Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Doğan Erkan

0.0/10
0 Kişi
1
Okunma
0
Beğeni
57
Görüntülenme

Doğan Erkan Gönderileri

Doğan Erkan kitaplarını, Doğan Erkan sözleri ve alıntılarını, Doğan Erkan yazarlarını, Doğan Erkan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kod ve çerçeve kanunlar yerine torba kanunlara ağırlık veren durumlarda hukuki güvenlik ilkesi zedelenir.
Sayfa 145Kitabı okudu
Adil hukuk, devlet otoritesine dayandıramaz. Hukuk, devletin kendisini de mümkün ve anlamlı kılan üst bir ilke üzerine temellenir.
Sayfa 129Kitabı okudu
Reklam
Hukuk, eğer pozitif hukuka, bir devletin yasalarında yazılı olana indirgenirse, hukuk yönetici elitin belli çıkarlarının haklılaştırılmasından başka bir şey olmaz. Böyle bir durumda hukuk, Platon’un Devlet’inde Threasymachus’un savunduğu tarzda “en güçlünün çıkarına olan” anlamına gelecektir.
Sayfa 128Kitabı okudu
1848’de, işçilerin grev yapması yasaktı, suçtu. Newyork’ta kadın işçiler buna rağmen grev yaptılar ve öldürdüler! “Norm” mu hatalıydı, “suçlu” mu? O günün anısına her yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutluyoruz artık….İhlal, an’daki “toplumsal gerçekliği” değiştirdi ve yeniden inşa etti. O kadın işçileri katledenler suçlu artık..
Sayfa 127Kitabı okudu
1789 öncesi işkenceyle ifade almak Kilise hukukunun olan soruşturma usulüydü. Suçu itiraf etmemenin kendisi “suç”tu. Bu belirli andaki formel durumun reddiyeleri doğdu ve ihlallerden yeni norm doğdu: susma hakkı, masumiyet karinesi, işkence yasağı vb..
Sayfa 127Kitabı okudu
“Biliyor musun neyi fark ettim, her şey plana göre gittiğinde kimse paniklemiyor. Plan korkunç olsa bile…”
Sayfa 125Kitabı okudu
Reklam
Düşman ceza hukukunda “Yurttaş” yerini “tehlikeli kişi”ye bırakır.
Sayfa 116Kitabı okudu
Kamu yararı ne kadar güçlü olursa olsun, adil yargılanma hakkından feragat edilemez.
Kanunun suç saymadığı onlarca fiili “iltisak” kavramı adı altında suç ilan eden, binlerce insanın sivil ölüme mahkum edildiği, ceza yargılaması usul ve rejimi değiştiren, Anayasa Mahkemesi’nin “ölçüsüz tedbirler” tespit ve karar verdi OHAL yaşamıştır.
OHAL’in “Hukuk Devletinin Sonu” olduğunu ilk olarak Fransız hukukçu ve sosyolog Jean Claude Paye 2009’da kullanmıştı.