Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Elvin Azar Süzer

Elvin Azar SüzerAna Tanrıça Şeytan yazarı
Yazar
8.2/10
40 Kişi
111
Okunma
10
Beğeni
4.177
Görüntülenme

Elvin Azar Süzer Gönderileri

Elvin Azar Süzer kitaplarını, Elvin Azar Süzer sözleri ve alıntılarını, Elvin Azar Süzer yazarlarını, Elvin Azar Süzer yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Sözün özü seks sırasında ayrılmış parçalar bütünleşerek eski denge yeniden kurulduğu için o ilksel duygu yeniden doğuyor...buna da 'cinsel haz' deniyordu
Ay, inanç sisteminin temeliydi. Tanrıça, bin yıllar boyunca, tüm dünya üzerine yayılmış tapım sistemlerinde hep ay ile eş tutulmuştur. Tarihinde ilk ve tek olarak Arap yarımadasında güneş ile sembolize edilmiştir. Ay tanrısının isimlerinden biri ise Rahman'dı. İslam tanrısının “esirgeyen” anlamındaki esması olan Rahman.
Reklam
Rivayet o ki, bu Korah gerçekte çok zengin bir adamdır ve parasını kendine Rabbin vermediğini, kendinin çalışıp kazandığını söyleyecek kadar da farklı fikirlere sahiptir. Üstelik kimilerine göre kavim içine firavun tarafından sokulmuştur. Günlerden bir gün Musa’nın bir fahişenin çadırından çıktığını görür. Bunun adı zinadır ve zinanın cezası recm edilmek; eşdeyişle taşlanarak öldürülmektir. Korah (kimi kaynaklarda Karun) aynı cezanın Musa’ya da uygulanmasını ister; ama fahişe tanıklık yapmaktan cayınca toprak Korah’ı yutar olay yatışır.
Hz. Yakup’un 12 oğlundan Reuben’in Kitabı’ndan: V, 1-2,5, “Kadınlar kötüdür; çünkü onların erkeğin karşısında duracak gücü yoktur. Bu nedenle hile ve desise kullanarak erkeği tuzağa düşürür. Böylece kuvvetle yenilememiş olan erkek, aldatma ile alt edilir”.
O; o her ne ise o olan; beyinleri ne denli iyilik, ahlak, namus, iyi yaygarasıyla zapt-ı rapt altına alsa da; O; o her ne ise o olan; insanoğlunun usunu ne ölçüde güdümlü kuklaya çevirse de; O; o her ne ise o olan; insan ruhunu ÎÖ 4000’den bile daha öncesinden başlayarak, İncil, Tevrat ve adı sokaktaki adamca pek bilinmeyen yazmalarla; tabletlerdeki küfürlerini, korkunç tehditlerini, sağlıklı bir beyinden çıkması olanaksız doğrularını, insanlara çektirileceğini yemin ile doğruladığı acıları, alacağının altını defalarca çizdiği intikamları insancıklara kutsal kelam olarak okutup okutup, üstüne üstlük “aman ne mukaddes, ne ulu bir şey bu tanrı” dedirtecek kadar maymun etmiş olsa da... gerçek eninde sonunda doğacaktır.
Hayır; iyilik kutsal kitaplardan okuduğumuz -bazılarımıza can sıkıcı ve renksiz gelen- bir nutuk değildir. Hayır; iyilik boğucu, nedensellikten yoksun kurallar, kanunlar zinciri olarak da nitelenemez. Hayır; iyilik korkunç tanrısal tehditlerden korunmak için yapılması zorunlu davranışlar da sayılmamalıdır. Zorunluluk duygusu ile, zorlamayla asla oluşamaz.
Reklam
Kötülük zayıflıktır, zaaftır, acıdır, hastalıktır, güçsüzlüktür, pisliktir, cahilliktir, komplekstir, korkudur, aşağılık duygusudur... Doğada vardır.
O; o her ne ise o olan; insan ruhunu ÎÖ 4000’den bile daha öncesinden başlayarak, İncil, Tevrat ve adı sokaktaki adamca pek bilinmeyen yazmalarla; tabletlerdeki küfürlerini, korkunç tehditlerini, sağlıklı bir beyinden çıkması olanaksız doğrularını, insanlara çektirileceğini yemin ile doğruladığı acılan, alacağının altını defalarca çizdiği intikamları insancıklara kutsal kelam olarak okutup okutup, üstüne üstlük “aman ne mukaddes, ne ulu bir şey bu tanrı” dedirtecek kadar maymun etmiş olsa da... gerçek eninde sonunda doğacaktır.
418 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.