Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ebu Nuaym el-İsfahani

Ebu Nuaym el-İsfahaniTasavvuf Nedir? yazarı
Yazar
9.5/10
11 Kişi
62
Okunma
14
Beğeni
4.260
Görüntülenme

Ebu Nuaym el-İsfahani Gönderileri

Ebu Nuaym el-İsfahani kitaplarını, Ebu Nuaym el-İsfahani sözleri ve alıntılarını, Ebu Nuaym el-İsfahani yazarlarını, Ebu Nuaym el-İsfahani yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Süfyân es-Sevrî (rh) yanında daima bir kâğıt parçası taşır ve sürekli ona bakardı. Bir ara o kâğıt yere düşünce baktılar ki şöyle yazıyordu: “Ey Süfyân, Allah'ın huzuruna çıkacağın anı hatırla!”
Siz de amellerinize bakın. Çok çaba gerektiren bir şey de olsa, itidalli de olsa işlerinizin peygamberlerin metodu ile sünnetlerine muvafık olmasına dikkat edin
Reklam
Allah yolunda ve Resûlü’nün sünneti üzerinde itidalli bir hayat, Allah’ın yolu ile Resûlünün sünnetine muhalif olan bir şeyde fazla çabadan daha hayırlıdır.
Malik bin Dinar der ki : Hz Musa: “Ya Rab seni nerede arayayım diye sorunca , Allah: “Beni kalpleri kırık olanların yanında ara” dedi.
Katade b. Diame der ki: ”Kişinin kendi iyiliği ve insanların iyiliği için ilimden bir konuyu öğrenmesi; bir sene ibadet etmesinden hayırlıdır.”
Sayfa 177 - Ocak YayınlarıKitabı okuyor
Allah, amelsiz konuşmayı kabul etmez. Kim amelini güzelleştirirse, ancak o zaman Allah onun sözlerini kabul eder.
Sayfa 165 - Ocak YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Enes Bin Malik (راضي الله عنه) şöyle dedi: İlim talep edenlerin, ağır başlı, sakin olması, Allah'tan korkması ve kendisinden önce gelenlerin eserine tâbii olması gerekir.
Sayfa 324 - 6.Cilt / Ocak Yayıncılık
Bidat Ehlinin Gıybeti Hakkında...
Asım El-Ahvel (رحمه الله) şöyle demiştir: Katede'nin meclisinde bulunuyordum. Amr B.Ubeyd'i söz konuştu etti, onun hakkında kötü konuştu ve onu kötüledi. Ona 'Ey Ebû'l Hattab, alimlerin birbirleri hakkında kötü konuştuğunu görüyorum ' dedim. Bunun üzerine dedi ki: ‘Ey Ahvel, bilmez misin ki kişi bir bidat ortaya attığı zaman kendisinden sakınılması için isminin anılması gerekir?
Sayfa 335 - Ocak Yayıncılık / 2.Cilt
"Bilenler ve Bildiğiyle Amel Etmeyenler" Size Gelsin...
Ebu'd Derda (رضي الله عنه) der ki: En çok korktuğum şey, hesaba çekileceğim zaman "Bilgin vardı, ancak bildiklerinle amel etmedin!" denilmesidir.
Sayfa 213 - Ocak Yayıncılık / 1.Cilt (732)
Malik bin Dinar رحمه الله der ki: ‎İyi insanlar, devamlı üç konuya dikkat ediyorlardı; dili tutmak, bol istiğfar ve uzlet…
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.