Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Doğan Erkan

0.0/10
0 Kişi
1
Okunma
0
Beğeni
42
Görüntülenme

Hakkında

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2003 yılında mezun olduktan sonra avukatlık stajını Ankara Barosu’nda tamamladı. 2004 yılında serbest avukatlığa başladı. 2013 yılında ARKHE Avukatlık Bürosunu kurdu. Ceza Hukuku, İnsan Hakları Hukuku, İş Hukuku, İdare Hukuku, Şirketler Hukuku ve Özel Hukuk alanında ise vakıf davaları, eser sözleşmesinden doğan davalar alanlarında çalıştı. 2002 yılında İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi Delegeliği ve 2000-2004 tarihleri arasında Cezaevleri Komisyonu üyeliği, 2003-2006 yılları arasında Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Yöneticiliği, 2008-2010 yılları arasında Tüm Hukukçular Derneği Denetim Kurulu üyeliği, 2008-2012 yılları arasında Ankara Cumhuriyet Okurları Karar Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2012 – 2015 yılları arasında Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi başkan yardımcılığı, 2013 – 2015 yılları arasında Ankara Barosu CMK Merkezi başkan yardımcılığı, 2015 yılında Ankara Barosu Toplumsal Olaylara ve Davalara Müdahil Avukatlar Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürdü. 2015-2018 yılları arasında Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu’nun hukuk danışmanlığı ve avukatlığını yaptı. Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası ile DİSK/Nakliyat-İş Sendikası hukuk danışmanlığı ve avukatlığı görevlerini sürdürmektedir. Halen Ankara Barosu Toplumsal Davalar ve Hukuk Araştırmaları Merkezi Başkanıdır.
Tam adı:
Av. Doğan Erkan
Unvan:
Avukat Yazar

Okurlar

1 okur okudu.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kanunun suç saymadığı onlarca fiili “iltisak” kavramı adı altında suç ilan eden, binlerce insanın sivil ölüme mahkum edildiği, ceza yargılaması usul ve rejimi değiştiren, Anayasa Mahkemesi’nin “ölçüsüz tedbirler” tespit ve karar verdi OHAL yaşamıştır.
“Biliyor musun neyi fark ettim, her şey plana göre gittiğinde kimse paniklemiyor. Plan korkunç olsa bile…”
Sayfa 125Kitabı okudu
Reklam
OHAL’in “Hukuk Devletinin Sonu” olduğunu ilk olarak Fransız hukukçu ve sosyolog Jean Claude Paye 2009’da kullanmıştı.
Adil hukuk, devlet otoritesine dayandıramaz. Hukuk, devletin kendisini de mümkün ve anlamlı kılan üst bir ilke üzerine temellenir.
Sayfa 129Kitabı okudu
Hukuk, eğer pozitif hukuka, bir devletin yasalarında yazılı olana indirgenirse, hukuk yönetici elitin belli çıkarlarının haklılaştırılmasından başka bir şey olmaz. Böyle bir durumda hukuk, Platon’un Devlet’inde Threasymachus’un savunduğu tarzda “en güçlünün çıkarına olan” anlamına gelecektir.
Sayfa 128Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok