On yaşındayken ailesiyle birlikte Fransa’da yaşamaya başladı. Paris’te sosyoloji, edebiyat, iletişim okudu. Çeşitli ödüller aldı, iki kitabı Amerikan Sosyoloji Derneği tarafından onur ödülü ve en iyi kitap ödüllerine layık bulundu. 2009 yılında önde gelen Alman gazetesi Die Zeit tarafından “yarının düşünce biçimini değiştirebilecek yaşayan on iki düşünür”den biri seçildi. Kudüs İbrani Üniversitesi’nde sosyoloji profesörü, Bezalel Güzel Sanatlar ve Tasarım Akademisi’nin ilk kadın başkanıdır. 80 makale ve kitap bölümü, 7 kitap yazan Eva Illouz’un kitapları 15 dile çevrilmiştir.
“Pozitif Psikoloji…Beyaz önlüklü bilim insanları tarafından kolayca pazarlanabilen bir pop psikoloji olduğu söylenebilir.”
-Eva Illouz, Mutlu Yurttaş İmalatı, İletişim Yayınları, syf: 46
Bir erkekten ne isteyebileceğimi ve ne istemem gerektiğini tam olarak bilmiyorum: Eğer onlara bana neden çiçek almıyorsunuz ya da aşk şiirleri yazmıyorsunuz diyecek olursam o zaman feminist kimliğime ihanet ediyormuş gibi hissediyorum, bu istekler de bulunmamam gerekir; çünkü çağımızda benim gibi özgür bir kadın bu gibi şeylere ihtiyaç duymaz ya da artık bunları isteyemez. Yani gerçekten neyi istemeye hakkınız olduğunu hissetmekle ilgili. Dolayısıyla bir tarafım bazı şeyler istiyor; ama diğer tarafım bu şekilde hissetmemem gerektiğini söylüyor. Yani çoğunlukla ne istediğimi, ne istemem gerektiğini, hatta ne hissettiğimi bile tam olarak bilemiyorum.