Eun Kyung Jeong

Kore Milliyetçiliği yazarı
Yazar
10.0/10
3 Kişi
8
Okunma
3
Beğeni
505
Görüntülenme

Eun Kyung Jeong Sözleri ve Alıntıları

Eun Kyung Jeong sözleri ve alıntılarını, Eun Kyung Jeong kitap alıntılarını, Eun Kyung Jeong en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Korelilerin kendi yazı diline sahip olmaları gerektiğini düşünen Kral Sejong tarafından görevlendirilen bilginlerin oluşturdukları "Hangıl" alfabesi o dönemde "Hunminjongum" (halkı eğitmek için en uygun sesçil sistem) olarak değerlendirilmiştir.
Sayfa 43 - likya
1. Dünya Savaşı sonrasında, milliyetçiliğin Türkiye ve Kore'deki gelişimini incelediğimizde, Türkiye'de Mustafa Kemal'in önderlik ettiği milli mücadele davasını başlatmak üzere 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkmasıyla, Kore'de Japonya'ya karşı gelişen 1 Mart Milli Bağımsızlık Hareketi'nin aynı yıla rastladığını görürüz.
Sayfa 9 - likya
Reklam
Yun'un bu eseri halen tüm Koreliler tarafından çok sevilirken, milli bağımsızlık iradesi ve direniş duygusunu edebiyat alanında en iyi şekilde gösteren milli bir şiir olarak anılmaktadır. "Gök, Yıldız, Rüzgar ve Şiir": Ölüme kadar Mavi gökyüzüne her bakışımda Utanç hissi duymayayım. Yaprağı sıyırıp geçen rüzgâr bile canımı yakar. Karanlıkta ışık saçan yıldıza Benzemeye çalışan tertemiz kalbimle Ölüp giden her şeyi seveceğim Ve bana gösterilen yolda azimle yürüyeyim Bu gece de Işık saçan yıldıza rüzgar çarpar, çarpar.
Sayfa 172 - likya
Türkiye'de Mustafa Kemal Atatürk ve Kore'de Jong-hi Park, ülkeyi olağanüstü kişilikleriyle etkilemiş büyük birer asker ve devlet adamıydılar. Park ve Atatürk, iki milletin içine düştüğü müşkül durumdan, toplumsal yapıdaki geri kalmışlık ve tutarsızlıklardan kurtulmasını ve ekonomik, siyasi, kültürel yönden hızla ilerlemesini sağlamışlardır. Ayrıca her iki önder de, komünist propaganda ve baskılara karşı güçlü bir anti-komünist anlayışı savunurken ekonomik gelişmenin ülkenin bağımsızlığını gerçekleştirme aracı olduğuna inanmışlar ve her iki milletin kalkınmasında önemli birer rol oynamışlardır.
Sayfa 11 - likya
Ben yalnızca basit bir kitap okuyucusuydum başka da bir şey değil.
Sayfa 51 - monokl
Kendi kendine yeterlilik prensibini kabul eden Osmanlı Devleti ve dışa kapalılık siyaseti izleyen Coson Devleti, uzun süre dış dünyanın diplomasi yöntemleri ve politikalarına hem ilgi göstermemişler hem de onları doğru bir şekilde öğrenememişlerdir.
Sayfa 244 - likya
Reklam
Türkiye'de siyasal anlamda kadınların örgütlenişi nasıl milli mücadele dönemine rastlamışsa, Kore'de de kadınlar milli kurtuluş mücadelesi döneminde etkin şekilde görülmektedir.
Sayfa 142 - likya
Devlet bir şahsın ya da bir hanedanın kendi malı değildir.
Sayfa 75 - likya
Kore, dünyanın en eski devletlerinden biridir. Adı, ülkeyi birleşik bir krallık olarak 936'dan 1392'ye dek yöneten Koryo hanedanından gelmektedir.
Sayfa 21 - likya
Nihayet 1 Mart 1919'da, milletin temsilcisi olarak seçilen 33 kişi, Bağımsızlık Bildirisi'ne imza atarak bunu Japon Hükümeti'ne sundular. Bu imza töreninin yapıldığı esnada, tüm yurtta yüz binlerce Koreli caddelere döküldü. Hareketin merkezi olan Hanyang'daki Pagoda Parkı'nda ise Bağımsızlık Bildirisi resmen okundu ve o döneme dek yasaklanmış bulunan Kore bayrakları dalgalandırılmaya başlandı. Pagoda Parkı içinde ve dışında bulunan kalabalık, hep birlikte ulusal bağımsızlık isteklerini sürekli yenileyerek "Yaşasın Coson," "Yaşasın Coson Bağımsızlığı" sözleriyle haykırıp yürüyüşe başladı.
Sayfa 137 - likya
13 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.