Ekrem Sevil

Ekrem SevilPlaton'un Tanrı Anlayışı yazarı
Yazar
8.0/10
4 Kişi
11
Okunma
0
Beğeni
1.014
Görüntülenme

Hakkında

8 Ocak 1970’de bir kış günü Horozlar diyarı-Pamukkalesi-Tekstili ve dahi UEFA’da 4.tura çıkmış DENİZLİSPOR’U ile meşhur 20 plakalı ilimiz olan DENİZLİ’de doğdu. İlk ve orta tahsilini Denizli’de yaptıktan sonra 1988’de 9 Eylül Üniversitesi- İLAHİYAT (TEOLOJİ) Fakültesi’ni kazandı. Hazırlık ile beraber 5 yıl okuduktan sonra 1993’te mezun oldu. Aynı yıl Uludağ Üniversitesi- Sosyal Bilimler Enstitüsü-Felsefe Ana Bilim Dalı- Din Felsefesi’nden yüksek lisansa başladı. 1997’de bilim uzmanı olarak “ PLATON’UN TANRI ANLAYIŞI ” adlı tezini bitirerek mastırını tamamladı. İlk görev yeri olan Diyarbakır’da 3 sene çalıştıktan sonra 1997’de İzmir- Eski Foça’ya tayini çıktı.Bu arada Yedek Subay askerliğini de (Diyarbakır-Dicle) tamamladıktan sonra 2001'de BORNOVA ANADOLU LİSESİ’NE tayin oldu. 15 sene B.A.L.'da çalıştıktan sonra 10 Ekim 2016 yılında İzmir Fen Lisesine tayini çıktı. Halen aynı görevde çalışmaktadır.
Unvan:
Türk Eğitimci, Yazar
Doğum:
Denizli, Türkiye, 8 Ocak 1970

Okurlar

11 okur okudu.
5 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İnsanın salt güzellikle karşı karşıya geldiği an yok mu, işte yalnız o an için insan hayatı yaşanmaya değer.
İşte insan, kendisinde bulunan ve tanrısal bir özellik olan us yönü ile Tanrı'yı kavrayabilmektedir. Çünkü kişi kendi kendini yani tanrısal yanını bildiği zaman Tanrı'yı da bilebilmekte ve O'na benzeyebilmektedir.
Reklam
Başlı başına bir doğruluk ve eğrilik vardır. Her ikisi de Tanrılar ve insanlar görsün görmesin insanın içindedir, insan kendinin bekçisidir.
Tanrı sürekli olarak dünyayı yaratmakta, onu kendi bulunuşuyla unutulmaktan kurtarmaktadır.
Bu evrenin doğmasında zorunluluk ile zeka birleşmiştir. Bununla beraber zeka, zorunluluğu doğan şeylerin çoğunu, iyiliğe doğru götürmeye sürükleyerek ona üstün geldi. İşte böylece bu evren daha başlangıçtan itibaren bilgeliğe boyun eğen zorunluluk ile bilgelik üzerine kuruldu.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
96 syf.
·
Puan vermedi
Merhabalar , Yeni bir inceleme ile karşınızdayım -Öncelikle şunu belirtmek isterim felsefe ve Yunan mitolojisi ile ilgili değilseniz kavramları anlamak için baya Google amcaya danışacaksınız. O zaman başlayalım -Platon her ne kadar politeizm inancını reddetse de bunu hiç bir zaman tam anlamıyla dile getirmemiştir . Ona göre Tanrı olgusunun iki görünüşü vardır . İlk olarak geleneksel-mitolojik tanrıların varlığını kabul ettiği izlenimini verir. Diğer yandan bu tanrılara sembolik değer atfederek onların yerine monist bir inanç koymaya çalışır. Platon' a göre Tanrı insan biçiminde değil , tek , arınmış ve felsefi bir olgudur. Bu düşüncelerini dile getirememe sebeplerinden biri de hocası olan Sokratesin başına gelenlerdir. İşin özune inecek olursak ; Platon, tanrının felsefi bir tanrı olduğu inancındaydı , Yerel halkın aksine masalcı değildi . Tanrıyı "iyi" ile özdeşleştirmiş ve bunu gönül aşk akıl ve bilgelik ile birleştirerek Tanrıya yükseleceğine inanmıştır. (Bu kitabı okumama neden olan önemli noktalardan biri de Garaudy'nin kitaplarinda bahsettiği İspanyol şarkiyatcılarınin da üzerinde durduğu 1000 li yılların başında İslam halifesinin Eflatun ( Platon) ile ilgili tartışmalar yaparken Avrupa'da ki zenginlerin kıyametin kopacağı inancı ile mallarını dağıtıp dünyaya dair herşeyden ellerini çekmeleri idi. Platona ait eserlerin büyük kısmını elinde bulunduran emevi kütüphaneleri yakılmasa idi kim bilir daha ne eserler bırakırdı...) Kitaptan alıntımız ise; -Her doğan şey bir neden zorunluluğu ile doğar . Onun için evrende bulunan bu nedenlerin yasaları olması gerekir. Uzatmadan şimdiden iyi okumalar
Platon'un Tanrı Anlayışı
Platon'un Tanrı AnlayışıEkrem Sevil · Birey Yayınları · 200710 okunma
96 syf.
7/10 puan verdi
“Platon’un Tanrı Anlayışı” isimli bu eser, yazarın tanrı kanıtlaması yapmak amacıyla ortaya attığı bir tezdir. Bu süreçte Platon’un demiourgos, en yüksek iyi, birincil neden gibi kavramlara yüklediği anlamları Tanrı’ya izafe etmiş ve bunun delillerini paylaşmıştır. Mitolojik bir yapı arzeden Antik Yunan dünyasının, çoklu tanrı inancını derinden
Platon'un Tanrı Anlayışı
Platon'un Tanrı AnlayışıEkrem Sevil · Birey Yayınları · 200710 okunma