Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Doğan Göçmen

Doğan GöçmenModern Felsefe yazarı
Yazar
9.7/10
3 Kişi
8
Okunma
15
Beğeni
1.766
Görüntülenme

Hakkında

Doğan Göçmen, 1992 ile 1995 yılları arasında Hamburg Iktisat ve Siyaset Yüksek Okulu’nda (HWP) sosyoloji, iktisat, işletme ve hukuk öğrenimi gördü. Lisans tezini, Robert Owen üzerine yaptı. Hamburg Üniversitesi’nde 1995 ile 1998 yılları arasında siyaset bilimi ve felsefe okuyan Göçmen, Almanca dili ve edebiyatı, tarih, iktisat ve eğitim bilimi alanlarından dersler aldı. Siyaset bilimi anabilim dalında ağırlıklı olarak siyaset kuramı okudu. Özelikle devlet teorisi, siyasi düşünce tarihi, adalet teorileri ve yurttaşlık kavramı üzerine çalıştı. Felsefe anabilim dalında metafizik/ontoloji ve epistemoloji, ahlak ve siyaset felsefesi okudu. Bu yıllar arasında Hamburg Iktisat ve Siyaset Üniversitesi’nde (HWP’de) değişik düzeylerinde sosyoloji dersleri verdi. 1997-1998 yılları arasında Edinburgh Üniversitesi’nde toplum ve siyaset kuramı alanında yüksek lisans yaptı. Bu dönemde yaptığı araştırmalar özellikle Iskoç Aydınlanmacılığı üzerinedir. Yüksek lisans tezinde John Locke ve Adam Smith’in mülkiyet ve devlet kuramı üzerine karşılaştırmalı bir tez üretti. 1998 ile 2001 yılları arasında Hamburg Üniversitesi’nde felsefe öğrenimine devam eden Göçmen, Edinburgh Üniversitesi’nde 2001 ile 2005 yılları arasında Adam Smith’in ahlak ve iktisat felsefesi arasındaki ilişkiyi araştıran bir doktora tezi üreterek 2006 yılında doktor unvanını aldı. Şu an Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olan Göçmen kavramın geniş anlamında Modern Felsefe, İskoç Aydınlanmacılığı, Klasik Alman Felsefesi, Hegel ve Karl Marx üzerine çalışıyor.
Unvan:
Akademisyen, Yazar

Okurlar

15 okur beğendi.
8 okur okudu.
1 okur okuyor.
13 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Benin diğer beni kurması"..kim neyi kurabilir ki....
Reklam
Hegel kendisini felsefe tarihinde öyle bir konumlandırmıştır ki ne ondan geri düşülebilir ne de felsefede onsuz ilerlenebilir. Nietzsche insanın saçmalığını kabul etti ve dünya ve ahlak saçmadır dedi. Marx, Hegel ile dünya akıllıdır dedi ve ahlak mümkündür dedi.
Doğan Göçmen
Doğan Göçmen
YÖNTEM/KAVRAM Yöntem deyip geçmeyelim. Yöntem sanıldığı gibi basit biçimsel-kurgusal birşey değildir. Descartes yöntemi boşuna başa almadı. Yöntem bir açıdan mantık demektir. Mantığın işlevlerinden biri eşyanın kavramını vermektir. Eşyanın kavramı onunla özdeşliği şart koşar.
Doğan Göçmen
Doğan Göçmen
POZİTİVİST “ELEŞTİRİ” Her şeyi ve herkesi, insanlığın tüm tarihini ve gidişini eleştirip ‘bundan bir çıkış yoktur’, ‘kurtuluş mümkün değildir’ sonucuna varmak, yalnızca düşünsel bir tutarsızlık değildir. Kant’a göre eleştirip yerine bir alternatif sunmamak, eleştirmemek demektir.
Doğan Göçmen
Doğan Göçmen

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
304 syf.
10/10 puan verdi
felsefe okurları için önemli bir kitap ,türkçe felsefe yazımına önemli bir katkı ,marx' ın kapitalizm çözümlemeleri somutunda eleştriel yüzleşmeler ortaya koyuyor
Modern Felsefe
Modern FelsefeDoğan Göçmen · Vivo Yayınevi · 20155 okunma