Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Enver Davud en- Nebravi

Enver Davud en- NebraviYa Tevbe Etmeden Ölürsem yazarı
Yazar
10.0/10
2 Kişi
17
Okunma
2
Beğeni
367
Görüntülenme

Enver Davud en- Nebravi Sözleri ve Alıntıları

Enver Davud en- Nebravi sözleri ve alıntılarını, Enver Davud en- Nebravi kitap alıntılarını, Enver Davud en- Nebravi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
...اِنَّمَا يَخْشَى اللّٰهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمٰٓؤُ۬اۜ ... ...Allah’tan ancak, âlim olanlar (hakkıyla) korkar... (35/Fâtır Suresi, 28) Kul, Rabbini tanıyıp isim ve sıfatlarını öğrenmeye başladığında, Allah azze ve celle'nin her şeyi duyduğunu ve kulun konuşacağı kötü sözleri de duyacağını bilir. O'nun her şeyi gördüğünü ve dolayısıyla kulun işleyeceği bütün kötü amelleri de göreceğini, kullarının yapmış olduğu her şeye şahit olduğunu bilir. Kullarının yapmış olduğu bütün amelleri kendi katındaki bir kitapta zabıt altında tuttuğunu ve O'nun hiçbir şeyi unutmayacağını bilir. Kul bütün bunları bildiği vakit, Allah korkusu ve Allah’ın heybeti, kalbine yerleşir.
﴾Tahrim suresi 8﴿  Ey iman edenler! İçtenlikle ve kararlılık içinde Allah’a tevbe edin. Umulur ki Rabbiniz kötülüklerinizi örter ve sizi altından ırmaklar akan cennetlerine koyar. O gün Allah, peygamberi ve onunla aynı imanı paylaşanları utandırmaz. Onların nuru önlerinde ve sağ yanlarında ilerleyerek yollarını aydınlatırken şöyle derler: “Rabbimiz! Nurumuzu arttır eksiltme ve bizi bağışla. Şüphesiz Senin her şeye gücün yeter.”
Reklam
Bizim günahlarımız çok olabilir, fakat unutmamalıyız ki Allah'ın affı daha geniştir. Gaflet ve hatalarımız çok olabilir, fakat bilmeliyiz ki Allah'ın rahmeti ve mağfireti daha çoktur. O cömerttir, kerem sahibidir. Kullarına çokca merhamet edendir.
Sayfa 32 - Beka yayınları
İbni Kayyim rahimehullah şöyle demektedir: " Günahlar seni terk ettiğinde, sıkıntılar da seni terk eder. "
“Herhangi bir Müslüman bir günah işlerse, onun günahlarını yazmakla görevli olan melek mutlaka üç saat durur / bekler. Eğer kişi o günahından dolayı o saatlerin bir anında (o üç saat zarfında) tövbe edip Allah Teala’dan mağfiret dilerse, Allah Teala meleği onun günahına vakıf kılmaz, kıyamet günü de (o günahtan dolayı sahibine) azap etmez.” (Hakim, Müstedrek, 4/291) Hâkim bu hadisin sahih olduğunu bildirmiş, Zehebi de onu tasdik etmiştir.
﴾En'am suresi 158﴿  “(İnanmak için) ille de kendilerine meleklerin gelmesini veya rabbinin gelmesini ya da rabbinden bazı işaretlerin gelmesini mi bekliyorlar? Daha önce inanmamış yahut inancı kendisine iyilik kazandırmamış kimseye, rabbinden bazı işaretler geldiği gün iman etmesi fayda sağlamaz. De ki: “Bekleyin! Şüphesiz biz de beklemekteyiz.”
Reklam
#Samimi tevbe amel gerektirir. Bir kişi Allah'tan istiğfar diliyor ve tevbe ediyorum deyip de günahlarda ısrar edecek olursa, o kişinin tevbesi, içi boş bir sözden ibarettir. Dil söyler fakat o tevbeninkslpte hiç bir karşılığı yoktur. Tevbe, kalpte karşılığı olan samimi bir olursa, Allah katında sadık bir tevbe olur ve akebinde ihlası doğurur. Böyle bir kul içinyeni bir başlangıç ve uyanış anlamına gelir.
Hasan basri rahimehullah şöyle der: " Nasuh tevbesi; kişinin severek yaptığı günahtan nefret etmesi ve onu hatırladıkça istiğfarda bulunmasıdır."
Gaflete düşüp tevbeden uzak kaldığımız için de tevbe etmeliyiz...
Rasûlullah (sav) buyurdular: “Her insan hatâ yapar. Hatâ yapanların en hayırlısı çokça tevbe edendir.”  (Tirmizî, Kıyâmet, 49/2499; İbn-i Mâce, Zühd, 30)
106 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.