Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dominique Folscheid

Dominique FolscheidFelsefe Akımları yazarı
Yazar
7.0/10
6 Kişi
21
Okunma
0
Beğeni
738
Görüntülenme

Dominique Folscheid Sözleri ve Alıntıları

Dominique Folscheid sözleri ve alıntılarını, Dominique Folscheid kitap alıntılarını, Dominique Folscheid en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hakikat gerçekbir şey değildir; hakikat, temel anlamda, insana kendi bilincinde olmasını ve insan-olmayanı -yani kendisini insana "çatlama halinde bir hazır olma şeklinde" açan top- lam var olanı- anlamasını sağlayan şu özgürlüktür.
Sayfa 150Kitabı okudu
Hayatın bedenle ilgili olduğu, bedenin hayvansal olduğu, hayvanın da bir makine -tıpkı saat gibi bir mekanizma- olduğu kabul edildiğinde, düşünce hayattan ayrılır.
Reklam
Ruhtaki hakikatİn ebedi içkinliği öğretisi. Yöntem, herhangi birinin herhangi bir şey için kullanabileceği mekanik kurallarla uygulanamaz. Söz konusu olan bilimin öğretilmesidir, öğretme bilimi değil.
Hakikat her türden bilgiyi taşırır ve kendini aşkınlığa açılmakla belirler.
Sayfa 151Kitabı okudu
tanrının yeşil gölgesi
Düştüğümüz umutsuzluktan dolayı intihar etsek de yalnızca tatmin etmeyen bir hayatı yok ederiz, hayatın kendisini değil.
Sayfa 123Kitabı okudu
. Aslında, hiçbir sanat yapıtı gerçek şeyi göstermez (van Gogh'un resmettiği pabuçlar kullanabileceğimiz gerçek pabuçlar değildir) . Sanat yapıtı Varlık üzerine bir açılmadır, çatlamanın kendisidir.
Sayfa 150Kitabı okudu
Reklam
Platon'a göre sevgi etten kemikten özel bir kişi için duyulmaz, çünkü bunu hep aşmak gerekir. Sevilen Güzelliğin kendisidir, bir kişi değil.
Sayfa 21 - Dost Kitabevi Yayınları
Yüzün ölümlülük özelliği beni ahlaki anlamda onun çağrısına yanıt vermeye zorlasa da, bu çağrı, benim açımdan, aslında hiçbir görev yüklemez. Ahlaki zorunluluğun asimetrik ve tek yanlı özelliğini gösteren bu gerçek anlamdaki "rehin alınma" durumu, ilk elde, öldürmeyi yasaklayan yasayla dile getirilir.
Sayfa 157Kitabı okudu
savaş, siyasetin başka araçlarla sürdürülmesi gibi görülür. Siyasetin yeni figürü bir "biyo-ikti- dar"dır ve insan varoluşunun gitgide tıbbi hale gelmesi bu yeni figürün belirgin bir göstergesidir.
Sayfa 137Kitabı okudu
Reklam
kültür öğretisi çekirdeği
Eksiksiz süreç üç evreden oluşur. Birinci evrede, insan kendi (tanrısal) özünü içinden çıkarır ve onu bir mutlak nesne, yani Tanrı olarak yüksel tir. İkinci evrede, insan kendi nesnesinin nesnesi haline gelir, ona bir tapım adar ve onda tüm doyumlarını arar. Üçüncü evrede, eleştiri sayesinde, yabancılaştırdığı kendi özünü geri kazanır, söylemin tanrı- sal ve tapımın hakikatinin kültür -yani gerçek dinin insan dini- olduğunu keşfeder.
Sayfa 110Kitabı okudu
Pascal kesin bir olgudan yola çıkar: İnsanın varoluşu ölümle düğümlenen bir dramdır. Rüzgarla inşa edilmiş fikir abidelerini terk edelim, bizleri rahatlatmak için ölümü inkar eden şu sahte bilgelikleri bırakalım: Hiçbir şey ölüm kadar gerçek ve korkunç değildir. Ölüm her türlü çıkış yolunu geçersiz kılar ve bizim için en değerli olan şeyin içerisinde, yani ebedi mutlulukta veya mutsuzlukta, bize dokunur ("Bizimle cehennem veya cennet arasında yalnızca yaşam vardır, o da dünyanın en kırılgan şeyidir")
Her varlık sona ulaşmayı dil er. İnsanın sonu, İyi Hükümdar ve Mutluluk olan Tanrıya erişmektir. Sahip olduğu bitimli şeyler insanı tatmin etmez. Nihai sonumuz bir seçim konusu değildir, çünkü varlığımızı yapılandım ve arzumuzu yönlendirir. Ama nihai sona erişme araçları seçilebilir. Kötülük, nihai sonia araçlar arasında her zaman mümkün olan uygunsuzlukta, yine kendilerince birer sona ulaştıran çok sayıdaki ikincil şeylerle bu nihai sonun birbirine karıştırılmasında yatar. Dolayısıyla, kötülük başlı başına bir hakikat olarak var olmaz: Kötülük İyiliğin inkarıdır, en az iyidir. Kötülük tümüyle insana bağlıdır; böylece, insan kendi kurtuluşunun sorumlusu olur.
Bu, dünyanın başlangıcı sorunu değildir: Dünya ezeli ve hiç başlamamış olsa da, yine de, hala güncel olan bir kökene sahiptir
126 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.