Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dominique Folscheid

Dominique FolscheidFelsefe Akımları yazarı
Yazar
7.0/10
6 Kişi
22
Okunma
0
Beğeni
750
Görüntülenme

Dominique Folscheid Sözleri ve Alıntıları

Dominique Folscheid sözleri ve alıntılarını, Dominique Folscheid kitap alıntılarını, Dominique Folscheid en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
gerçek diyalog ruhun kendi kendisiyle kurduğu diyalogdur -buna da düşünmek diyoruz .
duygular yoğunluklarıyla belli özellikler kazanır ve asla karşılaştırılabilir nicelikler olarak ele alınamazlar, çünkü duygular sürenin farklı anlarında ortaya çıkar; süreyse "benliğimiz kendini yaşama salıverince, bilinç durumlarımızın ardışıklığının aldığı biçimdir"
Sayfa 133Kitabı okudu
Reklam
Felsefenin eleştirel işlevi onu tanrıtanımazlık haline getirirken, insanı olumlaması felsefeyi hümanizme dönüştürür. Hakikat artık Tanrının değil insanın elinde olunca, diyalog akılcı düşüncenin kaynağı, uyumsa hakikatİn ölçütü olur; insan türünün birliği hakikatin nihai ölçütüdür. Doğa bilimleriyle birleşen felsefe "felsefi olmayan özüne" dönecektir.
Sayfa 111Kitabı okudu
Hakikatle emin olma halinin kesişmesi için, bilincin kavramlaştırmayla sezginin bir oldukları mutlak bilgiye erişmesi gerekir. Sayısız polemiğe yol açan bu son figür, menzili ahiret bilgisi olan saf mutluluk görüsünün bir taklididir.
Sayfa 102Kitabı okudu
Dolayısıyla, ekonomik yabancılaşma genel yabancılaşmanın yalnızca özel bir anıdır. Zenginlik, iktidar, zihin, güzellik, güç, beceri, liyakatveya yetenekler olsun, her konuda kendimi başkasıyla arzu rekabeti halinde bulurum. Başkasının mutluluğu bile "benim mutluluğumdan gasp edilmiş" gibi gelir.
Mutluluk bir ödev olamaz mı? Hayır, çünkü mutluluk doğamızın eğilimleriyle ilgilidir ve kendisini bir son gibi gösterir. Üstelik doğa bizim doğal sonumuzu mutlu kılsaydı eğer, bizlere ona ulaşmanın doğal araçlarını da verirdi, ama böyle bir şey söz konusu değildir! Mutluluk ihmal edilecek bir şey olmamakla birlikte ahlaki bir yasa değildir ve bizim denet- leyemediğimiz koşullar gerektirir. Dolayısıyla, ödev bizi mutlu kılmaz, yalnızca mutlu olmaya layık kılar.
Reklam
"...erdemli insan, gerçek iyilik olarak bildiği şeyi isteyerek mükemmeliyete ulaşandır."
Sayfa 14 - Dost Kitabevi, Kültür Kitaplığı, 13Kitabı okudu
"Felsefenin konusu var olanın varlığıdır. Felsefe yapmak demek, varlığı ifade etmek demektir."
Sayfa 12 - Dost Kitabevi, Kültür Kitaplığı, 13Kitabı okudu
Bir bilge erdemden başka nasıl bir ödül bekleyebilir?
masum, çalışmaya yabancıdır. Bu durumda, insan artık düşünen bir hayvan veya politik bir hayvan değildir. Toplum dışı ve toplum içine sakulamayan insan aslında artık diğer hayvanlar gibi bir hayvandır, tek bir farkla: İnsan özgürdür.
126 öğeden 81 ile 90 arasındakiler gösteriliyor.