu süreçte ona karşı tutumlarını konuştuk. Diyanet Aile Dergisi yeni yılla siz değerli okurlarını ilk günkü kadar güçlü bir heyecanla kar- şılıyor. Bu yıl aramıza katılan yeni köşe ve içeriklerle okurlarına yeni pencereler açıyor. Ayşe Ünüvar’ın kaleminden çıkan; geleneklerimizi, göreneklerimizi anlatan “Sandık İçi” ile Şule İskender’in kaleme aldığı ve bizi beton binaların soğuk yüzleri arasında biraz yeşille biraz doğayla buluşturan “Yeşil Alan” bu yılın yenilikleri arasında.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 25 - Ocak 2021
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 25 - Ocak 2021Diyanet Aile Dergisi · 20217 okunma
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
24 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi Ekim sayısında “Değerler Eğitiminde Hz. Peygamber Örnekliği” konusuna yer verilmiş. Pencere köşesini kaleme alan Sema Yiğit, değerleri gelecek kuşaklarla buluşturmak için neler yapılması gerektiğinin yol haritasını çizdi. Değerler eğitiminde kalıtım ve sosyal çevrenin etki alanlarından bahsederek her çocuğun kendi mizacı özelinde karakter gelişiminin önemini vurguladı. Öğretmenlerimize Sorduk köşesizinde eğitim camiamızın neferleriyle Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul dönemlerinde çocuklarda değerler eğitiminde ne tür faaliyetler yapılabileceğini konuşulmuş. Sema Çelem, “Dünya Nimetlerinin Kıymetlisi: Çocuk” yazısıyla Bir Ayet Bir Yorum köşesine katkı sunmuş. Sema Çelem Peygamberimiz (s.a.s.), çocukları ve gençleri Allah’ın bir topluma rahmet etmesinin sebepleri arasında zikrettiğinin altını çizerek yazısında çocukların yetişkinler üzerindeki haklarına yer verdi. Hadislerle Aile köşesinde Ayşe Sağlam, Hz. Peygamber’in çocuklarla kurduğu sevgi ve merhamet dolu ilişkiyi sayfalarımıza taşıdı: “Rahmet ve Çocuk” Bu ayki söyleşi Belkıs İbrahimhakkıoğlu ile ilim ve irfan geleneğimiz üzerine gerçekleştirilmiş. İbrahimhakkıoğlu ile dedesi Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin “Tefviznamesi”ni, mümin gönüllere verdiği sekineti ayrıca çocuklar için kaleme aldığı Peygamber Öyküleri kitaplarını konuşulmuş.
Diyanet Aile Dergisi Sayı: 22
Diyanet Aile Dergisi Sayı: 22Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20207 okunma
91 öğeden 51 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.