Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

E. Rennan Pekünlü

E. Rennan PekünlüDin-Bilim Çatışması yazarı
Yazar
Çevirmen
8.0/10
2 Kişi
7
Okunma
2
Beğeni
485
Görüntülenme

E. Rennan Pekünlü Sözleri ve Alıntıları

E. Rennan Pekünlü sözleri ve alıntılarını, E. Rennan Pekünlü kitap alıntılarını, E. Rennan Pekünlü en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İlerlemeyi , fizik ile metafiziğin birlikteliği ve çatışması mı sağlıyor ?
Sayfa 131Kitabı okudu
Kısacası , yaşadığımız dünya yara ve berelerle dolu , kusurlu bir dünya ; asla tamamen ayarlanamamış bir dünya , çünkü durağan değil , devingen!
Reklam
Primat türünün en kötü örneği yobazlığın tanımı.
Kendini değişik biçimde sergileyen köktendinciliğin bir dizi ortak yanı bulunmaktadır. Ancak temel dayanak hep aynıdır: Kutsal sayılan kitaplarda yazılanların değiştirilmeden yorumu ve yazılanların şaşmazlığına olan tam inanç.
Sayfa 57 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Yaradılış yalanı ve yeryüzünün oluşumu.
Yer'in günümüzdeki dağ ve vadileri yaradılışın değil, ikincil nedenlerin sonucudur ve aynı nedenler zamanla tüm kıtaları, tepeleri ve vadileri yok ederek tıpkı onlara benzeyen yenilerini oluşturacaktır.
Sayfa 48 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Bitkiler ve Hayvanların evrimi
''Yeryüzü, coğrafi ve iklim bölgeleri değiştikçe bitki ve hayvanlar üzerine yeni baskılar uygulanmaktadır. Basit yaşam biçimleri sürekli ve kendiliğinden yaşama yükselir ve kendi iç yetkinleşme dürtüsü ile giderek karmaşık yapılar kazanır ve her karmaşık yapı yaşamın üst basamaklarına doğru çıkar. Bu değişim uzun zamanda olur. Bu değişim ve dönüşümler, canlıya yeni koşullara uymada yardıma hazır olan organların çabalarının ürünleridir. Zaman geçtikçe birbiriyle 'ırksal' ilişki içinde bulunan türler birbirinden giderek ıraksar ve kazanılmış olan özellikler kalıtım yoluyla yeni nesillere geçer. Fizyolojik gereksinimler yeni organların oluşumunu veya eskilerin değişimini dayatır. Diğer yandan organların kullanılmaması onların yitirilmesine neden olur.''
Sayfa 49 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Bilimin penceresi deney , dinin penceresiyse vahiydi. Bu pencerelerden bakanlar farklı evrenlere bakıyordu ..
Reklam
Bruno'ya saygıyla
Bruno bir bilim insanı değil bir fiozoftu. Kopernic'in evren modelini desteklerken mantıksal savları kullandı. Hepsinden önemlisi, Bruno sadık bir Katolikti. Kiliseyi yadsımak yerine onu düzeltmek istiyordu. 1592 yılında Katolik topraklara döner dönmez tutuklandı. Karşıreform hareketinin önderlerinden ve Papa'nın teoloğu Kardinal Robert Bellarmine Bruno'nun yazılarında Kiliseyi içten yıkmaya yönelik sapkınlıklar saptadığını söyledi. Yer benzeri sonsuz dünyanın varlığı düşüncesi Kilise hiyerarşisinin önemini zayıflattığı gibi tüm otorite kaynaklarıyla da çelişiyordu. Bu düşünceler ne İncil'de ne Aristo'da ne de Platon'da vardı. Bundan başka bu görüşler maddi dünyayı ve Yer'i Cehennem olarak, kozmik kürelerin ötesini de Cennet olarak gören Katolik görüşünü yerle bir ediyordu. Yedi yıl süren mahkumiyeti boyunca Bruno, sonsuz sayıdaki dünya görüşünden vazgeçmesi için Bellarmine tarafından sayısız kez uyarıldı. Bruno görüşlerinden vazgeçmedi ve 1600 yılında yakıldı.
Sayfa 101 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Karl Popper
Eğer bir kuram yanlışlanamıyor , yanlışlığını kanıtlayacak hiçbir gözlem ya da deney yapılamıyorsa , bu kuramı kanıtlayabilecek herhangi bir yol da olamaz ! Bu durumda kuram hiçbir öngörüde bulunamaz ve değersiz bir söylenceden öteye geçemez ..
Sayfa 129Kitabı okudu
Tanrının yazdığı kitaptan başka bir de evrensel ve herkesin gözü önüne serilmiş olan bir kitap var . Tanrı’yı birinci kitapta bulamayan ikinci kitapta bulur ..